|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У 2-й гуманітарній гімназії пройшли Дні науки

Категория: Общество
У 2-й гуманітарній гімназії пройшли Дні наукиУ 2-й гуманітарній гімназії розв’язували системи лінійних рівнянь, оцінювали багатства надр Житомирщини, слухали цікаві факти про Великобританію, досліджували творчість Миколи Гоголя. А ще — дізнавалися про історію виникнення піаніно та говорили про іспанський кінематограф. Все це теми лише невеликої частини робіт, що їх захищали бердичівські гімназисти: у закладі пройшли Дні науки. Як і в інших школах Бердичева, у гімназії № 2 всіляко намагаються долучати учнів до наукової, дослідницької та експериментальної діяльності. Така робота, переконані у закладі, неодмінно сприятиме забезпеченню якісної освіти та формуванню з дитини самодостатньої, демократичної і духовно багатої особистості. Однією з форм роботи з обдарованими гімназистами є їхнє членство у Малій Академії наук. Фахівці гідно оцінили успіхи учнів та їхніх керівників: понад 5 років тому у закладі були створені гімназійна філія Малої Академії й наукове товариство “Дослідник”. Колись до нього вступила і Тетяна Гаврилюк. Вступила, аби, здобувши не одну перемогу на міському та обласному етапах захистів науково-дослідницьких робіт, через деякий час опинитися у Києві і стати учасницею вже Всеукраїнського етапу. Цього разу Тетяна доводила: поринаючи у комп’ютерні ігри, учні підліткового віку стають агресивнішими. Більш того, подібні забавки впливають на тривожність підлітків. Водночас більшість батьків не вбачають у цьому жодної небезпеки.

Тетяна Гаврилюк, учениця БМГГ № 2: “Мною було застосовано методику діагностики Басса-Дарки, що містила 75 питань з двома варіантами відповідей — “так”та “ні”... Басс розділив такі поняття як “агресивність” й “ворожість”, а агресивність, у свою чергу, поділив на фізичну та вербальну. Окрім цієї методики, я застосувала методику Друкаревича, згідно якої об’єкти дослідження пробували малювати неіснуючих тварин, вказуючи, де ті, на їхню думку, живуть, чим харчуються, як називаються...”

“Трагедія Голокосту у творчості бердичівських письменників”, “Християнські мотиви у творах Л. Українки”, “Порівняльний аналіз рівнів фізичного розвитку і здоров’я учнів сільської й міської шкіл”... Зрозуміло, що без допомоги керівників важко було б упоратися із цими та рештою тем...

Тетяна Гаврилюк, учениця БМГГ № 2: “Написання МАНівської роботи — це великий досвід з одного боку і копітка праця — з іншого, тому без компетентних керівників тут не обійтись. Своїми досягненнями я повністю завдячую своїм вчителям.”

Алла Крсек, вчителька хімії БМГГ № 2: “Підготовка учнівської роботи — тривала праця, що складається з підготовки та опрацювання літератури, визначення теми і мети дослідження, його об’єктів. Аби визначити тему й мету дослідження, ми плідно співпрацюємо з викладачами ВУЗів, які нам допомагають і сприяють у всьому.”

Помиляються ті, хто думає: науковцем може бути лише старшокласник. Ці діти — учні 3-х й 4-х класів. Вперше вони захищали свої роботи. Загальна тема була одна — “У світі цікавого”. Що цікавить юних гімназистів? Усе, що завгодно: домашні рослини й історія створення ляльок, неймовірні властивості води й світ комах. Марк Павлішин, зокрема, переконаний: його рідний Бердичів є містом таємниць, легенд та міфів. Про це й написав.

Марк Павлішин, учень БМГГ № 2: “Я дуже хотів написати цей проект, адже у Бердичеві живуть мої батьки, брати, сестри, вчаться мої однокласники. Працюючи над роботою, я дізнався про рідне місто ще більше й полюбив його ще дужче.”

Чи не найголовніше у роботі — системність, стверджують педагоги 2-ї гімназії. Саме завдяки їй, кажуть вчителі, якість виконання учнями науково-дослідницьких робіт покращується. Свідченням цього є неодноразове потрапляння бердичівських гімназистів у призери на обласних конкурсах-захистах.

Алла Крсек, вчителька хімії БМГГ № 2: “Раніше учнівські роботи писалися під пильним контролем й увагою керівника. Нині — це майже повністю самостійна робота, в якій вчитель виконує лише функцію координаційну — десь підкаже, десь направить... Діти стають більш самостійними, більш впевненими у своїх силах, більш розвинутими, вони гарною науковою мовою вміють висловлювати свої думки. А це, звісно, сприяє їхньому особистому зростанню.”

У тому, що із часом учні початкової школи так само гідно захищатимуть честь гімназії, колектив закладу не сумнівається. Вже сьогодні, говорять вчителі, початківці демонструють сильні знання, вміння працювати з матеріалом та відстоювати свою точку зору. Їхні роботи із кожним днем стають цікавішими, змістовнішими, актуальнішими.

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ищу ноутбук
Добавил Nikityk
Апрель 18, 2024