|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські діти з функціональними обмеженнями «повірили у себе»

Категория: Общество
Бердичівські діти з функціональними обмеженнями «повірили у себе»«Повір у себе – і у тебе повірять інші»… Таке правило поставили собі за принцип бердичівські діти, обмежені функціонально, але не обділені творчими здібностями, таку ж назву отримав проект, що його реалізував у Бердичеві міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за сприяння ряду установ й організацій і який завершився у дитячій бібліотеці. Це ж очевидно, констатують у центрі: ці діти не схожі на більшість своїх однолітків. Не схожі своєю силою духу, прагненням до творення, натхненням та якоюсь особливою піднесеністю. Природа, що, здавалося б, відняла найцінніше – здоров’я, наділила їх щедрим мистецьким талантом.

Організатори забажали, аби ці хлопчики й дівчатка поділились ним із широким загалом. І ті з радістю відгукнулись: хто за допомогою батьків, хто очолюваний вчителем, а хто і самотужки – діти, немов би, відтворили себе у своїх роботах.

Вони три роки разом – Оксана Сиромятна і Людмила Стрєлова... Остання зізнається, що за 40 років свого педагогічного стажу таку жагу світла бачить вперше. Вона закликає дітей не полишати хворих однолітків сам-на-сам із проблемами і не перестає захоплюватися Оксаною.

Людмила Стрєлова, вчитель початкових класів ЕЗОШ № 10: «Є в Оксани роботи, що зроблені повністю її руками. Є роботи, що вже подаровані, сім робіт представлені ось тут. Дитина із великим задоволенням працює і ми з великим нетерпінням чекаємо зустрічі. Працюємо і по буднях, і на канікулах. Стараюся допомогти їй у всьому. А з яким задоволенням вона отримує подарунки з класу, коли діти вітають її на свято! Бачили б ви Оксанине захоплення, коли вона помічає щось цікаве. Це не передати словами.»

Ірина Тіщенко з міського центру «Юність» готова побитися об заставу будь із ким: роботи вихованців центру – членів творчого об’єднання «Особлива дитина» – гідні всеукраїнського визнання. Оригамі Віталія Падуна і малюнки Марини Попової стали однією з прикрас проекту.

А в п’ятій школі пишаються талантами своїх учнів. Старанний до уроків, особливо до трудового навчання, літератури, біології… Так вчителька Ірина Куліковська відгукується про Святослава Романюка.

Ірина Куліковська, вчителька української мові і літератури ЗОШ № 5: «Святослава цікавлять і рослини, і тварини. Він зберігає дуже багато гербаріїв. Захоплюється природою, і вона відповідає йому тим самим. Коли ми з дітьми проводимо екологічні години, то Святослав приносить нам рідкісні рослини, яких навіть немає на території області.»

Особлива дитина… Не така, як інші. Не так, як всі, бачить світ, не так, як решта, ставиться до всього, що у ньому відбувається. Якби не дружній клас, говорить педагог, Олександр Макаров міг би остаточно замкнутися у собі.

Ірина Куліковська, вчителька української мові і літератури ЗОШ № 5: «Якщо у Сашка є натхнення, він може сидіти над роботою годинами. Сидить, працює, бачачи світ по-своєму. У нього є такі дні, коли він бачить зовсім інше небо, зовсім інше життя. Сашко вміє випилювати і має дуже багато робіт.»

Ті, хто брав участь у проекті «Повір у себе…», отримали грамоти з рук директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тамари Ковалик. А головна освітянка Бердичева Валентина Адаменко передала усім учасникам і юним гостям солодкі подарунки від Бердичівського міського голови. І директор центру, і начальник управління впевнені, що роботи «особливих» дітей з Бердичева здобудуть гідну оцінку у фахівців обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. А якщо переможуть, як минулого року, то їхні автори поїдуть не куди-небудь, а до самого «Артеку».

Тамара Ковалик, директор БМЦСССДМ: «Цей захід показав, що у нашого міста є величезний потенціал, у тому числі і серед дітей з особливими потребами. Нам хотілося б не просто подякувати кожній дитині, а привернути до неї увагу, показати її роботи. Нам хотілося б, щоб про неї розповів її педагог або керівник гуртка. Була величезна підготовка до цієї акції і хочеться подякувати усім, хто був причетний до неї. Перш за все, це управління освіти та науки, наша музична школа, дитяча бібліотека, талановиті діти міста, батьки і керівники гуртків. У мене від акції залишилися лише приємні враження.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Андрій Пеньківський
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024