|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Членам виконкому відзвітували про готовність навчальних закладів до нового навчального року та про підсумки розвитку Бердичева за І півріччя 2010-го

Категория: Город
Членам виконкому відзвітували про готовність навчальних закладів до нового навчального року та про підсумки розвитку Бердичева за І півріччя 2010-гоСергій Онофрійчук доповів: економічний стан міста порівняно з аналогічним періодом минулого року дещо покращився. Причини, зі слів заступника міського голови, у покращенні показників діяльності підприємств легкої промисловості. Помалу виходять із затяжної кризи машинобудівники й деревообробники, тож у фахівців є підстави сподіватися, що на кінець року Бердичів спрацює з доволі пристойним результатом.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: “Ряд підприємств внесли серйозні корективи у свою діяльність: зокрема, нові лінії запустила фабрика морозива, набравши 200 робочих. Відкрилося ПП Ревега (там працює близько 100 чол.), будівельне управління № 7. До кінця року планується відкриття підприємства з виробництва пластикових вікон. Все це дещо покращить ситуацію, ми зможемо працевлаштувати ще якусь кількість людей.”

Не такими темпами, як планувалося, надходять до Бердичева інвестиції. Нині у місті працюють капітали 16-ти країн, але сума інвестицій за І півріччя 2010-го складає лише близько мільйона доларів. Ситуацію має дещо покращити відкриття м’ясопереробного заводу, що, окрім отриманих капіталовкладень, дасть змогу створити близько 600 робочих місць. Протягом півріччя, говорить Сергій Онофрійчук, стабільно працювала транспортна система. Водночас ситуація з пільговими перевезеннями критична, не приховує посадовець: їхнє фінансування держава зменшила удвічі.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: “Нещодавно когорта пільговиків поповнилася багатодітними сім’ями, їхня кількість збільшується, а фінансування зменшується. На сьогодні його практично взагалі немає. Ситуація ця відображається на роботі місцевого автопарку, що перевозить близько 80 % пільговиків. Чекаємо на підсумки 9-ти місяців: можливо тоді буде прийняте рішення про збільшення фінансування, хоча б до минулорічного рівня. На сьогодні ж воно складає 35% від потреби.”

У місті намагалися не забувати про підтримання у належному стані житлово-комунального господарства: міське управління ЖКГ освоїло 5 млн. грн. Кошти, як інформував Сергій Онофрійчук, пішли

на капітальний ремонт вулиць, тротуарів та прибудинкових територій, ремонти дренажних систем, теплотрас, тощо. У Бердичеві на 1,5 % знизилося безробіття та залишилася на критично-високому рівні заборгованість за житлово-комунальні послуги. Якщо говорити про те з яким фінансовим результатом підійшов Бердичів до другого півріччя, підсумував заступник міського голови, то результат цей — від’ємний.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: “Результатом у цілому по місту (що стосується бюджету) став збиток порівняно з минулим роком. В основному зі збитком спрацювали промислові підприємства, що не змогли отримати кредити та поповнити свої обігові кошти. За півроку цифра збитку становила 21,4 млн. грн. 54 % підприємств спрацювали зі знаком “плюс”, 46 % - зі знаком “мінус”...

Майже 11 тисяч маленьких та юних бердичівлян пішли 1-го вересня до шкіл та дитячих садків, доповіла членам виконавчого комітету головна освітянка Бердичева Валентина Адаменко. Новий навчальний рік, нагадує, приніс повернення 11-річної системи навчання та обов’язкову дошкільну освіту для 5-річних дітей.

Валентина Адаменко, начальник міського управління освіти і науки: “Хочу наголосити, що батькам необов’язково віддавати дітей до дитячих садків: згідно чинного законодавства, діти зможуть отримувати дошкільну освіту і у групах короткотривалого перебування у дитячих садках, на підготовчих курсах, що діють на базах шкіл і у родині за допомогою батьків, фізичних осіб та вчителів.”

Цьогоріч у дитячих садках відкриють на 13 груп більше, ніж минулого року, на 265 дітей зросте їхній кількісний склад. Відкрито ще 2 групи компенсуючого типу, нині у Бердичеві їх функціонує 24.

Валентина Адаменко, начальник міського управління освіти і науки: “Проблемою є перевантаження груп у дитсадках. Зокрема, зріс попит на групи раннього віку — ясельні групи. Управління освіти веде роботу, аби перевести перші класи, що функціонують на базі дитячих садків, до шкіл. Завдяки зусиллям міської влади розпочалися роботи із завершення реконструкції ДНЗ № 2 по вул. Червоній. Загальна вартість робіт — 6 млн. грн.”

Щодо дитячого харчування, то, за інформацією Валентини Адаменко, у 2010-му році на ці цілі місто виділило понад 2 мільйони гривень, що майже на 900 тисяч більше, ніж у році минулому. Особливу увагу, окрім харчування, було приділено підготовці навчальних закладів до опалювального сезону та покращенню їхньої матеріально-технічної бази. Профілактичні роботи були проведені у котельнях, ремонтували системи тепло- й водопостачання, встановлювали нові теплові лічильники.

Валентина Адаменко, начальник міського управління освіти і науки: “Минулого навчального року завдяки міському голові всі школи міста поповнилися комп’ютерною технікою. У 2010-му дитсадкам подарували 9 комп’ютерів. Потягом 1-го вересня дитячі садки отримали 5 холодильників, 2 морозильні камери, 2 пральні машини, 2 водонагрівачі. На ці цілі з міського бюджету виділили 30 тисяч гривень. За 1,5 роки холодильне обладнання оновили на 35 %. Розпочато програму з оновлення шкільних меблів. 1 вересня кожна школа отримала у подарунок комплект шкільних меблів: 210 парт та 420 стільців на суму 84 тис.грн.”

Навчальні заклади до нового навчального року готові, підсумувала начальник управління та подякувала за це батькам, спонсорам та органам міської влади. Левова частка коштів на підготовку шкіл та дитсадків до ефективної та безперебійної роботи, наголосила Валентина Адаменко, надійшла з бюджету розвитку міста.

Автор: Олександр Єжель
Камера: Віталій Сінєльніков
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Карманный шокер ОСА
Добавил radar77
Май 16, 2024

Видеонаблюдение
Добавил Салютин Александр
Май 16, 2024

Охрана помищения
Добавил simon
Май 15, 2024

Нанести логотип
Добавил simon
Май 15, 2024

Концевые обгонные фрезы
Добавил Aepvus
Май 14, 2024