|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські медики хочуть створити позитивний імідж своїй галузі. Фото

Категория: Город

Як би дивно не звучав заголовок цієї статті, але факт залишається фактом. Наші медики стомились відповідати стереотипам про українську медицину, яку на думку більшості мешканців, «заполонили хабарники та вбивці в білих халатах»  і вирішили зробити перші кроки на зустріч змінам в своїй галузі конкретно в нашому місті. Як покращити імідж медичного працівника саме в Бердичеві обговорювали співробітники центральної міської лікарні на виробничій нараді з символічною назвою «Відкриємо свої серця милосердю». Працівники міської лікарні вщерть заповнили зал міського Палацу культури імені Олексія Шабельника, для того, щоб послухати теоретичні поради щодо покращення їх роботи і ставлення до пацієнтів і визначитись з основними напрямками роботи.

Відкрила зібрання Лариса Бабікова, головний лікар ЦМЛ, яка висловила слова вдячності, тим людям, які зараз виконують свій професійний обов’язок і рятують життя. Пані Бабікова, повідомила, що медики хочуть заявити на все місто про зміни, що відбуваються в бердичівській медицині. Зокрема, вона озвучила основну мету зібрання -  змінити ставлення до пацієнтів та  населення до медицини. Вона  звернула увагу присутніх на основну тему наради - загальнолюдські цінності, а якщо точніше, милосердя. 

« Це почуття в буденному житті притупляється . Медики повинні бути прикладом людяності і небайдужості, доказом того, що ми не чужі один одному і наші серця відкриті до милосердя» - зазначила Лариса Бабікова. 

Головний лікар констатувала сумний факт, що останнім часом, по всій країні спостерігається тенденція змін відносин в системі лікар-пацієнт і на жаль, не на користь працівників охорони здоров’я. Тож профілактику цього явища, на думку пані Бабікової, слід розпочинати в кожному колективі. Не зважаючи на те, що бердичівська медицина займає не останнє місце за показниками в області, але є й інші цінності, що не вимірюються жодними показниками і саме від них залежить людське життя. 

«В кожній професії потрібно бути людяним, а в нашій професії вона повинна бути найвищої міри - і ми її називаємо милосердя» - завершила свій виступ очільниця бердичівської медицини. 

Згодом, по завершенні виступу головного лікаря, низка ораторів нагадали присутнім про основні поради медичної етики та деонтології, а також практичні поради психолога, щодо покращення стосунків в системі лікар-пацієнт. 

Як вдалось зрозуміти з виступів, основна мета зібрання ще раз нагадати медикам їх основне покликання – рятувати людські життя і служити лише на благо громадськості. Їм вкотре нагадували, що репутація медицини  підмочена настільки, що люди більше довіряють інформації з всесвітньої мережі, ніж лікарям. 

Крім того, діяльність медиків активно висвітлюють громадські організації та ЗМІ, тож, як підкреслили виступаючі, слід так працювати, щоб змінити думку людей про медичну галузь. Медикам слід ближче ознайомитись з «Етичним кодексом лікаря України» прийнятим в 2009 році, в якому зібрані всі морально-етичні норми, якими повинні користуватись в своїй роботі лікарів і який є своєрідною Конституцією лікарів.   

Співробітники лікарень, згідно медичної етики,  мають вміти працювати за трьома основними напрямками: лікар-пацієнт, лікар – близькі та рідні пацієнта та лікар – лікар. За цим вченням лікар повинен слухати і чути людей, знаходити шляхи розв’язання непорозумінь та вчитись професійно переконувати. У спілкуванні з близькими потрібно вміти подавати інформацію в межах своєї компетентності. Крім того, не слід забувати й про атмосферу в колективі – важливими є стосунки між лікарями. На думку спеціалістів, вони повинні будуватись на взаєморозумінні та допомозі, адже головне це кінцевий результат – здоров’я людини. А здоровий моральний клімат в середовищі персоналу, є запорукою вищевказаного результату. 

Підтримали ініціативу медиків ЦМЛ й представники міської влади та профспілки медичних працівників Бердичева. Від міської влади виступив Іван Демусь, перший заступник міського голови. Він підтримав гарну ініціативу медичних працівників міста, зазначивши, що міська влада в свою чергу створить всі умови для нормальної роботи галузі. В місті будуються амбулаторії сімейної медицини, вирішується кадрове питання – в медицину залучається молодь, для якої буде виділено житло.       

Цікаво було слухати теорію і співставляти з практикою – медсестру, щоб замінила крапельницю не можна докликатись, лікарі не бажають нормально спілкуватись з рідними пацієнтів і так далі... Донедавна цей список претензій можна було продовжувати до нескінченності. 

Тож як насправді практично втілюватиметься нова концепція бердичівських медиків розповіла в коротенькому інтерв’ю для «РІО-Бердичів» Лариса Бабікова, головний лікар ЦМЛ. 

Цей захід було проведено не для того, щоб зібратись поговорити, тому що зазвичай дуже часто багато говоримо, а на ділі цього мало. Тому ми нагадали людям про основні людські цінності і з сьогоднішнього дня будемо їх втілювати в життя. Пацієнт – це головне, не лікар, не медсестра, а пацієнт, якщо він переступив поріг  медичного закладу, ось головне на що спрямована наша робота. Я впевнена, наш колектив мудрий і всіма силами робитиме все для того, щоб жителі нашого міста відчули зміну у відношенні до них - пояснила пані Бабікова. 

- Це Ваша політика як керівника?

- Так, як керівника і небайдужої людини. Звичайно хотілось би, щоб змінилось ставлення лікарів до населення, а населення до медицини в цілому. В нас є скриньки довіри завдяки яким ми можемо дізнатись думку пацієнтів про якість обслуговування в нашому закладі. Ці скриньки дадуть змогу побачити реальну ситуацію в нашій установі, адже ми часом думаємо, що у нас все гаразд… не всі люди можуть відкрито сказати про щось. Проводяться щоденні обходи адміністрації по всіх відділеннях і раз в тиждень об’їжджаємо амбулаторії та поліклініки. Ми спілкуємось з пацієнтами, які чекають на прийом до лікаря, чуємо їх думку.  

- Чи призведуть ці зміни до серйозних кадрових перестановок?

 - Я думаю, ні. Ми зараз просто переглядаємо штатний розклад. Ми направляємо всі зусилля на те, щоб зекономити на енергоносіях, бо це зараз проблема з фінансуванням. А кадрові перестановки… Якщо людина на своєму місці, якщо він хороший спеціаліст, то він нікуди не піде. Ми плануємо притягувати молодих спеціалістів за якими, як відомо, майбутнє. 

- І наостанок про факт який в нас не люблять озвучувати ні пацієнти ні медики – хабарництво. Як ви збираєтесь з ним боротись? У вас є певний план протидії?

- Так, таке явище на жаль у нас є, але його викорінити не так просто. Ви знаєте, ми навіть не хочемо вживати цього слова… Але якщо людина  сама побажала і хоче подякувати лікарю – це її справа… А якщо вимагають гроші це звісно інша справа. У нас є наказ по лікарні навіть по благодійним внескам – ми забороняємо їх передавати з рук в руки. В нас працює касовий апарат і все проводиться через касу і відповідно контролюється. Звичайно це робота клопітка і за один день все не зміниш, але ми будемо працювати, щоб у нас все було гаразд.

Коментарі, як кажуть зайві. А як зрозуміли медики ідею і чи буде слово «милосердя» не просто пустим звуком в їхніх душах, ми незабаром відчуємо.


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024