|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Результатом поїздки до Голландії вихованців ДЮСШ м. Бердичева стали срібні та бронзові медалі

Категория: Спорт

Результатом поїздки до Голландії вихованців ДЮСШ м. Бердичева стали срібні та бронзові медаліНещодавно із Голландії повернулися дві команди вихованців дитячо-юнацької спортивної школи Бердичева 94-го та 96-го років народження. Разом зі своїми однолітками із Нідерландів, Румунії, Іспанії та Німеччини наші юні земляки взяли участь у міжнародному турнірі «Oranje-Cup». Кожного разу такі поїздки стають своєрідним «випробуванням на міцність» бердичівської футбольної школи, адже саме із цього закладу мають вийти ті, хто захищатиме кольори головної команди міста, а, можливо, й елітних клубів країни та світу. Перевіряється на ефективність обрана тренерами-викладачами тактика та стратегія ведення гри, результативність їхніх ідей, фізична й моральна підготовка гравців. Цього разу, власне, як і у минулі роки, спортивна школа це випробування успішно пройшла: футболісти 94-го р.н., яких тренує Володимир Керносенко, привезли до Бердичева «срібні» медалі та Кубок за ІІ місце. Їхні молодші товариші — вихованці Бориса Клочкова — здобули «бронзу».

Єгор Нечипорук, гравець футбольної команди ДЮСШ м. Бердичева 96-го р.н.: «Такі поїздки дуже корисні для нас тим, що таким чином ми дізнаємося, як грають інші. Обізнаність із цією грою, можливо, мені знадобиться, якщо я гратиму в одному із іменитих клубів.»

Команда Єгора Нечипорука розпочала свій виступ на турнірі із впевненої перемоги над господарями змагань — 0:4. Далі були два зіграні внічию матчі з німцями й голландцями та вихід до ¼ фіналу. На цій стадії турніру вихованці Бориса Клочкова ще раз довели свою перевагу над господарями «Oranje-Cup». Костянтин Лодкін, Максим Катинський, Богдан Романюк й решта гравців нашої команди демонстрували гідну та змістовну гру, яка принесла задоволення організаторам турніру. У півфіналі переможний поступ бердичівлян зупинили німці — одна з найсильніших команд турніру, яка згодом стала його переможницею.

Зі своїми учнями Борис Клочков працює вже 4 роки, їхньою грою у Голландії, загалом, задоволений. Чого не вистачило для перемоги? Можливо, витривалості. Та й база, на якій тренуються хлопці, значно відрізняється від тих, на яких тренуються їхні однолітки з-за кордону.

Борис Клочков, тренер-викладач ДЮСШ м. Бердичева: «Эта поездка и игры показали, что команда находится на правильном пути, готовится целенаправленно. Результат нашего выступления (3-е место из 12-ти команд) говорит сам за себя. Исходя из увиденного, иностранные специалисты были уверены, что в финале увидят нашу команду...»

Ледь не «з колес» розпочали свій виступ у турнірі вихованці Володимира Керносенка. Бердичівські гравці 94-го р.н. потрапили до найпотужнішої групи футболістів у своєму віці. Вже майже через 3 години після виходу з автобуса наші земляки святкували перемогу над ровесниками із Нідерландів. Два наступних матчі з представниками Німеччини завершилися у «нічию». Чвертьфінал виявився для бердичівлян нелегким, дійшло до серії післяматчевих пенальті. Наші хлопці у ньому перемогли, чим повністю завдячують своєму голкіперу Юрію Слободянюку, який тричі врятував команду.

Юрій Слободянюк, воротар футбольної команди ДЮСШ м. Бердичева 94-го р.н.: «Так вийшло, що, коли ми дісталися до серії пенальті, усі гравці розхвилювалися, а я залишився спокійним. Суперники або не влучали по воротах, або ж били занадто слабко, тому для мене ця серія не стала великою проблемою.»

Потрапивши до ½ фіналу вихованці Володимира Керносенка не залишили шансів доволі сильній команді з Іспанії. У зустрічі за І місце і Влад Турбовський, і Олександр Білецький, і Артур Рогальський, і їхні товариші виклалися на 100%. Але втома і те, що усі матчі вони провели майже без замін, дали про себе знати: у вирішальній грі наші земляки поступилися футболістам із Кельна та стали другими у своїй віковій групі.

Олександр Білецький, капітан футбольної команди ДЮСШ м. Бердичева 94-го р.н.: «Під час ігор ми показали «агресивний» футбол: намагалися не програти жодної боротьби, більше комбінувати, грати від оборони. Це призвело до того, що за усі ігри, окрім фінальної, ми пропустили лише одного гола, а забили більше, ніж інші команди. Своєю грою ми продемонстрували, що в Україні існує високий рівень футболу.»

Бердичівським футболістам вдалося пограти не тільки у Голландії. Товариські зустрічі вони провели у польському Яворі, де на них чекав теплий прийом, та у Німеччині, куди своїх земляків запросив ветеран бердичівського футболу, колишній мешканець Бердичева Леонід Поляков.

Відправляючись у подібні поїздки, говорять керівники спортивної школи, діти мають змогу розвиватися не тільки як спортсмени, а всебічно.

Олександр Підгорчук, директор ДЮСШ м. Бердичева: «Поїхавши за кордон, вони, перш за все, загартовуються у спортивному плані, проявляючи бійцівські якості та відточуючи спортивну майстерність. Також діти набираються досвіду виступів на міжнародних змаганнях. Безумовно, такі поїздки відображаються і на їхній поведінці: діти стають більш самостійними. Хотілося б відзначити те, що на усіх подібних змаганнях наші команди відрізняються своєю дисципліною.»

Особливу подяку керівництво ДЮСШ висловлює тим, хто приклав значних зусиль для організації поїздки, яка вилилась у черговий успіх юних бердичівських футболістів. Це — і батьки, і міська влада, і цілий ряд місцевих підприємств.

Олександр Підгорчук, директор ДЮСШ м. Бердичева: «Це і солодова компанія, і ЗАТ «Лада-Сервіс», і фабрика одежі, і бердичівські хлібо- та пивзавод. Велика подяка також підприємству «Чиста криниця», ПП Ревезі, ПП Лисюку, ПП Балянову. Хто — хлібом, хто — водою, хто — грошима, а в результаті діти були ситі, здорові і у гарному настрої.»

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Матеріал передруковано з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024

Чистка дымохода
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024