|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На сході жителів Гришковець частіше звучала назва іншого, давно не існуючого села

Категория:

altВ середу по обіді до Гришковецької гімназії поодинці та компаніями почали сходитись люди далеко не шкільного віку. Цього дня в актовому залі школи призначили традиційний весняний схід села. В програмі передбачили звіт сільського голови, дільничного інспектора, керівників освітніх закладів та невеличкий творчий звіт самодіяльних артистів. В гості до мешканців єдиного в районі селища міського типу завітали голова районної державної адміністрації, голова районної ради, керівники управлінь та відділів адміністрації, депутати районної ради  та журналісти. 

Все йшло спокійно і за планом, аж поки до слова не визвався один місцевий житель…
За його словами, виступити йому доручили вчителі та батьки дітей, що навчаються в Дмитрівській школі. Їх схвилювала, злякала і обурила новина, яку озвучив на останній колегії райдержадміністрації Володимир Збаражський, про можливе закриття школи. 
 
Після цього виступу конструктив на сході закінчився і почалось «торжество демократії». Виявилось, що більшість присутніх у залі мешканців селища прийшли на збори саме з цього питання. Володимир Андрійович спробував детально і зрозуміло розповісти, але його не завжди хотіли слухати.
 
Він розповів про те, що після вивчення ситуації з дошкільною освітою в Гришківцях, де функціонує лише невеличкий дитсадок на 20-30 місць, а дітей дошкільного віку налічується вдесятеро більше, сам голова адміністрації розпочав шукати варіанти розміщення додаткової дошкільної установи. На цей предмет прораховували приміщення колишнього побутового комбінату, але з ряду об’єктивних причин - норми санстанції, проектувальників, (і протести підприємців, які його орендують - ред.) відмовились від нього. 
 
Наступним і цілком можливим варіантом обрали реконструкцію Дмитрівської школи з добудовою необхідних приміщень. Ні про яке закриття школи не йшлося і не йдеться. Хоча сьогодні тут навчається всього 62 учні, і норматив використання бюджетних коштів на одного учня значно перевищується. Навіть розглядається можливість залишити тут перші-четверті класи і створити дитсадок на 80-90 дітей, а учнів середніх класів перевести до сучасної і успішної Гришковецької гімназії. Вчителів і працівників школи ніхто звільняти не збирається.
 
Але присутні все ж хотіли більше говорити самі, ніж слухати. 
 
Директор Дмитрівської школи розповів, що він сам, та з допомогою батьків і спонсорів ремонтував дахи після бурі, шукав прорив теплотраси, і ще вирішував багато господарських справ закладу, натомість, його звинуватили на минулій колегії у безініціативності. А ще, в його школі ніхто не курить, не п’є і не вживає наркотиків.
 
Мама одного другокласника доводила, що вона сама після навчання у Дмитрівскій школі змогла здобути дві педагогічні освіти, її старші діти вчаться з відзнаками у ВУЗах, але вона не хоче, щоб її син переходив з класу з шістьма!.. учнями до класу з двадцятьма учнями в гімназію. 
 
Молодий вчитель фізкультури Дмитрівської школи, перебиваючи виступаючих, все намагався дізнатись де голова адміністрації візьме кошти на реконструкцію приміщення під дитсадок, і чому не може взяти там же гроші на будівництво нового дошкільного закладу.
 
Інші «промовці» теж лише кричали і звинувачували, а відповіді на свої питання чути не хотіли. Лише наостанок цієї перепалки «викристалізувалась» думка про те, що варто розглянути ще й варіант реконструкції не основної будівлі Дмитрівської школи, а лише її частини (майстерні) під дитсадок. Тоді б і школа залишилась, і для дошкільнят місця вистачило б. Головний архітектор району, і голова адміністрації визнали таку думку слушною, та пообіцяли вивчити і такий варіант майбутнього закладу освіти.
 
На закінчення зустрічі ще прозвучало кілька млявих питань до представника земельного відділу і керівника пенсійного фонду, але відчувалось, що весь «запал» протестів вичерпався. Наостанок і голова адміністрації і селищний голова Зоя Євгенівна Стаднік запевнили присутніх, що будь-які рішення будуть прийматись лише разом з громадою селища, але всією громадою, а не лише з певною її частиною.
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
 
РІО БЕрдичів


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
oxybutynine prix ditropan 5 mg
prix maroc

Добавил DolorisMuro
Июнь 18, 2024

voltaren gel prix maroc
voltarene suppositoire 100 mg

Добавил LavonneFierros
Июнь 18, 2024

parlodel pour tomber enceinte
bromocriptine cheval

Добавил DolorisMuro
Июнь 18, 2024

digoxine 0.25 prix digoxine
prix

Добавил LavonneFierros
Июнь 18, 2024

amantadine 100 mg prix
amantadine effets secondaires

Добавил LavonneFierros
Июнь 18, 2024