|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Вступна кампанія у Бердичеві: з малими чергами і великим конкурсом

Категория: Общество

Вступна кампанія у Бердичеві: з малими чергами і великим конкурсомМайже 800 абітурієнтів називатимуться студентами бердичівських коледжів після закінчення вступної кампанії. Цьогоріч на неї замість місяця відвели два тижні, що викликало ажіотаж в абітурієнтів та напругу у приймальних комісіях вузів III-IV рівня акредитації. У бердичівських закладах, чий рівень акредитації нижчий, прийом документів проходив спокійніше, черги були тільки в перші дні, а для вступників створили максимально зручні умови.

Наталія Гордійчук, відповідальний секретар приймальної комісії Бердичівського педколеджу: «Задіяно у нас було 6 чоловік по 2 на кожне відділення, також ми виділили окреме приміщення для них. Забезпечили все, що могли. Але абітурієнтів це не спинило, і в перший день нас трохи налякала черга, яка вже о 7.50 стояла під дверима коледжу. Проте скарг, непорозумінь і затримок не було. Ми спрацювали швидко і злагоджено”.

Наразі ще триває прийом документів на відділення «Соціальна педагогіка», що після 11-ти класів, на інші напрями підготовки він завершений, каже Наталія Гордійчук. Кількість поданих заяв у 1,5-4 рази перевищує кількість місць, навіть на заочному відділенні на одне місце претендує дві людини.

Наталія Гордійчук, відповідальний секретар приймальної комісії Бердичівського педколеджу: «Останніми роками ми звикли до великих конкурсів на дошкільному відділенні, а цього року нас дивує те, що після 11-ти класів до нас масово пішли абітурієнти. Приємно те, що люди йдуть з оригіналами документів, тобто вони свідомо обирають наш коледж. А в сертифікатах високі бали, так що прохідний бал буде досить високим”.

Відсутні черги з другого дня прийому документів і в медичному коледжі. Тут також відвели необхідну кількість технічних секретарів, які нормально спрацювали. Тому потреби у продовженні терміну прийому не було, розповідає відповідальний секретар Костянтин Собченко.

Костянтин Собченко, відповідальний секретар приймальної комісії Бердичівського медколеджу: «У зв’язку з тим, що 23 серпня було продовжено термін прийому документів ще на 5 днів, фактично, ажіотажу в нас уже не було. В середньому приходить від 10-ти до 20-ти чоловік в день. Сказати, що були нарікання від батьків та абітурієнтів, не можна: всі задоволені”.

Вступники після 9-го класу свої документи вже подали, з відповідного графіку видно, що найбільшим попитом користується відділення «Лікувальна справа»: тут 5 чоловік на місце. Аби стати студентом, слід показати не лише гарний результат на вступних випробуваннях, а й мати свідоцтво чи атестат з хорошими оцінками.

Костянтин Собченко, відповідальний секретар приймальної комісії Бердичівського медколеджу: «Цьогоріч приймальна комісія згідно наказів МОН зобов’язана враховувати середній бал атестатів після 11-го класу і свідоцтва про 9-й. Коли будемо підводити підсумки, враховуватимемо середній бал, аби вивести абітурієнтів на рейтинг”.

У коледжі промисловості, економіки та права з приймальною комісією наразі спілкуються лише вступники на заочне відділення, для усіх інших прийом документів завершено. Цей заклад, порівняно з медичним та педагогічним коледжами, приймає найбільшу кількість студентів – 365 за 9-ма спеціальностями. Напрями «Правознавство», «Технологія обробки матеріалів на верстатах і автоматичних лініях» та «Хімічне і нафтове машинобудування» є лідерами за кількістю поданих до приймальної комісії заяв. Потрапити туди було нескладно, розповідають вступники та їхні батьки.

Тетяна Романівська, мама абітурієнта: «Нам сподобалось, ми приїхали, нас людина завела, куди треба. Все швидко і добре, ми задоволені”.

Ольга Степанець, абітурієнтка: «Я просиділа хвилин 15, поки записалася, почекала, коли мене покличуть, і тоді зайшла. Написала заяву, подала документи і все. Вся процедура зайняла у мене не більше півгодини”.

Тетяна Погульська, абітурієнтка: «В перший день прийшла подавати документи в 9 ранку, тут була велика черга, чоловік 120. Я розвернулась і прийшла у 5 вечора, тоді стояло тільки 2 людини, так що я нормально подала документи”.

Те, що черга спочатку була, а потім її не стало, бачила і Олена Кошова. Дівчина вступає за двома спеціальностями, документи подавала два дні, від кожного – різні враження.

Олена Кошова, абітурієнтка: «Я здавала документи 15 числа, приїхала сюди у 9 годин, черга страшенна. Зайти всередину було неможливо. Десь дві години простояла в черзі, поки взяла заяву. Заповнила її, потім по-новому в чергу. Звільнилась тільки в пів на другу. А наступного дня черги взагалі не було, я подала на “Фінанси і кредит” за 15 хвилин”.

Тепер дівчина та сотні інших абітурієнтів проходять через головний і найбільш хвилюючий етап вступної кампанії – складання іспитів. Вірять, що бажане місце на студентській лаві дістанеться саме їм.

Ольга Степанець, абітурієнтка: «Зараз трохи страшно, це вже другий екзамен, тому я хвилююсь”.

Тетяна Примак, мама абітурієнтки: «Діти переживають, мами переживають біля них. Добре, що є у Бердичеві коледж промисловості, економіки та права, де дають хороші знання. Складаємо іспити, сподіваємось на краще”.

Автор: Інна Покотилюк
Камера: Віталій Сінєльніков
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Форекс
Добавил helenka06
Июнь 3, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил Florida
Июнь 3, 2024

Оригинальные автозапчасти
Добавил Agelina17
Июнь 3, 2024

Порадьте книги на тему Другої
світової війни

Добавил CocoJambo
Июнь 2, 2024

Символический подарок
Добавил CocoJambo
Июнь 2, 2024