|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичевская налоговая не устает проводить разъяснительную работу среди населения

Категория: Город

altПовідомлення за формою № 20-ОПП про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням. Відповідно до п.8.1. Податку обліку платників податків і зборів (далі – Порядок), що затверджений наказом ДПА України від 22.12.10 № 979 платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування, об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об’єктів (за основним та не основним місцем обліку) у порядку, встановленому цим розділом.

Об єктами оподаткування і об єктами з оподаткування або через які провадиться діяльність ( далі об єкти оподаткування ), є майно та дії , у зв язку з якими у платника податків виникають обов язки щодо сплати податків та зборів . Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України (п. 8.2 Порядку).

Згідно з п. 8.3 Порядку, якщо у платника податків відбувається реєстрація, створення чи відкриття об’єкта оподаткування на території адміністративно – територіальної одиниці, де він не перебуває на обліку, то такий платник податків зобов’язаний стати на облік за неосновним місцем обліку в органі державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта у порядку, визначеному розділом VII цього Порядку. 

Для взяття на облік за неосновним місцем обліку платник податків зобов язаний протягом 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу , реєстрації рухомого та нерухомого майна , відкриття об єкта чи підрозділу , через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов язані з оподаткуванням , подати до відповідного органу державної податкової служби реєстраційну заяву за ф .№ 1- ОПП , або ф .№5- ОПП з позначкою «облік за неосновним місцем обліку». Дані заяви про взяття на облік за неосновним місцем обліку вносяться до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру само зайнятих осіб (п. 7.2 Порядку).

Органом державної податкової служби за неосновним місцем обліку платнику податків може бути видане Повідомлення про взяття на облік за неосновним місцем обліку за ф. № 16 – ОПП, строк дії якого обмежується бюджетним роком та яке є доповненням до довідки про взяття на облік за ф.№ 4-ОПП і дійсне тільки разом із такою довідкою 7.2 Порядку).

Відповідно до п. 8.4 Порядку повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадить діяльність (об’єкт оподаткування за ф.№ 20-ОПП (додаток 11до Порядку) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта.

Відповідно до п. 8.5 Порядку у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування, платник податків надає зазначене повідомлення за ф.№ 20-ОПП з оновленою інформацією до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

При цьому у разі зміни призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється, у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого.

При надходженні до органу державної податкової служби від органів державної реєстрації , органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування відомостей про об єкти оподаткування платника податків , які відсутні в органі державної податкової служби , така інформація не пізніше наступного дня після її отримання вноситься до Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру само зайнятих осіб ( п . 8.6 Порядку ). Крім того, пунктом 8.7 Порядку передбачено ,що рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування розміщується на інформаційних стендах в органах державної податкової служби та оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу державної податкової служби.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Бердичівської ОДПІ 

 

www.berdichev.biz

 



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Севисный центр
Добавил bestmasterpc
Апрель 28, 2024

Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024