|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова: “Головне завдання — змінити ставлення медика до пацієнта”

Категория: Общество

Головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова: “Головне завдання — змінити ставлення медика до пацієнта”Близько місяця тому бердичівська медицина отримала нового очільника: посаду головного лікаря центральної міської лікарні посіла Лариса Бабікова — колишня начмед. Ця звістка стала для неї, у певній мірі, несподіванкою, зізнається новопризначений керівник, та вона не може не усвідомлювати всієї відповідальності, що віднині лягає на її плечі. Все, що є добре у бердичівській медицині, то є заслуга, насамперед, колективу, наголошує Лариса Бабікова. Лікар добре знає його зсередини і не може не пишатися усіма напрацюваннями місцевих медиків. Вони, підкреслює, вміють робити свою справу і роблять це відповідально. Одним зі своїх головних завдань Лариса Бабікова вбачає примноження позитиву у роботі лікарні і зменшення негативних моментів, що їх чимало трапляється у цій галузі.

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: “Прийшовши на цю посаду, я, перш за все, поставила перед собою завдання змінити ті моменти, що не потребують фінансової підтримки. Насамперед, це змінити ставлення медпрацівників до пацієнтів. Думаю, як результат, ми доб’ємося кращого ставлення людей до медицини. Ми з колегами не раз говорили про це, намітивши певні шляхи для того, аби показати бердичівлянам, що медицина міста є, що ми прагнемо забезпечити якісну медичну допомогу і робитимемо все для того, аби городяни були задоволені наданою допомогою.”

Проблеми, з якими нині намагаються боротися у бердичівській медицині, здебільшого, фінансового характеру, говорить головний лікар. Не вистачає коштів на медикаментозне забезпечення, матеріально-технічна база лишає бажати кращого, існує велика потреба в обладнанні.

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: “Ще у 1986-му році наша лікарня першою провела так звані лапараскопічні оперативні втручання, а на сьогодні ми так і не маємо відповідного обладнання. Воно вийшло з ладу. А цей вид втручання досить ефективний і економний для пацієнтів. Ми завжди цінуємо тих людей, які роблять внесок у розвиток медицини і, користуючись нагодою, хочу звернутись до наших підприємців. Бердичів зажди славився меценатством... У майбутньому плануємо провести круглий стіл, залучивши наших підприємців і, звісно, за підтримки міської влади, аби кожен зі спеціалістів міг розповісти про проблеми і намітити першочергові завдання для покращення матеріально-технічної бази лікарні.”

Розвиток та й взагалі існування медичної галузі у Бердичеві навряд чи був би можливим без тісної співпраці з містом, переконана Лариса Бабікова. У Бердичеві, як і в області та країні, існує дефіцит молодих спеціалістів, констатує вона, у цьому контексті серед іншого керівництво Бердичева і вирішило допомогти керівництву лікарні.

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: “За ініціативи міського голови В. Мазура та сприяння начальника обласного управління охорони здоров’я О. Торбаса, намічений план із залучення молодих спеціалістів — випускників Вінницького медуніверситету. Питання кадрове міська влада вирішує шляхом уладнання житлових проблем. У 2011-му році таким чином квартири отримали три молодих сім’ї лікарів, які мешкають нині у прекрасних умовах. У 2012-му знову-таки планується покращити житлові умови трьом молодим сім’ям.”

Бердичівська медицина відкрита для городян, підкреслює Лариса Бабікова, і прагне змінити ставлення до себе. Для цього, зокрема, найближчим часом у лікарні планують провести конференцію за участі усіх медичних працівників міста, на якій думатимуть, як стосунки з пацієнтами зробити теплішими і довірливішими.

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: “Найближчим часом ми плануємо у кожному структурному підрозділі встановити так звані “скриньки довіри”. Думаю, це стане гарним кроком, аби побачити нинішні проблеми... Можна не раз ходити одним і тим самим шляхом, не бачачи недоліку. А свіжим оком проблеми побачити значно легше. Також тісніше ми плануємо працювати зі ЗМІ...”

Щодо пріоритетів на 2012-й, то з ними, здається, визначилися. Це завершення облаштування сімейної амбулаторії на Червоній Горі та зміна обличчя приміщення приймального відділення, що його із пристосованого намагатимуться перетворити на сучасне відділення екстреної допомоги. Взагалі ж, підсумовує очільниця бердичівської медичної галузі, відзначення її колективу на щорічній церемонії нагородження найкращих, свідчить про те, що місцеві медики йдуть у ногу з часом.

Лариса Бабікова, головний лікар Бердичівської ЦМЛ: “Важливим питанням є пропаганда здорового способу життя та пропаганда донорства. Акція, що у 2011-му році проводилася у Парку ім . Шевченка, знайшла позитивні відгуки у населення. Думаю, що такі акції проводитимуться щорічно. Така пропаганда дуже важлива. Після того, як ми провели цю акцію, нам вдалося збільшити кількість донації.”

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Купить ингалятор Киев
Добавил AlinaPetrova
Май 23, 2024

Цветы с доставкой
Добавил Klub
Май 23, 2024

Охрана
Добавил King
Май 23, 2024

Шукаю нове спортивне взуття та
одяг

Добавил bpyhehu
Май 23, 2024

мини-трактор запчасти
Добавил Салютин Александр
Май 23, 2024