|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Через радіощоглу, встановлену на Соборній, влаштували громадські слухання

Категория: Общество

Через радіощоглу, встановлену на Соборній, влаштували громадські слуханняРадіощогла, встановлена на даху будинку, що на Соборній, 9, стала причиною скликання у Бердичеві громадських слухань. Місцеві будівники, а саме керівники управління містобудування й архітектури, заявляють: щогла була змонтована без відому органів місцевого самоврядування, без погодження з останніми на ній встановлене радіопередаюче обладнання та розпочато радіомовлення. Свого часу, ввів у курс справи присутніх начальник управління Олександр Семенюк, до виконкому звернувся керівник одного з місцевих підприємств, аби отримати дозвіл на встановлення щогли на Соборній. Із часом замовник зібрав пакет відповідних документів. Пакет, як стверджує посадовець, був не повний, через те, пояснює, ні погодження, ні відмови з боку виконкому замовник не отримав. Чим це було викликано?

Олександр Семенюк, начальник міського управління містобудування й архітектури: «У документах, що були надані нам на розгляд, були виявлені певні розбіжності. Зокрема, у ліцензії, що була надана Національним комітетом з радіомовлення на здійснення діяльності “радіомовлення” місцерозташування щогли було зазначено на вул. Леніна, 53. Це також житловий будинок, але знаходиться він в іншому районі. У цьому, зокрема, одна з розбіжностей...»

Водночас Олександр Семенюк визнав: перед тим, як розпочати діяльність, замовник отримав «добро» у Житомирській філії Українського державного центру радіочастот. Погодився начальник управління й з тим, що на початок радіомовлення той теж мав право: таким чином на радіостанції «Live FM», а мова йде саме про неї, проходила тестова перевірка обладнання. Але час тестування минув, а необхідного пакету документів в управлінні так і не побачили. У відповідь керівники радіостанції не побачили дозволу на встановлення щогли, яка … вже давно була встановлена.

Олександр Семенюк, начальник міського управління містобудування й архітектури: «На сьогодні замовник провів тестові випробування, заміри на потужність електромагнітного поля, здійснив аналіз впливу випромінювання на навколишнє середовище, змінено адресу з Леніна на Соборну...»

… і зроблено це все було запізно, констатував Олександр Семенюк. Захвилювалась громадськість, продовжує посадовець, яка воліє знати, що це взагалі за станція, яким чином вона впливає на людське здоров’я та навколишнє середовище, чому «глушить» решту радіо- та навіть телесигналів. Фахівців, окрім того цікавить, як все це відобразиться на можливій майбутній забудові прилеглої території.

Ні щогла, ні радіопередаюче обладнання, що розташоване на ній, ні сама радіостанція не шкодить ані мешканцям прилеглих будинків, ані середовищу, в якому мешкають бердичівляни. Замовник, він же генеральний директор радіостанції «Live FM», він же мешканець однієї з квартир на Соборній, 9, Олександр Глейзер пояснює: «Live» «глушить» інших, тому що місто Бердичів не є так званою «областю впевненого прийому» «чужих» радіостанцій. Взагалі, це випадковість, додає , що їх було чути досі. Щодо шкоди всім і вся, то він має документальне підтвердження того, що обладнання відповідає усім вимогам (знову термін) «електромагнітної сумісності»: воно не заважає жодній зі служб міста, електромагнітне випромінювання не «дістає» до осель громадян.

Олександр Глейзер, генеральний директор радіостанції «Live FM»: «Существует понятие «диаграмма направленности». Так вот: диаграмма направленности этой антенны находится на высоте 28 м. Это где-то на 10 м. выше от крыш моего та вашего домов. Мощность передающего устройства — 100 Вт. Это в 10 раз меньше, чем у любой микроволновой печи. Частота же 102 мГц, на которой мы вещаем, это, как бы, средние волны, которые менее вредны, чем волны короткие, как, например, на мобильном телефоне. Это может подтвердить представитель СЭС...»

Потужність передаючих пристроїв, висота підвісу антени, нарешті, висота самої щогли… Виходячи з вищеперерахованого зробили необхідні розрахунки у Житомирській обласній санепідемстанції.

Валерій Биков, заст. головного лікаря Бердичівської районної СЕС: «У даному місці, за даною адресою, встановлення антени було визнано за прийнятне. Заважати вона нікому не буде. Я маю на увазі, не впливатиме негативно на здоров’я населення.»

Окрім того, зі слів Валерія Бикова, був здійснений ще ряд розрахунків, які показали: припустимий рівень електромагнітного випромінювання перевищений не був. Взагалі ж, щодо даної конструкції, то зона обмеження по ній складає 24 м.: у ній не повинно знаходитися жодної будівлі, що має 8 і більше поверхів. Таких будинків у тій зоні немає.

Валерій Биков, заст. головного лікаря Бердичівської районної СЕС: «Заміри проводилися на відстані 80 м., 100 м., 120 м., 110 м., 50 м., 60 м. від антени (на вул. Леніна та Соборній, 5, 9, 18). Після цього, згідно чинного законодавства, було виготовлено санітарний паспорт. Тобто, з точки зору законності усе дотримано.»

Мешканці будинку навпроти – що на Соборній, 18 – стоять на своєму. На ім’я міського голови вони склали звернення. З початком роботи радіостанції, обурюються, на спад різко пішли здоров’я та якість теле- й радіосигналів. Здається, їм відома одна з причин.

Віктор Іванішин, учасник слухань: «Вони повинні були встановити щось на кшталт обладнання, що компенсувало б вплив сигналів з передаючих пристроїв. Але те обладнання вартує чималих коштів. І вони вирішили зекономити.»

Олександр Глейзер просить «відокремити котлети від мух»: до виконавчого комітету, нагадує, він звертався за дозволом встановити щоглу, тож і розглядати пропонує все, що стосується лише її – обладнання, мовляв, тут ні до чого, на його встановлення є усі необхідні документи.

Олександр Глейзер, генеральний директор радіостанції «Live FM»: «Я хотел бы обратиться к представителям горисполкома: мы ведем переписку с марта 2009-го года. Сегодня уже май 2010-го. Хочу спросить: нужны ли с нашей стороны еще какие-то документы для получения разрешения на установку конструкции — мачты без радиоборудования? А уже потом, после этого, мы перейдем к оборудованию.»

Відокремлювати ніхто нічого не буде. Виступи депутатки Поліни Соболь, Олександра Семенюка та все озвучене на слуханнях підсумував Василь Толочко. Секретар міської ради виступив за публічне обстеження прилеглих до щогли будинків.

Василь Толочко, секретар Бердичівської міської ради: «Тут була озвучена абсолютно нормальна конструктивна пропозиція: за участю мешканців, депутатів міської ради, за участю замовника, представників СЕС здійснити комплексне обстеження. Якщо буде доведено, що негативного впливу на здоров’я людей не існує, то у нас зникнуть будь-які запитання. Тобто, вважаю, це питання потрібно вирішувати у комплексі.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024