|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

З 23-го грудня у школах Бердичева вводиться карантин

Категория: Общество

З 23-го грудня у школах Бердичева вводиться карантинВводити у Бердичеві карантин чи ні та чи бути новорічним святам для дітей у міському Палаці культури вирішували на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії. У листі, що отримали у виконавчому комітеті від головного санітарного лікаря області, говорилося: починаючи з 15-го грудня епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено, обмежувальні заходи не призвели до бажаного результату — захворюваність поширюється.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: «...станом на 20-те грудня епідемічний поріг захворюваності на грип у Бердичеві перевищив норму у 1,5 рази і складає 113,3 особи на 10 000 населення. Захворюваність зростає в основному за рахунок дітей шкільного віку. Ситуація погіршується порушенням температурного режиму в окремих школах та дитсадках, зокрема, ЗОШ № 1, гімназії-ліцеї № 4, ДНЗ № 15 та № 22. Вважаємо за необхідне тимчасово припинити роботу тих закладів, де порушуються норми такого режиму до усунення виявлених порушень.»

У тому, що епідемічна ситуація у Бердичеві погіршується, присутніх на засіданні переконували представники районної СЕС. За оперативними даними лікарів, кількість хворих у навчальних закладах міста зростає, а температурний режим у деяких з них не відповідає встановленим нормам. Куди більш спокійним виглядав Анатолій Терефеєв: зі слів головного медика міста, в інфекційному відділенні лікарні нині знаходиться 10 дітей хворих на ГРВІ та 2 — на грип. О 7-й ранку усі «проблемні» навчальні заклади Бердичева особисто об’їздила Валентина Адаменко. Як повідомила начальник міського управління освіти й науки, температура у них коливалась від +15° у ще порожній 1-й школі до +18 у дитсадку № 22. Стосовно того, що 21-го грудня спостерігався різкий спад відвідуваності шкіл, то освітяни пояснюють це просто: того дня багатьох дітей не пустили до закладів через сильний мороз.

Валентна Адаменко, начальник міського управління освіти та науки: «Нам залишається 4 дні. Моя думка така: ми прослідкували окремі класи й школи. На сьогодні у Бердичеві закрито 15 класів. Потрібно подумати за тих дітей, які готуються до вступу. Крім того, наші медсестри здійснюють щоденний огляд: хворих дітей до занять не допускають. Тим більше, що двотижневий карантин ми не зможемо відпрацювати.»

Педагоги були одностайними у своїй думці: вони навчені попереднім карантином, і якщо потрібно, то за прикладом 15-ї школи, замінять фізкультуру у холодній спортзалі на шахи та шашки у теплому кабінеті. Взагалі ж, за інформацією керівників усіх навчальних закладів міста, картина із захворюваністю на ГРВІ та грип не виглядає такою, що через неї потрібно вводити карантин. Якщо у класі і хворіє 3-4 дитини, то із них на грип — 1-2. Підсумував першу частину засідання Іван Демусь.

Іван Демусь, заступник Бердичівського міського голови: «Пропозиція така: у випадку, коли рівень захворюваності у класі становить 30 й більше відсотків, клас закривається, якщо у школі закрито 25 й більше відсотків класів — закривається школа. Окрім того, потрібно забезпечити належну дезинфекцію шкіл та відвідування закладів лише здоровими дітьми. Тобто, думаю, що заходи, які ми плануємо провести, дадуть можливість продовжити навчання у закладах міста.»

Із введенням карантину стає під питанням відвідування бердичівськими учнями новорічних заходів у міському Палаці культури. «Віддати» учням ці свята у січні буде майже неможливо, нарікає начальник відділу культури Олена Петрівська, адже тоді на городян чекає ціла низка масштабних заходів, до яких потрібно ретельно готуватися.

Олена Петрівська, начальник міського відділу культури: «Я прошу не забирати ялинку у здорових дітей. За мою кар’єру — а це 24 роки у галузі культури — ще не було жодного разу, аби Дід Мороз не прийшов до дітей. Є хворі, які лікуються, а є здорові, які все рівно бігатимуть містом, але не бачачи при цьому ялинки. Через карантин студенти у нас пропустили День студента, ми не провели заключний етап «Перлини Бердичева», а зараз ще й Новий рік відмінимо. Будемо весь час лише хворіти...»

Більшістю голосів члени комісії вирішили карантин у Бердичеві не вводити. Вирішили, не знаючи того, що буквально через кілька годин, рішення це буде відмінено. Через постанову Державної санепідемслужби, в якій чорним по білому було написано: з 23-го грудня школи Бердичева закриваються на карантин.

Валентина Адаменко, начальник міського управління освіти та науки: «До якого часу? Тут не написано. Сказано лише, що для стабілізації рівня захворюваності та до встановлення належного температурного. Тобто, я вважаю, що 11-го січня школярі міста приступлять до занять. Наголошую, дитячі садки міста працюватимуть у звичному режимі. Ті перші класи, що функціонують на базі дитсадочків, а це перші класи ЗОШ № 5, 8, 11 та 15 теж працюватимуть у звичному режимі. Щодо вихованців дитячих садочків, то хочу звернутися до їхніх батьків: поставтеся із розумінням до того, що на новорічні свята до ваших дітей прийдуть і ялинка, і Дід Мороз, і Снігуронька... Але свято відбудеться без вас... Ще одне... ЦПО ім. О. Разумкова приготував чудову новорічну виставу. Ми обов’язково її покажемо, але 11-13 січня. Виставим пройдуть на базі шкіл, де є великі актові зали.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024