|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чиновники продовжують відповідати на запити «РІО-Бердичів»

Категория:
Редакція «РІО-Бердичів» продовжує надсилати запити управлінським та контролюючим структурам міста та району. Ми поцікавилися назвами звітів, формою звітування, їхньою періодичністю та організацією перед якими звітує про роботу установа. Подібна «цікавість» будь-якого громадянина забезпечується Законом України «Про доступ до публічної інформації», який набув чинності з 9 травня минулого року  Основною якістю документу – є  можливість отримувати від органів влади будь-яку інформацію, яка не є таємною.

В період з 13 по 17 лютого редакція «РІО-Бердичів» зареєструвала близько 30 запитів на інформацію. Станом на початок березня в нашому розпорядженні вже було 44 відповіді. У висновку можна констатувати, що органи управління справді намагаються надавати інформацію вчасно. Нагадуємо, що відповідно до ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту. До висновків попереднього аналізу можна віднести доволі цікаві результати.  Бердичівське управління Державної казначейської служби України Житомирської області повідомило про неможливість надання відповіді на запит у зв’язку з тим, що ведення бухгалтерського обліку та ведення звітності про роботу в установі здійснюється централізовано на рівні Головного управління Державної казначейської служби України в Житомирській області. Натомість, районний відділ Управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в області порадив звернутися з питанням до житомирської структури. Місцеве управління Служби Безпеки одразу направило запит «вище», а вже там було повідомлено про обмеження в доступі на подані питання.

 

У той же час, приємно відзначити, що архівний відділ у відповіді навіть надав копію звітів за 2011. Так само, власні відбитки звітів додала  прокуратура міста Бердичева та району. Зокрема, на адресу нашої редакції в електронному вигляді надійшла максимально вичерпна інформація, включно з останнім звітом про їхню діяльність. Окрім того, вдалося дізнатися статистику проведеної роботи податкової міліції. Даний відділ Бердичівської ОДПІ обслуговує шість районів: Андрушівський, Чуднівський, Попільнянський, Ружнинський, Любарський. Протягом 2011 року співробітниками ВПМ Бердичівської ОДПІ викрито 29 злочинів, з яких 28 тяжкі та особливо тяжкі. За ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах викрито 12 злочинів, а за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів викрито 3 випадки. Стаття 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу стала фатальною в п’яти злочинах. Крім того, зафіксовано один випадок відмивання доходів одержаних злочинним шляхом.

 

Загальна сума збитків за матеріалами кримінальних справ за 2011 рік становить 5,4 млн. гривень, а вжитими заходами відшкодовано 1,24 млн. грн. Вдалося попередити, а як наслідок зекономити бюджетні гроші на семи фактах необґрунтованих заяв про відшкодування ПДВ загальною сумою 810,5 тис. грн. Також, у 2011 році співробітниками ВПМ Бердичівської ОДПІ виявлено 3-и суб’єкта господарювання з ознаками фіктивності та виявлено конвертаційний центр. В ході проведених заходів по боротьбі з незаконним обігом товарів вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 4,38 млн.грн., з них 113,1 тис. грн. товарів підакцизної групи. Протягом 2011 року також виявлено 8 підпільних виробництв товарів народного споживання.

 

Внаслідок 34 документальних перевірок вдалося донараховано близько 7 млн. грн., половину з них станом на 1 січня цього року вже стягнуто.

 

Як результат проведеної роботи, в період 2011 року, за участю співробітників ВПМ Бердичівської ОДПІ, забезпечено надходження до бюджету в розмірі близько 10,7 млн.грн, а саме:

 

- За актами та матеріалами перевірок підрозділів податкової служби за участі співробітників ВПМ Бердичівської ОДПІ – близько 1,0 млн. грн..;

 

- За рахунок заходів з оперативного супроводження скорочення податкового боргу – близько 2,1 млн.грн.

 

Про найважливіші та інформативні відповіді, які надійдуть до нашої редакції ми обов’язково повідомлятимемо вам в наступних випусках.

 

Нагадаємо, відповідно до частини 5 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по-батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

 

Контроль діяльності чиновників лежить на активних громадянах.

alt

alt

alt
РІО Бердичів


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024