|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Табір “Берендей 2010” почав новий сезон

Категория: Общество
Табір “Берендей 2010” почав новий сезонНапередодні Дня юного натураліста та Всесвітнього дня туризму відділення еколого-натуралістичного напрямку ЦПО ім.. О. Разумкова приймало у себе дітей та молодь у щорічному таборі “Берендей 2010”. Як і в попередні роки, скаути та ті, хто тільки готується носити це почесне звання, вишукувались на урочисту лінійку з нагоди відкриття табору. Багато гарних слів говорили їм керівники Центру позашкільної освіти ім.. О. Разумкова, бажали дітям міцного й спортивного здоров’я, дякували за те, що оберігають природу та головне — налаштовували на майбутню скаутську гру. Цьогоріч вона мала назву “Моє чудове місто”.

Тетяна Ковальчук, методист відділення еколого-натуралістичного напрямку ЦПО ім.. О. Разумкова: «У цьому році вже втретє відзначається День юного натураліста. Це Всеукраїнська акція, в рамках якої відбувається упорядкування території, насадження, а також відпочинок дітей та пізнавальні ігри. У такому масштабі проходить і наша розважально-пізнавальна гра, впорядкування території та закладання юннатівського вишневого саду.»

На різних етапах гри діти демонстрували педагогам відділення свої вміння орієнтуватися у просторі, показували, на скільки добре вони знають своє місто, або ж відшукували сліди відомих їм тварин. та чи не найцікавішим, розповідають школярі, був етап під назвою “Гусінь.” Тут їм потрібно було триматися за руки, не розриваючи їх проповзати один під одним. Це, говорять педагоги, вчить дітей тому, що потрібно бути дружнім і завжди йти по життю, міцно тримаючи за руки своїх друзів. Кожен з етапів гри розвиває у дітей певні навички та знання, а високий бал за виконання завдання дає стимул впевнено йти до перемоги. Ті, хто не вперше на скаутській грі, ніколи в ній не розчаровуються.

Тетяна Лапінська, капітан команди “Захисники природи”: «Я тут уже четвертий рік. Мені дуже подобаються ці змагання. На них можна дізнатися багато нового, а потім вдома розповісти про це молодшому братику, щоб він також сюди колись ходив.»

Педагоги ж, спостерігаючи за дітьми, згадують і свої роки у таборах. Згадують пісні біля вогнища, далекі походи, друзів юності.

Вони б і самі зараз із задоволенням побігали етапами гри, та роки, кажуть, вже не ті.

Василь Щукін, зав. відділенням еколого-натуралістичного напрямку ЦПО ім. О. Разумкова: «Тоді скаутів не було, а була піонерська організація. Воно, мабуть, подібне між собою, бо діти є діти — вони прагнуть щось пізнати, відпочити, поспілкуватись. І у них є така можливість. Тут зібралося більше ста чоловік: відпочивають, працюють, змагаються між собою, хочуть показати все те, чого навчилися у наших педагогів і віднести цю радість до своїх сімей.»

Окрім того, що діти розважатимуться на природі, вони ще й добру справу розпочнуть, говорять педагоги відділення. До Дня юного натураліста, та й взагалі із власної волі, діти очищатимуть місто від сміття.

Тетяна Ковальчук, методист відділення еколого-натуралістичного напрямку ЦПО ім.. О. Разумкова: «Ми розпочинаємо зі свого куточку, з цих 5,5 га. землі. Упорядкуємо, покажемо приклад, а тоді візьмемося за територію естетичного відділення та науково-технічного. Разом з ними впорядкуємо територію і, звичайно, очищатимемо берега річки Гнилоп’ять.»

Натуралістичний напрямок тісно пов’язаний із туризмом тому, що усі надбання скаутів — результати їхніх походів. Два, а то й три рази на рік хлопці та дівчата разом зі своїми керівниками відвідують Карпати та Крим. Кожної пори року там по-своєму гарно й цікаво. Мозолі на ногах, важкий рюкзак за спиною, втома від далекого походу — усе це не може зрівнятися із красою гір та рік України, розповідають юні туристи. Деякі з них є скаутами ще з малого дитинства, і вони ніколи не шкодували про те, що колись вступили в цю організацію.

Олександр Чагаєв, скаут: «За ці вісім років ми побували у багатьох місцях. Як завжди, усе було пов’язане з природою, що допомагало згодом. Припустимо, якщо з біології якась контрольна, то це допомагає отримати оцінку. Сюди я ходжу із задоволенням тому, що тут можна поспілкуватися на душевні теми, знайти нових друзів. Тут дуже різні вікові категорії, і коли ми збираємося разом, то обговорюємо, що нового у кого сталося.»

Навесні керівництво ЦПО планує влаштувати зліт усіх творчих колективів закладу. На території еколого-натуралістичного відділення окрім гри будуть ще й танці, співи та виставка творчих робіт талановитих дітей Бердичева.

Автор: Ніна Сільченко
Камера: Андрій Пеньківський
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
methocarbamol 500 mg prix
robaxin prix

Добавил LavonneFierros
Июнь 19, 2024

acheter ciprofloxacine 500 mg
ciprofloxacine acheter

Добавил DolorisMuro
Июнь 19, 2024

colchicine vente libre effets
secondaires colchicine

Добавил LavonneFierros
Июнь 19, 2024

sinemet 100 prix stalevo et
sinemet

Добавил JulesColwell
Июнь 19, 2024

escitalopram prix escitalopram
effets secondaire

Добавил LavonneFierros
Июнь 19, 2024