|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Як отримати землю у Бердичеві

Категория: Политика
Як отримати землю у Бердичеві ПОЛОЖЕННЯ про порядок надання громадянам земельних ділянок для будівництва та обслуговування житла. Дане положення регулює взаємовідносини в сфері надання мешканцям міста Бердичева, які є громадянами України, і які потребують забезпечення житлом, земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, в межах визначених чинним законодавством України, та в порядку передбаченому цим Положенням.

 

1.Загальні положення
1.1. Земельні ділянки можуть надаватись громадянам України, які є мешканцями міста Бердичева (надалі - громадянами), що потребують поліпшення або забезпечення житлових умов, на умовах, визначених міською радою, згідно чинного законодавства України та у відповідності до цього Положення, при наявності земельного фонду, передбаченого для цієї мети.
1.2. Право на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд мають громадяни, що зареєстровані для проживання в місті Бердичеві та проживають на його території впродовж останніх трьох років.
1.3. Земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд передбачаються Генеральним планом забудови міста Бердичева та іншою містобудівною документацією і виділяються громадянам згідно рішення міської ради у відповідності до цього Положення.

2. Облік громадян, бажаючих одержати земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд.

2.1. Облік громадян, бажаючих одержати земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд ведеться житловим відділом управління житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій, шляхом включення їх до списків обліку громадян.
2.2. Для включення до списків обліку громадян на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд громадяни подають заяву на ім’я міського голови.
2.3. До заяви додаються:
- паспортні дані, які засвідчують особу заявника та місце його реєстрації;
- довідка відділу Держкомзему у місті Бердичеві про відсутність або наявність земельної ділянки у власності, отриманої в порядку безоплатної приватизації або отриманої у власність в іншому порядку, шляхом укладання цивільно-правових угод;
- документи, які підтверджують право на першочергове надання земельної ділянки;
- довідка уповноваженого органу про склад сім’ї;
- довідка МБТІ, про наявність права власності на нерухоме майно;
- довідка щодо перебування на квартирному обліку.
2.4. Заява, після розгляду міським головою, передається для опрацювання до житлового відділу управління житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій.
2.5. Житловий відділ управління житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій отримані заяви з доданими документами розглядає на засідання житлової комісії при міськвиконкомі з метою обстеження житлових умов заявника. За результатами цього розгляду готує пропозиції виконавчого комітету Бердичівської міської ради щодо прийняття рішення про включення їх до списків обліку громадян, які мають право на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, згідно з цим положенням, або ж про відмову у включенні до таких списків. У разі відмови щодо включення заявника до списків обліку громадян, які мають право на одержання земельної ділянки, заявнику направляється аргументована відмова без винесення цього питання на розгляд виконавчого комітету Бердичівської міської ради.
2.6. Списки обліку громадян, які мають право на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд розподіляються на:

- список обліку громадян, які мають першочергове право на одержання земельних ділянок;
- загальноміський список обліку громадян на одержання земельних ділянок.

Примітка: враховуючи гарантії соціального захисту, передбачені законодавством України для окремих категорій громадян, не передбачених цим положенням, міська рада, в окремих випадках, має право на позачергове виділення земельних ділянок для вказаної мети.

2.7. Громадяни включаються до одного із вищевказаних списків в порядку черговості поданих заяв згідно рішення виконкому Бердичівської міської ради.
2.8. До списку обліку громадян, які мають першочергове право на одержання земельних ділянок, відповідно до вимог даного положення, включаються:

- учасники бойових дій та особи, прирівняні до них;
- інваліди війни;
- учасники війни;
- сім’ї загиблих військовослужбовців.

2.9. До загальноміського списку обліку громадян на одержання земельних ділянок включаються:

- інші категорії громадян, які мають право на одержання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, відповідно до вимог цього положення.

3. Порядок надання громадянам земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

3.1. Список обліку громадян, які мають першочергове право на одержання земельних ділянок та загальноміський список обліку громадян на одержання земельних ділянок, затверджені рішенням виконавчого комітету Бердичівської міської ради, направляються на розгляд в управління містобудування та архітектури для надання інформації, згідно з Генеральним планом забудови міста Бердичева та іншою містобудівною документацією, про наявність переліку земельних ділянок з присвоєними назвами вулиць та будівельними номерами, які можуть бути використані для зазначеної в цьому положенні мети.
3.2. Інформація управління містобудування та архітектури, підготовлена згідно з підпунктом 3.1. цього Положення, разом із списками обліку громадян подається на розгляд постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, земельних відносин та приватизації, яка готує рекомендації щодо виділення земельних ділянок громадянам на розгляд сесії міської ради, шляхом проведення розіграшу будівельних номерів земельних ділянок.
3.3. Технічне та організаційне забезпечення розіграшу будівельних номерів земельних ділянок здійснюється управлінням комунального майна Бердичівської міської ради.

4. Порядок проведення розіграшу будівельних номерів земельних ділянок.

4.1. Розіграш будівельних номерів земельних ділянок проводиться незацікавленими особами шляхом проведення жеребкування цих номерів та номерів обліку громадян, згідно зі списками, складеними відносно цього Положення.
4.2. На проведення розіграшу будівельних номерів земельних ділянок запрошуються особи, які знаходяться на обліку (згідно списків) та відносно яких проводиться жеребкування.
4.3. Результати проведеного жеребкування оформляються протоколом проведення розіграшу будівельних номерів земельних ділянок (надалі - протокол), який не підлягає оскарженню.
4.4. Незгода громадянина, який знаходиться на обліку, з результатами жеребкування, заноситься до протоколу і є підставою для виключення його зі списків, і також є мотивом, для відмови при розгляді його повторного звернення про виділення земельної ділянки, для мети, зазначеної у цьому положенні.


5. Дозвіл на виготовлення землевпорядної документації

5.1. За результатами проведеного розіграшу, відділ земельних відносин управління комунальним майном готує проект відповідного рішення на розгляд сесії міської ради, згідно чинного законодавства України.
5.2. Строк дії дозволу на розроблення землевпорядної документації становить один рік з дня прийняття рішення міської ради і може бути продовжено одноразово на такий самий строк, при наявності поважних причин. У разі, якщо протягом встановленого строку землевпорядну документацію не подано на затвердження до міської ради, попередньо наданий дозвіл вважається анульованим, про що приймається відповідне рішення міської ради.

6. Умови щодо надання громадянам земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

6.1. На земельну ділянку, яка може бути передана у власність громадянину за цим Положенням, встановлюються обмеження, які підлягають державній реєстрації і діють протягом терміну, встановленого цим Положенням та договором, а саме:
- заборона на продаж або відчуження іншим особам до завершення її забудови, яку необхідно розпочати і завершити впродовж трьох років з дня одержання державного акта на право власності на земельну ділянку та його державної реєстрації;
Примітка: при цьому, продаж об’єкта незавершеного будівництва на такій земельній ділянці не допускається до введення його в експлуатацію, що пов’язано з обмеженнями, встановленими цим Положенням на використання власником земельної ділянки;
- заборона на передачу в оренду (суборенду);
- надання в користування іншій особі для житлового будівництва (суперфіцій);
- заборона на зміну цільового призначення.
Примітка: інші зобов’язання, обмеження або умови, крім вказаних у підпункті 6.1. цього Положення, можуть бути встановлені міською радою за результатами розгляду землевпорядної документації або висновків відповідних служб.
6.2.Обсяг та зміст встановлених обмежень, зазначених у підпункті 6.1.цього Положення передбачаються у договорі, який укладається між Бердичівською міською радою та майбутнім власником земельної ділянки, до видачі громадянину державного акту на право власності на земельну ділянку.
6.3. Приступати до використання земельної ділянки до встановлення її меж у натурі (на місцевості), одержання документа, що засвідчує право на неї та державної реєстрації, забороняється.
6.4. У разі не використання земельної ділянки для забудови протягом трьох років підряд, з часу одержання документа, що засвідчує право на неї його державної реєстрації, право користування цією земельною ділянкою для забудови припиняється і міська рада в такому випадку ставить питання про припинення права власності на неї та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку, а також звільнення земельної ділянки в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

7. Прикінцеві положення

7.1.Громадяни України, які проживають на території міста Бердичева та члені їх сімей, які скористались правом на отримання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, не мають право на повторне отримання земельної ділянки, на умовах, передбачених цим Положенням. При повторному зверненні цих громадян щодо отримання земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд на умовах, визначених цим Положенням, виконавчий комітет відмовляє у задоволенні даного звернення і таке питання не виноситься на розгляд міської ради.
7.2. Громадянин, який отримав державний акт на право власності на земельну ділянку, згідно з цим Положенням, виключається зі списку обліку громадян.
Матеріал передруковано з "Ділового Бердичіва"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024