|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Фірма на десять годин забрала з помешкання бердичівлян усі склопакети

Категория: Общество
Фірма на десять годин забрала з помешкання бердичівлян усі склопакети

Десять годин без вікон в оселі просиділи мешканці будинку на вулиці Островського. Опівдні працівники однієї з фірм, котрі займаються виготовленням металопластикових вікон, вийняли однокамерні склопакети і до вечора обіцяли привезти двокамерні.

Така заміна відбувається на гарантійних умовах, адже у вересні 2008 року родина замовила у фірми вісім сучасних вікон. Грошей для батьків-пенсіонерів не шкодувала, розповідає донька господарів Емілія Байдик.

Емілія Байдик, донька господарів: “Я замовила найдорожчі вікна, прийшла з ними проконсультувалась. Сказали, що це австрійські вікна найдорожчим ущільнювачем. Буде все дуже добре. Я розрахувалась з ними, як з людьми”.

Зими в нас не холодні, тож у фірмі, говорить жінка, запевнили, що для комфорту вистачить однокамерних склопакетів. Вікна в оселі замінили, уклали договір, дали гарантію на 10 років. Тільки от раділи новим вікнам пенсіонери лише рік — у помешканні стала з’являтися пліснява.

Володимир Байдик, господар помешкання: “Прийшли поставили ці металопластикові вікна, я ж про них нічого не знаю. Кажу до жінки: “Дивись-но, щось пливе по вікнах, звідки ця вода береться?”. Вона бере рушник і витирає воду по всіх вікнах. Дочки вдома не було, куди я буду йти? Сирість у хаті з’явилася, ми стали вікна відкривати, щоб вона виходила.”.

Про неполадки Емілія Байдик повідомила стіл замовлень фірми, який знаходиться у Бердичеві, і на житомирський офіс вийшла. Каже, приходив заступник директора, вікна оглянув і плечима знизав: мовляв, не знаю, чим допомогти.

Емілія Байдик, донька господарів: “Я занесла заяву на фірму, там розписались в отриманні, сказали: “Вибачте, починаються свята, ми після них усунемо неполадки”.

Та після свят до помешкання Байдиків ніхто не прийшов. Серія дзвінків на фірму результату не давала.

Емілія Байдик, донька господарів: “І дурять: сьогодні-завтра, сьогодні-завтра.”

Коли працівники підприємства зібралися їхати, запитали, яким чином господарі хочуть міняти вікна: зараз усі вісім чи окремими кімнатами. Мешканці будинку вирішили віддати усі склопакети, щоб машина з житомирського офісу до них кілька разів не їздила. О дванадцятій годині дня скло з вікон вийняли і забрали. Двокамерні склопакети обіцяли привезти до кінця робочого дня. Однак у п’ять годин з фірми зателефонували і повідомили, що матеріалу є лише на три склопакети, каже Емілія Байдик. Привезуть їх і решту старих. Насувалася ніч, а вікон у помешканні не було.

Свою дружину та сина, інваліда першої групи, Володимир Сергійович відправив до сусідів. Сам лишився сторожувати оселю, аби з неї ніхто нічого не вкрав.

Володимир Байдик, господар помешкання: “На холоді “гріюся”. Ось повністю вдягнений. Став собі їсти готувати, здійнявся протяг, я покинув, затулив вікно ковдрою і двері притримую, щоб вітер хатою не гуляв”.

Температура надворі сягала 6 градусів морозу, а всередині домівки вона зупинилась на позначці нуль. Після десятої вечора люди заходилися телефонувати на фірму за цілодобовими номерами.

За десять хвилин скло привезли. Чому із 16-ти склопакетів замінили тільки три, і чому змусили чекати більше, ніж домовлялися, люди намагалися з’ясувати у працівників фірми.

Олександр, працівник фірми: “Я не знаю, що вам сказати. Як вийшло, так зробили. Це не від мене залежить. Моє діло зняти і поставити, що я і роблю”.

Склопакети встановили на їхні місця, тепер три дні знадобиться, щоб нагріти оселю, говорять мешканці. На фірмі запевняють: їхня продукція якісна, а “попливли” вікна через те, що люди не провітрювали помешкання: вологість повітря перевищувала норму. Переконати їх у цьому, так само як зробити у квартирі витяжку не вдалося, розповідає директор фірми Віктор Васьковський. Тому зрештою вирішили замінити склопакети.

Віктор Васьковський, директор фірми: “Монтажники розповідали, що вони збиралися знімати три пакети, але власниця настояла на тому, щоб знімати всі зараз. Сьогодні зустрілися з господаркою, вона говорить, що то була ініціатива наших людей. Я не буду запевняти, можливо, і наші монтажники так себе повели, я у цьому ще не розбирався. Ми взяли, ми повинні були вчасно їх привезти. Це наша вина, хоча господарці це було нецікаво слухати. В нас виникли технічні перешкоди. Я сьогодні приїхав до неї, вибачився за несвоєчасність доставки пакетів, сказав, що ми переробимо за свій рахунок. Вона, у свою чергу, пообіцяла, що витяжка у квартирі працюватиме. Я впевнений, що після цього ситуація у квартирі зміниться”.

Решту склопакетів, пообіцяв директор фірми, замінять, як тільки потеплішає. І на це, запевнив, має піти не півдоби, а три-чотири години.

 
Автор: Інна Покотилюк
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024