|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Перша персональна фотовиставка Володимира Поліщука: чарівність природи, міст та дитячих облич

Категория: Культура

Перша персональна фотовиставка Володимира Поліщука: чарівність природи, міст та дитячих обличЦя людина по-справжньому закохана у життя, людей, закохана у красу малої Батьківщини та свою родину. Такою щирою любов’ю Перша персональна фотовиставка Володимира Поліщука: чарівність природи, міст та дитячих облич бердичівлянин Володимир Поліщук вирішив поділитися з усіма: у музеї історії Бердичева відкрилася перша персональна виставка його фоторобіт «По секрету всему свету».

До уваги відвідувачів автор представив 50 фотографій. Головною темою його творчості є чарівність. Чарівність природи, міст та дитячих облич.

Василь Толочко, секретар Бердичівської міської ради: «Роботи, що їх сьогодні презентували, то є дійсно чудово. Диво української природи, диво дитини... Думаю, що сьогодні ми «по секрету усьому світу» розповімо про наш прекрасний фотоклуб і цю чудову виставку, від якої, без сумніву, усі отримають справжнє задоволення.»

Миттєвості, що їх встигає зафіксувати Володимир Поліщук, особливі, визнають досвідчені майстри фотографії з Національної спілки фотохудожників України. На жодній з його робіт не побачиш схожих виразів та однакового настрою. Якщо ж взяти до уваги те, що головними героями творчості автора є маленькі діти, додають фахівці, то високий клас його творінь стає очевидним.

Віктор Одомич, голова Житомирської обласної організації НСФХУ: «Ці картини просто чудові, тим паче, що якщо взяти усі жанри фотографії, то портретний жанр вважається найскладнішим. Володимиру вдалося створити у цьому жанрі прекрасні образи.»

Валерій Ковальчук, викладач Бердичівської художньої школи: «Я слідкував за ним весь час: і коли він працював тренером, і сьогодні. Нині я побачив нову сторінку його життя. Твори у його виконанні тонкоживописні і добре побудовані композиційно. Хочу поздоровити Володю із цим успіхом. Я пишаюсь тим, що у свій час був його вчителем.»

Думка представити свої фотографії на широкий загал приходила до Володимира ще кілька років тому. Вирішальним у цьому бажанні, став його вступ до фотоклубу «Бердичів». Керівник клубу Валерій Мельников говорить: дивлячись на представлені фотографії, відчуваєш, як зникає весь негатив, а на зміну йому приходять спокій та якийсь особливий настрій.

Валерій Мельников, керівник фотоклубу «Бердичів», член НСФХУ: «Помимо того, что Володя — фотограф, он еще и художник... Это дало ему определенный посыл для творческого подхода к созданию фотографий, что очень заметно в его работах — тех же городских пейзажах. У нас в Бердичеве я таких работ не видел. Считаю его творчество сверхмастерством высшего уровня. Сам неоднократно пытался сделать что-то подобное — не получалось. У него вышло.»

Сам автор виставки зізнається: він ніколи не ставив перед собою легких завдань — ані у спорті, беручи в руки штангу, ані у творчості, малюючи, ліплячи чи фотографуючи.

Володимир Поліщук, автор виставки, фотохудожник: «Це дуже важко — фотографувати дітей... Дитина ніколи не повторить той момент, ту мить, які щойно промайнули. Якщо ти її упіймав — ти переможець, якщо ні — призер... Я хочу до усіх донести дитячий погляд, адже діти — це головне у житті. В їхніх очах, як у дзеркалі, намальовано усе... У моїй родині — чотири музи, які оточують мене щодня. Ну як їх не знімати?»

Головна муза Володимира Поліщука — його дружина. Хто, як не вона, знає, що передувало нинішньому успіху чоловіка? У тому, що бердичівляни та гості міста отримали нагоду доторкнутися до прекрасного, жартує Наталія, є і її чимала заслуга.

Наталія Поліщук, дружина В. Поліщука: «Я очень рада, что Володя встретил людей, которые помогли ему сделать все, о чем он мечтал. Рада, что у него есть друзья, которые помогли финансово осуществить эту идею. Ну и, конечно, спасибо нашим детям за то, что они такие классные. Вообще-то, сам процесс съёмки я бы описала словом «Бешено!». Володя что-то видит, бежит за фотоаппаратом и тут же начинает снимать...»

Персональна виставка Володимира Поліщука — черговий результат тісного співробітництва фотоклубу «Бердичів» з Музеєм історії міста. Всередині лютого, по завершенні цієї експозиції, фотографи планують представити до уваги поціновувачів мистецтва виставку робіт ще одного їхнього колеги Олександра Сторожука. До Дня 8-го Березня у фотоклубі готують збірку робіт, присвячену жінкам.

Валерій Мельников, керівник фотоклубу «Бердичів», член НСФХУ: «Конечно, мы бы не проделали всю эту работу без помощи коллектива Музея истории. Здесь работают поистине отзывчивые люди, которые готовы помочь нашему клубу во всем. За то, что благодаря сотрудникам музея мы можем познакомить людей с нашим творчеством, огромное им спасибо.»

На Володимира Поліщука вже чекають у Національній спілці фотохудожників України. Зі слів колег, як фотограф, він відбувся на усі 100 %. Як вдається йому упіймати те, чого не бачить більшість людей? Відповідь проста: треба по-особливому бачити і дуже хотіти, а не просто натискати на кнопку фотоапарата.

Володимир Поліщук, автор виставки, фотохудожник: «Треба бачити, що саме ти хочеш сказати цим обличчям, цим поглядом або мімікою... Є дуже багато людей, які фотографують, але показати фотографії можуть лише близьким. Кажуть, що фотоапарат поганий. Так ось: фахівці говорять, що техніка — це лише інструмент у руках людини. Просто треба вміти аналізувати, зважувати і лише тоді натискати на кнопку. У потрібний час.»

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал передруковано з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил Bolistrad
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024