|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські платники податків вносили пропозиції до нового Податкового кодексу

Категория: Власть

Бердичівські платники податків вносили пропозиції до нового Податкового кодексуУ рамках всенародного обговорення проекту Податкового кодексу України у Бердичівській ОДПІ відбувся круглий стіл за участю зацікавлених осіб. Захід покликаний дати змогу податківцям та платникам податків відмовитись від традиційної ролі опонентів і разом подивитися в одному напрямку – на добробут країни.

Лілія Ясинська, начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Бердичівської ОДПІ: “Як податкові органи, так і платники податків, досить втомилися від того, що у нашому нинішньому податковому законодавстві дуже багато неузгодженостей. Нам дуже потрібен єдиний закон, який би був незмінним і який би чітко формулював правила для податківців та платників. Пропозиції треба обговорити тому, що ми, податківці, розглядаємо проект зі свого боку, платники — зі свого. Внесення пропозицій від останніх дуже цінне для нас”.

Працівники податкової служби ознайомили присутніх з основними положеннями проекту нового кодексу. Найважливішими його моментами є зменшення ставок сплати деяких податків, запровадження 5-річних податкових «канікул» для малого бізнесу, максимальне зближення податкового і бухгалтерського обліку. За переконанням податківців, новий кодекс дає підприємцям більше можливостей розвиватися.

Щодо сплати податку на додану вартість, його ставку буде зменшено з 20-ти до 17%. Фахівці закцентували увагу на змінах в анулюванні платника ПДВ.

Олена Шанська, начальник відділу адміністрування податку на додану вартість: «Хочу нагадати всім платникам, щоб вони своєчасно йшли до державного реєстратора і підтверджували свої відомості, щоб потім не виникали проблеми. Також нагадую, що при скасуванні свідоцтва платника ПДВ він зобов’язаний повернути оригінал до податкового органу і за останній звітний період нарахувати умовний продаж за основними фондами”.

Новий кодекс передбачає скасування 10-ти неефективних видів місцевих податків та зборів, запровадження так званого екологічного податку, а щодо решти сплат, в них відбудуться певні зміни.

Катерина Онуфрієнко, зав. сектору адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів: «У проекті кодексу запропоновано відмовитись від ставок збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності, плати за торговий патент. Вона тепер буде прив’язана до розміру мінімальної заробітної плати. Також запропоновано перейти на нову базу оподаткування збору за місця для паркування транспортних засобів. Замість часу паркування тепер буде враховуватись площа паркування”.

Також учасники круглого столу почули про нововведення стосовно організації та проведення податкових перевірок і розглянули положення кодексу з оподаткування доходів фізичних осіб. Ставка на такі лишається на рівні 15%, і взагалі цей розділ мало зміниться, розповідають податківці.

Наталія Заславська, начальник відділу оподаткування фізичних осіб: «Операції з продажу об’єктів нерухомого майна: донині якщо вони були до 100 кв.м., вони не оподатковувались. Тепер разова операція протягом року не оподатковується взагалі, незалежно від того, більша площа, ніж 100 кв.м., чи менша. Якщо продаж другий за рік, він оподатковується за ставкою 5%. Ставку оподаткування рухомого майна зменшено з 15% до 5%”.

Через скорочення видів господарської діяльності суттєво зменшиться кількість платників єдиного податку, кажуть спеціалісти. Почута інформація викликала чимало запитань у платників, вони цікавились «підводними каменями» нового кодексу, намагаючись зрозуміти, як він вплине на їхню роботу. Документ досить великий і складний, тож подібна зустріч не була зайвою, говорять її учасники.

Ольга Петровська, головний бухгалтер кооперативного ринку: “Дуже дякую податковим інспекторам, які сьогодні нас зібрали і роз’яснили суть податкового кодексу. Я багато для себе винесла з цієї зустрічі. Всім спеціалістам обов’язково треба звертатися із пропозиціями, які в них виникають, до податкової інспекції. Це полегшить нашу роботу”.

Наразі враження та уявлення про податковий кодекс суперечливі, діляться думками підприємці. Зізнаються, що ще не встигли ретельно ознайомитись із проектом і пропонованими ним змінами.

Сергій Пархомчук, керівник аптечної мережі: «Крім того, що зменшується межа для єдинщиків з 500 до 300 тисяч гривень, вводять ще й нові обмеження. Тобто, важко зразу сказати, скільки ми програємо від цього. Чи, можливо, у цьому є “плюси”. Позитивно те, що кодекс не прийняли відразу на рівні влади, а дали час для обговорення і внесення пропозицій. Інша справа, чи будуть вони дійсно прийняті, але подавати їх ми будемо”.

Обговорення проекту Податкового кодексу триватиме до 20 серпня, ознайомитись із його положеннями можна на сайті Державної податкової адміністрації України. Свої пропозиції платники можуть вносити по телефону до спеціально створеного call-центру Бердичівської ОДПІ за номером 2-15-42.

Автор: Інна Покотилюк
Камера: Віталій Сінєльніков
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024