|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві пройшло засідання обласної координаційної ради з питань протидії СНІДу і туберкульозу

Категория:

На базі Бердичева днями відбулось виїзне засідання обласної координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-СНІДу. Першим місцем, де приймали начальників відділів освіти і головних санітарних лікарів з усіх куточків Житомирщини, стала 12-та школа.

Освіта Бердичева і зокрема цей заклад має певні напрацювання у напрямку протидії ВІЛ і туберкульозу, повідомив гостям перший заступник міського голови Іван Демусь. Аби не бути голослівними, учасників засідання запросили до спортивної зали, де вони переглянули ігрову програму. Захід підготували та провели фахівці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і управління освіти та науки.

Виконуючи 5 різних завдань, учнівські команди 2-ої, 4-ої, 5-ої, 10-ої та 12-ої шкіл дізнались про шляхи передачі ВІЛ, способи запобігання небажаній вагітності та небезпеку позашлюбних статевих відносин. Саме ігрова форма роботи, на думку спеціалістів, допомагає молоді якнайкраще засвоїти матеріал. Учні «за» такий підхід.

Катерина Штивович, учениця ЗОШ №12: «Якби ми просто сиділи слухали лекцію, ми б менше засвоїли, бо десь нам стало би нецікаво, десь ми б відволіклись. А якщо захід проводиться в ігровій формі, то ми повністю до нього залучені і краще запам’ятовуємо».

За підсумками гри, усі команди отримали майже однаково високу кількість балів, що приємно вразило посадовців.

Іван Демусь, 1-й заступник Бердичівського міського голови: «Мені приємно, що ви, молодь, виховали у собі переконання, що найкраще бути здоровим. Бажаю, щоб ви переконали у цьому ще й своїх друзів».

Віктор Балюрко, заступник голови Житомирської ОДА: «Поки що ми не можемо побороти цих хвороб, епідемія триває, але я вірю в те, що спільними зусиллями ми зможемо зупинити цю біду».

Те, які заходи вживаються на Житомирщині з метою протидії поширенню СНІДу і туберкульозу, учасники засідання обговорювали у педагогічному коледжі. Вся робота обласної координаційної ради здебільшого носить профілактичний характер. Профілактика буває первинною – проводиться у здорових колективах – та вторинною – проводиться з метою недопущення передачі хвороби від людини, що інфікувалась, до здорової.

Ольга Липовецька, заступник начальника управління освіти і науки Житомирської ОДА: «В навчальних закладах області проводиться значна робота щодо профілактики ВІЛ-СНІДу серед учнівської молоді. Велику допомогу надає міжнародний альянс ВІЛ-СНІДУ в Україні, ми співпрацюємо з громадськими організаціями, які працюють у даному напрямку».

Також в області діють 24 «школи сприяння здоров’ю», створюються та впроваджуються авторські програми психологів і соцпедагогів, функціонують лекторії з метою інформування молоді про ВІЛ-СНІД.

Санітарна служба області у 2004-му році започаткувала комплексний підхід щодо організації профілактики хвороб. Зокрема, ведеться контроль за своєчасним флюорографічним обстеженням населення, повідомив заступник головного санітарного лікаря області Іван Киричук. У кожному випадку захворювання служба організовує розслідування, веде моніторинг захворюваності. Загалом, відзначив доповідач, на Житомирщині спостерігається поступове зменшення захворюваності на туберкульоз.

Іван Киричук, заступник головного державного санітарного лікаря області: «Найперше, що ми вивчили, це стан матеріально-технічної бази протитуберкульозних закладів, які існують в області. Усіх їх ми об’їхали . Ми не знайшли таких, які б повністю відповідали санітарним вимогам».

Після такого обстеження, продовжив фахівець, у багатьох тубдиспансерах області було покращено умови, запроваджено роздільний прийом дорослих і дітей.

Іван Киричук, заступник головного державного санітарного лікаря області: «Не буду зупинятися на районах, де покращено бази. На превеликий жаль, місто Бердичів, яке нас сьогодні приймає, крім косметичного ремонту, з 2005-го року не спромоглось навести лад у диспансері. Хоча районна лікарня зробила прекрасний ремонт».

Після усіх обговорень члени координаційної ради вирішили продовжувати й удосконалювати систему роботи в даному напрямку, адже проблема ВІЛ-СІНДу і туберкульозу в області лишається актуальною.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков
 
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024