|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Понад 800 першачків пішли 1-го вересня до шкіл Бердичева

Категория: Город
Понад 800 першачків пішли 1-го вересня до шкіл БердичеваНа відміну від багатьох минулих Першовереснів цьогорічний видався теплим, щедрим на сонце і багатим на приємні сюрпризи. Що не відрізняло його від Дня знань 2008-го, 2007-го, 2006-го та решти подібних днів, то це море квітів, сотні посмішок та міріади теплих слів і побажань на кожному шкільному подвір’ї Бердичева. І звичайно обличчя більш ніж восьмиста першачків, що яскравіли безмежно широкою гамою почуттів. Щодо сюрпризів, то цьогоріч керівники міста виступили у ролі таких собі першовересневих Санта Клаусів, які не оминули увагою жоден навчальний заклад Бердичева. До нового навчального року готувалися не тільки учні й вчителі, зауважив на урочистостях міський голова. За ініціативи Василя Мазура, 1 Вересня 2009-го було оголошено днем, коли розпочався 2-й етап комп’ютеризації міських шкіл. Хто 4, хто 5, хто 6 новеньких комп’ютерів, хто мультимедійний проектор — отримати все, що “замовили” на свято директори закладів, школи змогли завдяки спільним зусиллям міської влади та бізнесових кіл Бердичева. Місцеві освітяни заслуговують на такі подарунки, переконаний Василь Мазур. Друге місце в області за результатами зовнішнього незалежного тестування — пристойний результат їхньої праці.

Учням — комп’ютери, їхнім наставникам — дипломи, подяки й грамоти. Бердичівські педагоги беруть активну участь у постійно діючій виставці “Сучасна освіта Житомирщини -2009”, відзначив секретар міської ради Василь Толочко, окрім того багато з них є лауреатами, фіналістами та переможцями міського етапу конкурсу “Вчитель року”. Вчителі Бердичева володіють високим науково-методичним і теоретичним рівнем, вони активні творчо та майстерні фахово. Саме в їхні руки потраплять або вже потрапили наймолодші нині учні. 46 першачків обрали собі за перший в їхньому житті храм науки 8-му школу, 43 — 11-ту, 56 хлопчиків та дівчаток вперше переступили поріг школи № 17, 73 — НВК№ 4. 69 маленьких бердичівлян привітала із першим осіннім святом — Днем знань директор 2-ї гуманітарної гімназії.

Ірина Толочко, директор Бердичівської гуманітарної гімназії № 2: “Бажаю вам, щоб, як сама щедра осінь, цей навчальний рік був для вас щедрим на здобутки і знання, яскравим, гарним й щасливим.”

До 10-ки кращих шкіл області увійшли ЕЗОШ № 10 та СЗОШ № 15. Одна з них — найбільша у місті та одна з найбагатших на спортивні, культурні та безліч інших талантів, друга — давно вже знана у Європі та краща у місті за результатами незалежного зовнішнього тестування. З особливою теплотою директор 10-ї школи Наталія Рибак привітала “своїх” 116 першачків, директор 15-ї Ванда Івасюк — 97 “своїх”.

Ванда Івасюк, директор СЗОШ № 15: “Дорогі першокласники, дорогі батьки! Я вітаю вас із цим святом, зичу вам міцного здоров’я, успіхів, натхнення. Я рада бачити усіх учнів живим й здоровими, усміхненими, засмаглими. Ви стали такими гарними!”

Мало не рідним для себе вважає міський голова ЗОК № 14: там вчилися дві його доньки. Таким самим близьким є цей заклад і для голови депутатської фракції БЮТ у міській раді Олексія Ястремського. Разом із Василем Мазуром народний обранець подарував колегіуму телевізор та побажав учням у першу чергу міцних знань.

Олексій Ястремський, голова фракції БЮТ у Бердичівській міській раді: “Найбільше надбання нашої держави — це її люди. Вам — дітям — розбудовувати державу і наше місто. Не дивлячись на кризу, завдяки наполегливості нашого міського голови у Бердичеві не закрита жодна школа, процвітають дитячі садочки, ви приходите до чистих, вибілених класів... Хочеться побажати нашому міському голові здоров’я й натхнення, а вам, діти, — добрих знань для того, щоб ви знайшли себе у житті.”

Для 78 маленьких “гвардійців” на 12 років стануть рідними стіни ЗОШ № 12. Їх, як і їхніх однолітків з усієї країни привітав Президент Віктор Ющенко: листа від нього зачитала директор закладу Валентина Михалевич. Президент закликав молодь розкрити їхні таланти й чесноти, а отримані знання та уміння вдало застосувати у дорослому житті.

Ну а цей заклад, на думку очільників міста, може сміливо претендувати на статус інституту й навіть університету. Цьогоріч 345 юнаків та дівчат не вагаючись подали документи до Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права і успішно пройшли етап вступу. Звичайно до них у першу чергу були направлені напутні слова директора коледжу.

Володимир Ольшевський, директор Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права: “Сьогодні ви прийшли до нас з різних шкіл, з різних міст. Прийшли до одного з найкращих коледжів України, тому ви маєте вести себе відповідно. Саме від вас залежить, як нашу країну сприйматимуть у світі.”

Свято 1-го Вересня — особливе за своєю енергетикою, переконаний міський голова. Саме у цей день, вважає Василь Мазур, можна беззастережно поринути у глибину дитячих очей. Очей, які ще не встигли пізнати таких понять, як “брехня”, “лицемірство”, “зрада”.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: “Я отримав найприємніші враження й зарядився величезною кількістю позитивної енергії. Коли дивишся на наших дітей, на педагогічні колективи, на їхніх керівників, то хочеться працювати й допомагати. Без такого руху вперед неможливий розвиток шкільної й позашкільної освіти. Бердичів ще раз переконався, що у нас найкращі діти, найкращі вчителі, і що вони — майбутнє нашого міста й держави.”

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"
Вернуться назад << [1] 2 3 >> Следующая страница


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024