|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Футбольний Бердичів привітав із ювілеєм заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Мілетія Бальчоса

Категория: Спорт

Футбольний Бердичів привітав із ювілеєм заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Мілетія БальчосаЗ Росії, Білорусі та всієї України з’їхалися до Бердичева уславлені футболісти, імена яких колись гриміли просторами колишнього Радянського Союзу і незалежної України. Майстри шкіряного м’яча, очільники Бердичівської міської влади, керівництво Федерації футболу України, Професійної футбольної ліги та обласної федерації футболу вітали із шістдесятирічним ювілеєм заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Мілетія Володимировича Бальчоса. “Золота відзнака” ПФЛ України... На думку її Президента — колишнього воротаря київського “Динамо” й дніпропетровського “Дніпра” — Святослава Сироти, ювіляр гідний вищої нагороди федерації.

Святослав Сирота, президент ПФЛ України: “Во многом именно благодаря Милетию Владимировичу нормативно-правовая база на сегодняшний день считается одной из лучших на постсоветском пространстве. Когда мы принимали решение о награждении его “Золотым отличием ПФЛ”, все единогласно высказали мнение, что этот человек её заслуживает. Мы все с удовольствием приехали в родной город Милетия Бальчоса.”

Заступник голови Комітету з професійного футболу ФФУ, відповідальний секретар Контрольно-дисциплінарного комітету у 80-х роках Мілетій Бальчос тренував бердичівську “Зірку” — команду, яка була сформована на базі 117-ї гвардійської дивізії. Ювіляр зізнається: тренером був суворим та вимогливим.

Мілетій Бальчос, відповідальний секретар ПФЛ України: “Я ставився до гравців із досить високими вимогами, але, разом із тим, дотримувався правила: я навчаю гравців, одночасно від них навчаючись. Від цього і результат був досить непоганим. Вихованці “Зірки” виступали на найвищому рівні. Це — і Сергій Ковалець, і Андрій Василидчук, і Роман Лаба, і Борис Фінкель, і багато інших. Більшість гравців “Зірки” із часом успішно виступали у командах майстрів, а згодом — у професійних клубах.”

Привітати свого наставника колишні його підопічні приїхали ледь не усім складом. На початку товариського матчу між ветеранами представники команд квітами та хвилиною мовчання вшанували друзів і колег, які не дожили до цієї зустрічі.

“Зірка” — неодноразовий призер чемпіонату області, шестикратний переможець чемпіонату Прикарпатського військового округу, дворазовий чемпіон першості Збройних сил Радянського Союзу, двократний фіналіст Кубку України... Гідно протистояти такій команді, хай навіть і у товариській зустрічі, звичайно, міг лише не менш уславлений “Прогрес”. У свій час видовищні дербі за участю цих команд збирали тисячі глядачів і проходили аж ніяк не у дружній атмосфері. У день народження Мілетія Бальчоса поспостерігати за грою майстрів на “Шкіряник” прийшли і ті, хто захищав кольори бердичівського футболу у 50-х, і ті, у кого попереду ще усе життя. Нині і фізична форма футболістів далека від ідеальної, і швидкості вже не ті. Але це стосується лише “фізики”, націленість на перемогу та техніка володіння м’ячем у них, як і раніш, на вищому рівні. Першим це довів “погресант” Ігор Дробиш, який із доволі далекої відстані гарматним пострілом вколотив м’яча у сітку воріт “Зірки”. Через невеликий проміжок часу Віталій Павлов зрівняв рахунок. Третім відзначився Володимир Слободенюк, якого на ударну позицію, здійснивши чудовий прохід флангом, вивів Сергій Михайленко. Технічно обробивши м’яча, Слободенюк лівою послав його у ворота суперника. Настрій “прогресантам” зіпсував все той самий Павлов, який знову довів рахунок до нічиєї. Остаточну перемогу за “Зіркою” закріпив Роман Лаба.

5 чудових голів, прекрасна гра... Чим не гарний подарунок людині, яка, провівши майже все життя у футболі, подарувала Україні не одного справжнього майстра?

Сергій Ковалець, чемпіон СРСР та України, володар Кубку СРСР та України у складі київського “Динамо”: “Я пройшов тут гарну школу. До київського “Динамо” прийшов вже готовим футболістом й справжнім чоловіком. У “Зірці” виховували бійцівські якості і характер... Такі матчі, звичайно, мають проводитися. Ми бачили, що був вболівальник, який, у певній мірі, скучив за подібним видовищем. Команди “Прогрес” та “Зірка” завжди боролися між собою, і ця зустріч показала, що вони гідні одне одного.”

На цю подію, каже Мілетій Бальчос, він чекав вже давно. Особливу радість ювіляр відчуває від того, що на його малій Батьківщині, як і раніш, залишається багато людей, які, нерідко відклавши нагальні справи, прямують до стадіону.

Мілетій Бальчос, відповідальний секретар ПФЛ України: “Я дуже вдячний міській владі, яка допомогла провести цю зустріч, дуже вдячний усім, хто прийшов на неї і, насамперед, усім футболістам, які мене послухали, приїхали сюди і продемонстрували красиву гру. Вважаю, що це, у деякій мірі, сприятиме розвитку футболу у Бердичеві та вплине на його становище у місті.”

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Матеріал передруковано з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Ищу куда сдать металлолом
Добавил bandy
Апрель 16, 2024

Продажа волос - это выгодно?
Добавил lollyanipoppy
Апрель 16, 2024

Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 15, 2024

Заказать мотоцикл
Добавил friza
Апрель 15, 2024

Зубы
Добавил dundich
Апрель 15, 2024