|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Сонце Греції у Бердичеві: у музичній школі відбувся концерт ансамблю «Іліос»

Категория: Город

Культурний несмак, меншою мірою, музичний Бердичеву не загрожує: справу знешкодження невігластва – цього разу на фронті вокалу – успішно продовжив колектив музичної школи. За їхнім запрошенням Бердичів осяяло сонце із Греції – до закладу завітали учасники вокального ансамблю «Іліос». Уся шістка – студенти випускного курсу Житомирського музучилища. Думка співати класні речі разом вилилася у чудовий секстет 2 роки тому. Ансамбль утворився на базі грецької громади Житомира, назву юні артисти обрали відповідну – «Іліос», що з грецької означає «сонце». Та все то було не одразу: на фестивалі «Купальські роси» ці четверо дівчат та двоє хлопців виступали ще без назви. Що не завадило їм гучно заявити про себе. З тих пір композиція «Купальська пісня» – їхній, свого роду, талісман і візитівка.

Перемог з того часу було немало, та «зіркова» хвороба вокалістів «Іліосу» не скосила. Вони й досі разом, досі співають витончено і не за віком професійно і досі не перестають по-творчому хвилювати одне одного.

Віктор Данюк, соліст вокального ансамблю «Іліос»: «Дуже приємно тут, тому що дуже хороші взаємовідносини і взаємопідтримка. Ми стараємося у спільних справах завжди бути і допомагати один одному. Від того почуваю себе тут на всі 100 % і дуже комфортно.»

Вікторія Шемчук, солістка вокального ансамблю «Іліос»: «Ми завжди знаходимо порозуміння один з одним. Адже всі ми однокурсники, одногрупники, добре знаємо один одного і маємо можливість займатися щодня. Але все дається нам великою працею і бажанням. Ми хочемо це робити і тому творимо. Всі талановиті, всі «горять» і всі люблять це.»

Самооцінка у гостей з Житомира, прямо скажемо, не страждає. Так, вони співають на дуже високому для їхнього віку рівні, і знають про це. Стверджують, що таких, як вони небагато, вважають себе, у певній мірі, новаторами, але все ж таки мають якщо не кумирів, то авторитетів точно.

Віктор Данюк, соліст вокального ансамблю «Іліос»: «Є багато груп, які ми слухаємо. На Україні це «Пікардійська терція» та «ManSound», в Росії «Акапелла Экспресс» та «Джукбокс»… Звичайно, ми стараємося підтримувати ці тенденції, адже вони новітні – шести- та восьмиголосся… Тому приклад ми беремо з них і композиції, у деякій мірі, трохи схожі на їхні.»

Ось такий репертуар підбирає для своїх вихованців педагог Валерія Чумак. Саме вона, за сатириком Задорновим, дає кипучій енергії цих шістьох обдарувань потрібний вектор. Здається, він мав би вказати їм шлях на будь-яке пісенне шоу, що ними сьогодні мало не кишать рейтингові телеканали.

Маргарита Поліщук, солістка вокального ансамблю «Іліос»: «Якось ми брали участь в шоу. «Шоу №1», здається… Але зараз такі дійства спрямовані більш на солістів, тому ансамблем ми не пройшли. Там, звісно, сказали що ми хороші і круті, але… Думаємо поїхати на «Х-Фактор», але це лише у планах. З точки зору професіоналізму, шанси наші, думаю, високі.»

Промені «Іліосу» бажають нести позитив зі сцени, завжди чекаючи від колег-музикантів на зауваження, пропозиції та похвалу. Що ж до того, як зробити так, аби натхнення відвідувало усіх разом в один й той самий час, то із цим проблем немає. Вони співають всюди і завжди, а часті імпровізації у перервах між заняттями заносять їх далеко-далеко за межі рідного закладу.

Є серед «сонячних» виконавців знайоме багатьом бердичівлянами обличчя. Це Тетяна Ігнатенко. Як і її друзі по ансамблю, наша землячка відчутно отримує кайф від того, чим займається. Радість від заняття улюбленою справою затьмарює лише одна думка: незабаром випуск. Тож невже промені «Іліосу» згаснуть?

Тетяна Ігнатенко, солістка вокального ансамблю «Іліос»: «Закінчимо навчання і вступатимемо до різних навчальних закладів. Але пообіцяли один одному, що будемо обов’язково зустрічатися. Думаю, що ідея, яка утворилася 2 роки, житиме у наших серцях і ми будемо зустрічатися, тож він так і існуватиме – ансамбль «Іліос».

Залишається лише дивуватись: ці справжні співочі таланти родом не з якихось там мегаполісів. Катя і Віка – із Житомира, Віктор – з Олевська, Маргарита з Любара, а Сашко – з Новоград-Волинського. Як тут не згадати про багату на таланти Поліську землю? Ось ці шестеро вже впевнено торують собі шлях на велику сцену. А що робити тим їхнім юним землякам, які лише мріють про такий шлях? Виявляється, у гостей є відповідь і на це питання.

Віктор Данюк, соліст вокального ансамблю «Іліос»: «Працювати, працювати, працювати… Досягати своїх мрій і не боятися себе показувати, не боятися виступати на сцені – великій і не дуже. Все ж починається з малого. Саме це дає поштовх до творчості. Дітям треба бути впевненішими. Залежить все також і від батьків. Від того, який вони будуть давати посил, від того, як будуть співпрацювати. Від цього залежить їхня творча доля.»

У школі дійсно стало тепло і сонячно після цього концерту, визнали господарі свята. Вони побажали вокальному колективу подальших творчих злетів і, аби чарівна зозуля накувала їм якомога довше і щасливіше життя.

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Кто часто слушает аудиокниги?
Добавил Rider
Июнь 4, 2024

Тактический фонарик
Добавил Florida
Июнь 4, 2024

Полікарбонат Київ
Добавил Yorm
Июнь 4, 2024

Форекс
Добавил helenka06
Июнь 3, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил Florida
Июнь 3, 2024