|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Перша фотовиставка в комплексі Оноре де Бальзака

Категория: Культура
Відкриваючи пам’ятник Оноре де Бальзаку у Бердичеві, французи, які відвідали наше місто, наголошували – попри те, що проект є бізнесовим, вони намагатимуться його наповнити саме культурним змістом. Першою ластівкою після технічного відкриття стала чудова фотовиставка «Твоє весілля», присвячена Дню Святого Валентина. Попри низьку температуру та гори снігу на узбіччі, в комфортному комплексі Оноре де Бальзака відвідувачі аж до початку весни зможуть споглядати щирі та незабутні весільні світлини місцевого фотографа Петра Петровського. Бердичівські професіонали життєвих моментів зупинених в часі активно прцюють на наших теренах і досягають значних успіхів.

Нагадаємо, Петро Петровський в минулому році презентував для перегляду бердичівлян власний доробок у Центральному універмазі Бердичева. Окрім того, в нашому місті на виставці-конкурс «Мій рідний край» у 2011 році він переміг у напрямку жанрове фото. Сам фотограф люб’язно дав інтерв’ю виданню «РІО-Бердичів»:


- Як виникла ідея провести фотовиставку в комплексі Оноре де Бальзака?

- Нова будівля у Бердичеві зацікавлює людей. Містяни мають нагоду відволіктися від буденних проблем і подивитися гарні весільні фото. Фотовиставку присвячено Дню Святого Валентина, щоб показати молодим людям красу весільного фото. В певний період було таке, що молодь взагалі не фотографувалася. Саме тоді відбувався певний переломний момент в плані технологічного розвитку апаратури. Після розвитку фото-цифрового забезпечення, люди почали знову активно проводити зйомку. Я хочу показати людям, що можна зробити чудові і незвичні фото. Хочу, щоб люди розуміли, фотошоп та інші графічні програми - це одна справа. Головне, аби світлина була створена початково правильно і без використання програмних інструментів. Окрім того, вдале фото - це справа фортуни та випадку. Не можна обрати один день і зробити море чудових знімків. Ось усі фото цієї виставки - це результат роботи всього 2011 року.


- Як реагують відвідувачі?

Відвідувачам виставка подобається, практично всіх дивує розмір світлин. Зазвичай люди користуються розміром для друку фото максимум 20х30, а тут просто неймовірні відбитки 1,20 метра (!) на 60 сантиметрів. Друкувалися вони звичайно не в Бердичеві – в нас є потрібні плотери, але вони друкують трішки в гіршій якості.
Всі фотографії розташовані на другому поверсі, зроблені на території Бердичева, але на світлинах можна побачити весілля на фоні краєвидів району. Я спеціально в травні сідаю на велосипед і подорожую довколишніми територіями, щоб визначати найбільш вдалі місцини для композицій. Цікаві місця постійно змінюються, завжди треба бути в пошуці.


- Як на мене, Бердичів перетворюється на місто фотографів. В той же час цією професією продовжує активно цікавитися молодь. Чи важко потрапити до міського Фотоклубу і чи складно проводити подібні виставки?

- Дійсно існує така тенденція серед молоді, але їхні фото відрізняються від робіт фотохудожників. Молодше покоління має своєрідний погляд на світлини і від цього часто залежить ракурс. Тобто, там де фотограф бачить правильне фото, молодь оцінює його по-іншому. До Фотоклубу потрапити не проблема, але чи буде там цікаво молоді, яка тримає в руках фотоапарат та не зовсім розуміє, що вона робить? До клубу збираються люди з певними базовими знаннями та поняттями про професію. Тим же хто бажає цим займатися, я б радив повчитися у фотошколі. У Фотоклубі як такого навчання немає, нові учасники долучаються вже зі знанням справи та певним досвідом. Невідомо, правда, де вони цьому навчаються (сміється).


- Якою була ваша дорога до Фотоклубу?

- О, в мене те все було цікаво, зустрівся я якось зі своїм товаришем поспілкуватися на тему нашого спільного хобі – фотографії. Що цікаво, він працював фармацевтом в аптеці, а я займався роздрібною торгівлею. У Фотоклубі у нас виявилося дуже багато спільних знайомих і з цього все й розпочалось. Почався активний розвиток, участь у фотовиставках в інших містах - Житомирі, Києві. Після цього ми помітили, що наші фото доволі не поганого рівня і вже після цього розпочали брати участь у міжнародних бієнале.


Дякую за інтерв’ю, гарну фотовиставку та бажаю подальших здобутків.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Джерело: "РіО Бердичев"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Форекс
Добавил helenka06
Июнь 3, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил Florida
Июнь 3, 2024

Оригинальные автозапчасти
Добавил Agelina17
Июнь 3, 2024

Порадьте книги на тему Другої
світової війни

Добавил CocoJambo
Июнь 2, 2024

Символический подарок
Добавил CocoJambo
Июнь 2, 2024