|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Підприємець Георгій Кущак: «Наше підприємство збереже справу бердичівських шкіряників»

Категория: Бизнес

Підприємець Георгій Кущак: «Наше підприємство збереже справу бердичівських шкіряників»Те, що Бердичів, окрім усього, славився колись, як місто шкіряників, не дає серед іншого забути існування підприємства, очолюваного приватним підприємцем Георгієм Кущаком. Розташоване воно на території колишнього шкіроб’єднання ім. Ілліча, продукція якого свого часу була знаною у всьому Союзі. Звісно, кажуть у колективі, їм є на кого рівнятися: обсяги виробництва флагмана радянської шкіряної галузі – бердичівського шкіроб’єднання – вражали своїми масштабами.

Станіслав Гумінський, завідуючий виробництвом ПП Кущак: «Шкіроб’єднання переробляло близько 60-ти тонн сировини за місяць. У день виготовляли 8 млн. квадратних дециметрів шкіри різного призначення. Шкіру виробляли як для верху й низу взуття, так і для підкладення. Шкіра випускається різного кольору, а вона має 132 відтінки. Все це ми робили.»

У 90-х смертельний вірус, через який лихоманило підприємства по усій країні, підхопило і шкіроб’єднання. Як результат – розтягування його по частинах різними власниками, в яких не боліли серця за справу, що їй віддало своє життя не одне покоління шкіряників. Дійшло до ліквідації підприємства, і у 2002-му році один з його працівників – здавальник сировини з 20-річним стажем Георгій Кущак, вирішив викупити цех. Овчинно-шубний.

Георгій Кущак, директор ПП Кущак: «Чесно кажучи боліла душа дивитися на те, як все руйнувалося. Тут нічого ж не було, коли я прийшов, люди мерзли у шубах, не було ні тепла, ні світла – повна розруха.»

Як колись із часом модернізувалося шкіроб’єднання, так само змінювалося і те, що вдалося зберегти новоспеченому директорові та команді, яка утворилася навколо нього. Починали майже з нуля, з часом почали обростати працівниками та новим, більш сучасним обладнанням

Георгій Кущак, директор ПП Кущак: «Працювало тоді у нас 6 чоловік. Але за 10 років ми потихеньку дійшли до того, що у нас нині колектив із 35-ти працівників. Колись починали з 3-х тонн на місяць, нині ця цифра становить 10 -12 тонн. Люди працюють із задоволенням, а мені як директору головне, аби усім їм дати заробітну плату та забезпечити усім необхідним.»

Сьогодні на підприємстві успішно організовано повний цикл із виробництва готової шкіри: від прийому сировини до виходу готової продукції. Близько 60-ти операцій повинен знати той, хто збереться здійснювати весь цикл. Звісно, за таких умов, кажуть фахівці, працюють на підприємстві досвідчені майстри шкіряної справи, які, втім, завжди готові прийти на допомогу молодим новачкам.

Зінаїда Гензель, технолог ПП Кущак: «Шкіряництво – виробництво не з легких. Але разом із тим, хочу сказати, що у нас тут черга стоїть із бажаючих працювати... Вважаю, що наше підприємство – одне з найпотужніших у місті.»

Станіслав Гумінський, завідуючий виробництвом ПП Кущак: «У зв’язку з тим, що на Україні не виготовляються матеріали для шкіряного виробництва, ми працюємо на іноземних матеріалах та іноземних технологіях. Вони прекрасні: наша шкіра користується попитом, вона не гірша за турецьку чи вознесеньску. А може навіть й краща.»

Частий гість на підприємстві – депутат Бердичівської міської ради Олексій Ястремський. Причини на то три. По-перше, 20 років свого життя він віддав шкіроб’єднанню, по-друге територія підприємства входить до його депутатського округу. Ну а по-третє, з колективом ПП Кущак та його керівником депутата пов’язують тісні взаємини. Працювати з такими приємно, говорить, дружити – почесно.

Олексій Ястремський, депутат Бердичівської міської ради: «Георгія Георгійовича я знаю з 1-х днів моєї праці на об’єднанні. Ми практично разом прийшли сюди, наші посадові обов’язки переплітались і це, зрештою, переросло у справжню дружбу... Мені приємно констатувати те, що на теренах Житомирщини є виробництво, що підтримує традиції колишнього шкіроб’єднання... Сьогодні в області лише це підприємство працює у режимі повного циклу.»

Вони були молодими, амбітними і все у них виходило, згадують нині ті, кого доля пов’язала зі шкіряництвом. Георгій Кущак, кажуть напівжартома-напівсерйозно, просто зобов’язаний зробити виробництво ще більш успішним. А у тому, що у нього це вийде, немає сумнівів, адже він – людина особлива.

Зінаїда Гензель, технолог ПП Кущак: «Це один із найсильніших та найрозумніших керівників. Скажу навіть, що він – Людина від Бога. Георгій Георгійович, працюючи з людьми, ставиться до них з повагою, підтримуючи при цьому дисципліну у колективі на високому рівні... Буває, звісно, всяке, але люди його поважають. За його терпимість, за його розум, за те, що завжди допоможе.»

Станіслав Гумінський, завідуючий виробництвом ПП Кущак: «Кущак поважає усіх – і представників керівної ланки, і простих працівників. Звичайно, на його посаді працювати непросто. І справа тут не в людях, а у тих часах, що нині панують. Важко, відповідально, але він старається. Старається дійсно до кожного працівника знайти підхід, а якщо потрібно, надати матеріальну допомогу.»

Олексій Ястремський, депутат Бердичівської міської ради: «Він зробив все для того, аби відродилося виробництво, аби слава міста Бердичева як міста шкіряників зростала. Про це свідчить навіть пам’ятник на вході до підприємства: ліквідатори хотіли його здати на металобрухт, Кущак його викупив, відновив... Хочеться згадати керівників, які у різні часи очолювали підприємство ... , усі вони все робили для того, щоб воно розвивалося.»

Важко було спостерігати за тим, як руйнується шкіроб’єднання. Різні його працівники тоді вели себе по-різному. Ситуація була складна, хтось проявляв себе у ній не найкращим чином, хтось – людського обличчя не губив. Георгій Кущак – із других. Так вважає Бердичівський міський голова.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Георгій Георгійович – один із тих, хто зміг організувати навколо себе людей, створити підприємство, яке працює й дає можливість отримувати людям заробітну плату. Він уособлює у собі не лише якості умілого організатора, а й людини, яка любить оточуючих, любить свою професію, яка є відповідальною і порядною. Приємно те, що Георгій Кущак завжди бере участь у загальноміських заходах, у нього є серйозні плани, що їх він хоче реалізувати. Надіюся, що ці проекти будуть реалізовані.»

Георгій Кущак, директор ПП Кущак: «Аби підприємство було збережене й успішно працювало, повинні існувати посилений контроль і дисципліна. Без цього нічого не буде. Думаю, ми збережемо справу бердичівських шкіряників. Адже нашому заводу більше, ніж 140 років, тож бо ми маємо підтримувати марку.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обувь для спортзала
Добавил ZgonnikMarina
Июнь 5, 2024

Магазин матрасов
Добавил Florida
Июнь 5, 2024

Проволока для точной сварки
Добавил kirikibus23
Июнь 5, 2024

Тактическая экипировка
Добавил AYAZ
Июнь 5, 2024

Сахар
Добавил AYAZ
Июнь 5, 2024