|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Футбольному «майору» з Бердичева — 50

Категория: Спорт

Футбольному «майору» з Бердичева — 50У Бердичеві, здається, прижилася гарна традиція вшановувати футболістів-ювілярів на футбольному майданчику. Цього разу із 50-річним ювілеєм місцеві ветерани та прихильники наймасовішого з видів спорту вітали друга та колегу Анатолія Гуменюка. Гравці футбольної команди «Прогрес» настільки поважали свого капітана, що одного разу жартома вирішили «підвищити» його у званні. Й досі тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи Бердичева Анатолій Олександрович Гуменюк для багатьох залишається «Майором». У день свого народження «підполковником» ювіляр, звісно, не став, зате отримав почесну грамоту, квіти та почув про себе багато доброго.

Олександр Репутацький, ветеран бердичівського футболу: «Его отличают такие качества, как порядочность и скромность. А ещё он никогда не был рвачом... Анатолий — обладатель Кубка Украины в составе «Прогресса», многократный чемпион области, чемпион зоны, в которой выступал «Прогресс» за выход в класс «А»... И сейчас он работает с молодёжью, отдавая ей всего себя. У Анатолия прекрасная семья... Естественно, мы все желаем ему продолжать свою деятельность в том же направлении.»

1-й тайм товариської зустрічі між командами ветеранів бердичівського футболу та представниками ДЮСШ ювіляр відіграв за останніх. Спортивній школі Анатолій Гуменюк присвятив 17 років свого життя. До цього керував спортшколою заводу «Прогрес», до посади директора виступав за команду «Прогрес» у якості звичайного гравця, а згодом й капітана. Взагалі ж у футбол він прийшов у 8-річному віці. Хто зна, чи пов’язав би Анатолій Гуменюк із ним свою подальшу долю, якби не перший тренер. Легендарний Леонід Копитко зміг засіяти душу учня любов’ю до м’яча й футбольного поля.

Анатолій Гуменюк, тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева, ювіляр: «У дитячому віці я грав за збірну області, потім — за збірну України. Далі — розпочав виступ за команду «Прогрес». Це був аматорський рівень, але я й мої друзі тоді, у 80-ті роки грали так, що у сьогоднішній час сміливо могли б виступати у 2-й професійній лізі. Команда наша була непоганою, ми займали в основному перші місця і по області, і по Україні.»

Про ювіляра говорять: з роками його характер не змінився. «Майор» завжди був дуже скромним та водночас наполегливим і вимогливим до себе й інших. Таким Гуменюка знали, коли він у складі «Прогресу» громив суперників, таким його знають й нині.

Олександр Підгорчук, директор ДЮСШ м. Бердичева: «Іноді він буває доволі суворим зі своїми вихованцями, але сама по собі ця людина є дуже скромною. І найголовніше у ньому, на мою думку, є те, що він все життя у футболі.»

Сьогодні Анатолій Олександрович тренує хлопчаків 95-го р.н. Зі слів його колег, у вихованні юних футболістів Гуменюк поєднує два принципи: цю гру потрібно любити, наголошує він, але для досягнення гідного результату однієї любові недостатньо. Необхідне також щоденне копітке відточування майстерності. Отож, не дивно, що його вихованці не раз вдало виступали на різного роду футбольних форумах.

Анатолій Гуменюк, тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева, ювіляр: «Гарні результати хлопці показали на рівні чемпіонату області, на Всеукраїнських змаганнях наші успіхи були дещо скромнішими. Мої вихованці також виїжджали за кордон, вигравали тамтешні турніри. У цьому році розпочинається чемпіонат України. Думаю, що будемо прагнути досягнути більш вагомих результатів.»

Напевне, ця людина має почуватися щасливою, коли протягом усього життя займалася й продовжує займатись улюбленою справою, коли поруч знаходяться друзі, які так само закохані у неї, коли в 1-му таймі вона виступає за одну команду, а в 2-му — за іншу. Мабуть, тому щоразу, коли ветерани зустрічаються між собою, на майданчику утворюється особлива атмосфера. А особливість її у тому, що ці люди знають одне одного по кілька десятків років, і їм, як і раніше, є що сказати одне одному.

Юрій Свірський, тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева: «Я могу охарактеризовать этого человека тремя словами — честный, надёжный, порядочный. Для мужчины, думаю, это найглавнейшие качества. Он надёжен и в семье, и на отдыхе, и на футбольном поле. С какой просьбой к нему не обратись, Толик в любое время суток придёт и поможет. Я горжусь дружбой с Толей Гуменюком. Дай Бог ему долгих лет жизни. Сегодня мы все радуемся его успехам — и в жизни, и в спорте, и во всем остальном.»

Анатолій Гуменюк, тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева, ювіляр: «Я вдячний ветеранам бердичівського футболу, які прийшли сьогодні на цей майданчик, одягнули спортивну форму, бутси і відіграли прекрасну гру на радість мені та вболівальникам. Це, дійсно, чудовий подарунок.»

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал передруковано з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024