|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Хто замовив «Житомирські ласощі»?

Категория: Общество
Хто замовив Житомирські ласощі?Наприкінці квітня Житомир був шокований подіями, що відбувались навколо одного з найбільших підприємств Житомирщини ЗАТ «Житомирські ласощі». Ситуація, в яку потрапила житомирська «кондитерка», з усім колективом включно тягне на сценарій до трилера: ранковий напад людей в масках, обшуки, арешти, залякування, мітинги, суди, лікарні… Місяць по тому зовні, здається, пристрасті дещо вщухли. Що насправді відбувається і яких ще подій варто чекати далі? Кому вигідно було підірвати діяльність підприємства та якими можуть бути наслідки подій навколо підприємства? На ці питання намагалась знайти відповідь "zhitomir-online" у своєму розслідування.

Перш за все нагадаємо перебіг недавніх подій. В один зі звичних робочих днів наприкінці квітня цього року, до ЗАТ «Житомирські ласощі» увірвались люди в масках. Як з’ясувалось пізніше це були працівники податкової міліції, які шукали докази того, що підприємство нібито проводить виплати зарплат працівникам в конвертах, таким чином не сплачуючи податки. Працівники, які в той день працювали і досі не можуть оговтатись від шоку. На тих з них, хто мав доступ до документації, за їхніми словами, чинився тиск та погрози. Паралельно проводився обшук в квартирах керівництва та офісі компаній, нібито задіяних в злочинній схемі в Києві. В результаті робота підприємства була паралізована, декілька людей від хвилювання мусили звертатись до лікарів, більше 2 тисяч працівників втратили надію на завтрашній день у без того не легкий кризовий стан в країні. Для повного довершення картини додайте збитки в наслідок зірваних експортних відвантажень, допити працівників, затримання директора підприємства Євгена Гамова та мітинги під стінами обласної державної адміністрації та будівлею суду, де вирішувалось питання про продовження перебування пана Гамова під вартою.
Як стало відомо «Суботі» директору підприємства, який після звільнення з-під варти опинився одразу у лікарні, довелось робити складну операцію. Можливо здоров’я решти працівників не так зле, проте люди вже місяць поспіль живуть наче на пороховій бочці, сподіваючись на те, що роботу та зарплату, яку нібито їм платили в конвертах, не буде втрачено. До речі, за словами керівництва фабрики, ніхто до «візиту» податківців претензій про тінізацію зарплати не висував, більше того, навіть не було жодної перевірки, яка б це підтвердила. Забігаючи наперед скажемо, що і Богунський суд міста Житомира скасував постанову про порушення кримінальної справи проти керівництва «Житомирських ласощів», не побачивши там приводів для порушення кримінальної справи. 
Це наводить на певні думки та припущення. Їх власне, називають на фабриці основною причиною подій квітня. В колективі вважають, що «Житомирські ласощі» замовили, а податківці стали інструментом за допомогою якого намагались застосувати класичну схему рейдерського захоплення. В Житомирі це не перший випадок і наслідки рейдерських дій вже пережили працівники підприємства, яке також було одним з найбільших в області, а після захоплення майже припинило випуск продукції , позбавило роботи тисячі працівників та значно вплинуло на бюджетні збори в області. Йдеться про «Житомирхліб» що був першою жертвою війн за власність декілька років тому. Очевидно, спостерігаючи за долею хлібопекарів, працівники «кондитерки» вирішити бити на сполох, поки не стало запізно. Знайшлись люди і з депутатськими мандатами, що втрутились у ситуацію, звернувшись із колективним зверненням до Генпрокуратури. Мітингуючи під стінами облдержадміністрації, працівники «Житомирських ласощів» сподівались бути почутими і представниками влади на чолі з губернатором Сергієм Рижуком. Адже йому як нікому має бути зрозуміло, що втратить бюджет від дестабілізації роботи такого потужного підприємства та якою соціальною нестабільністю в період кризи для Житомира може обернутись збільшення навіть кількох сотень, а не те що більше 2 тисяч працівників. Потрібно віддати належне голова ОДА пообіцяв розібратись у ситуації.
Не можна не згадати і те, що переважна частина статутного фонду ЗАТ «Житомирські ласощі» іноземні (швейцарські) інвестиції. Нова влада на чолі з президентом та головою уряду не раз говорила, що в Україні чекають інвестора. Та, коли бачиш приклад спілкування податковою із четвертим за обсягами виробництва підприємством у кондитерській галузі, то в цьому виникають сумніви. Хто ж згодиться вкладати гроші в країну, де в будь-яку хвилину можна їх позбутись завдяки діям економічних піратів. Ще трохи і Україна завдячуючи таким діям здобуде в світі славу економічного Сомалійського узбережжя.
Чи зайві нашій області і країні загалом 60 млн. гривень податків (таку суму до бюджетів різних рівнів сплатили «Житомирські ласощі» минулого року) та робочі місця двох тисяч житомирян – питання напевне риторичне. На щастя, поки що воно стоїть не в минулому часі та є надія, що помилка, яку своїм невтручанням влада допустила із «Житомирхлібом» сьогодні не повториться. А поки, що підприємство продовжує відстоювати своє право спокійно працювати в судах та правоохоронних органах, а люди тепер працюють за гратами на вікнах та колючим дротом, сподіваючись так захиститись від можливих нападів та не втрачаючи рішучості, у разі необхідності, знову вийти під стіни, де сидять у владних кабінетах чиновники та наполягати на своєму конституційному праві на труд та захист.
Джерело: "Житомир-Інфо"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024