|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Старосолотвинська школа відсвяткувала “золотий” ювілей

Категория: Общество

Старосолотвинська школа відсвяткувала золотий ювілейВелика сім’я шкіл Бердичівщини відсвяткувала день народження однієї із середніх сестер: “золотий” ювілей справила школа у Старому Солотвині. Мабуть, не буде перебільшенням сказати, що привітати ювілярку з поважним святом приїхали її вихованці з усіх кутків країни. Нині вони у різних містах й селах та при різних посадах, але в актовій залі цього закладу у всіх них одна посада, одне звання та вчена ступінь — випускник Старосолотвинської школи.

Леонід Бакановський, голова Бердичівської РДА: “Сьогодні 50 років школі, що розташована у селі, де мешкають чудові, прекрасні люди, які виховують добрих дітей. Приємно те, що нещодавно у цьому селі ми відкрили дитячий садочок — 16-й у районі. На відкритті ми бажали, аби наша молодь не зупинялася на досягнутому, поповнюючи і садочок, і цю школу.”

У залі поруч зі своїми вихованцями знаходилися ті, хто роками вчив їх розуму й мудрості. Вони були суворими й людяними водночас. Саме людяність хотіли бачити педагоги за головну рису у своїх учнях.

Тетяна Наумчук, начальник відділу освіти Бердичівської РДА: “Хочеться побажати усім міцного здоров’я і благополуччя. Педагогам — бути гідними наступниками того прекрасного, що було закладено 50 років тому, щоби люди пам’ятали тих, хто дав їм знання, хто навчав мудрості, ... адже їхні імена сьогодні закарбовані в історичному літописі Бердичівського району. Вони — кращі з кращих, вони ті, хто віддали своє життя навчанню підростаючого покоління, віддали йому свої серця й душі.”

Понад 1,5 тисячі учнів отримали перші знання у Старосолотвинській школі за всі роки її існування, близько 125 тисяч уроків оголосив за цей час шкільний дзвоник.

Чверть сторіччя свого життя віддала закладу Марина Ляшевська, 8 з них вона стоїть у його керма.

Марина Ляшевська, директор Старосолотвинської ЗОШ: “Я з 10-ма іншими вчителями приїхала сюди у 1985-му році... За 25 років школа стала дещо іншою: змінюємося ми, змінюються учні, змінюється час... Зараз у нашому закладі немає такої кількості учнів, яка була колись — їх усього 127. Працює у школі 23 вчителя. Здебільшого колектив молодий, 8 вчителів — випускники нашої школи...”

Залою лунали спогади. Випускники говорили про перший в їхньому житті дзвоник, дорогу до школи та про те, що кілька десятків років промайнуло, як одна мить. Їхні вчителі не виглядали вже такими суворими, вони зізнавалися у тому, що у ті часи їм хотілося працювати вдень і вночі. Вони вчили дітей не цуратися праці, і зараз, споглядаючи за вже дорослими Петриками, Іванками, Марійками та Оксанками, радіють з того, що задумане вдалося. Особливі слова подяки звучали на адресу тих, хто у різні роки очолював заклад.

Марина Ляшевська, директор Старосолотвинської ЗОШ: “Будував це приміщення ще У. О. Дмитренко — 1-й директор школи, який працював у ній з 1947-го року. Саме він звернувся до нашого земляка — тодішнього міністра освіти Б. А. Коваля допомогти у будівництві. 1 вересня 1959-го року школа почала функціонувати. 1-м її директором став Устим Дмитренко, після нього заклад очолювали 9 чоловік. З 1977-го року директором стала Антоніна Рудник. Хочеться згадати про неї, бо вона працювала тут 17 років, і саме завдяки їй школа має такий вигляд. ”

Саме Антоніні Рудник школа серед іншого завдячує тим, що із часом перетворилася на яскраву зелену оазу, яка тонула у квітах, кущах та деревах. Педагог вміло й тонко прищеплювала учням суміш любові до природи й людини, постійно наголошуючи: вчаться вони не заради школи, а заради життя.

Наталія Захарчук, випускниця Старосолотвинської ЗОШ 2001-го р.: “Сьогодні мені пригадуються слова: “Дім — це колиска душі, а школа — колиска особистості”. У цій школі справжня творча особистість може стати взірцем для недосвідчених дитячих душ. Таким взірцем для нас була А. Я. Рудник. Усі дитячі спогади, мрії, сподівання, подорожі у країну знань, перші зіткнення з дорослим життям — усім цим ми завдячуємо Антоніні Яківні.”

Климентина Дєткова, вчителька російської мови й зарубіжної л-ри: “Це була досвідчена й мудра вчителька, фахівець своєї справи. Завдяки їй наш колектив був згуртований, ми жили, як одна дружня сім’я і тому до нас тягнулися діти з Ріжок, Реї, Гвоздави, Агатівки, Гальчина.”

Колишні учні згадували перше кохання і втечі з уроків, як вирувало життя у школі та як вчили їх не бути “білоручками”. Кому дякували? Звісно вчителям, батькам, а ще — Солотвинській землі: надто вже щедрою, кажуть, є вона на хороших людей, які не менш за педагогів та близьких вчили дітей життєвій мудрості.

Климентина Дєткова, випускниця Старосолотвинської ЗОШ 1975-го р.: “Тут формувався мій характер, ця школа дала мені путівку в життя. Із вдячністю та теплотою згадую своїх наставників... У цій школі ми зростали, формувалися, мужніли, отримували крила. Тут я вперше відчула, що буду вчителем.”

Михайло Сидоржевський, випускник Старосолотвинської ЗОШ 1975-го р.: “Старосолотвинська школа — це, насправді, той доволі міцний й потужний фундамент для того, аби, здобувши знання, ... прокладати свою стежку у житті.”

Колишні учні зізнавалися школі у любові. Зізнавалися і у тому, що вона для них не так стіни й дах, як люди, які тут мешкали й мешкають. Те, чому їх вчили, кажуть, це більш, ніж просто щирість, просто щедрість та просто доброзичливість. Так, підсумовують, їхні вчителі — люди незвичайні...

58 % проти 35 — більшість голосів зібрала Прем’єр-Міністр і у Бердичеві. У районі Юлії Тимошенко віддали свої голоси 63,5% виборців, Віктору Януковичу — 32. Не підтримали жодного кандидата майже 5,5 % у Бердичеві та 3,5 — у районі.

Цивілізовано й без ексцесів пройшло повторне голосування в окрузі і, зокрема, у Бердичеві. Це твердять усі члени ОВК. Порушень, які могли б вплинути на хід виборчого процесу, кажуть, зафіксовано не було. Чітка й злагоджена робота членів дільничних та окружної виборчих комісій, якій у чималій мірі сприяла всебічна підтримка органів міської влади, призвела до того, що протокол в ОВК склали вже на початку 6-ї ранку 8-го лютого. Наскільки відомо членам окружної виборчої комісії, говорить Мирослав Грінберг, результати голосування по територіальному виборчому округу № 64 у суді не оскаржувалися.

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Джерело: ТРК "ВІК"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024