|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Сміття на бердичівські вулиці викидають інопланетяни

Категория:

altТакий висновок зробив міський голова переглядаючи кадри слайд-шоу зняті за кілька днів перед нарадою з благоустрою, що відбулась наприкінці тижня, в п’ятницю. Як ми вже писали, перед тримісячником з благоустрою території міста, чиновники зібрали всіх керівників підприємств, ОСББ та інших установ, щоб разом переглянути результати цих зйомок і зробити якісь висновки.

Під час перегляду кадрів виникла невесела асоціація з Чорнобилем, зоною відчуження та містом Прип’ять, бо лише там, в покинутих людьми містах, може бути така кількість сміття.

Існує думка, що нормальні люди не можуть жити серед смітника, але судячи з наших реалій, людям подобається смітити. Наслідок такої діяльності ми щодня бачимо на вулицях міста. Важко навіть і уявити, що гори сміття, часом, просто посеред вулиці справа людських рук, краще вже припустити, що це злі прибульці щоночі прилітають і смітять.

 

А пересічні мешканці прокидаються, йдуть на роботу, переступають через сміття і бідкаються про те, що «хтось» викидає сміття на вулиці міста. Отой «хтось» не соромлячись викидає сміття просто за поріг, або з машини, несе на кладовища, під мости та до річки, ненароком розсипає поблизу будинків та установ. 

 

Ніхто його не побачить і не покарає, бо цей загадковий «хтось» - це ми самі. Ми закриваємо рот залишкам своєї совісті і тягнемо сміття на пустирі, або краще на кладовища, адже мертвим байдуже, де лежати, виносимо його на вулиці і чомусь не завжди доходимо до сміттєвих баків. Чому ми так робимо і про що свідчить така кількість сміття? Відповідь проста – брак виховання і належного контролю з боку відповідних органів.  

 

Міська влада не може виховувати всіх мешканців і прищеплювати їм, елементарні правила – сміття викинь в урну і т.д., але має інший важіль впливу на тих, хто безсовісно смітить – штрафи. 

 

В Бердичеві, за словами чиновників, близько сотні осіб мають право скласти адмінпротоколи з приводу певних порушень. Але з початку року складено всього 12 протоколів та й ті, за словами Василя Мазура, міського голови, на пенсіонерів, що привезли собі машину піску і необачно залишили поблизу свого подвір’я. Люди, що мають право штрафувати, просто обходять підприємців та керівників установ територія поблизу яких засмічена. Місто маленьке, всі один одного знають чи не з дитинства і як тут знайомому випишеш штраф? Краще вже імітувати бурхливу діяльність і виписувати протоколи для бабусь, ніж сваритися з друзями. 

 

З огляду на таку складну ситуацію з сміттям, чиновники будуть вживати крайніх заходів – повідомив присутнім Сергій Онофрійчук, заступник міського голови. Він дав розпорядження всім службам не видавати жодних дозволів на переоформлення власності або на приватизацію земельних ділянок, якщо в людини немає договору на вивіз сміття. А штрафувати будуть тих підприємців, що систематично не прибирають територію прилеглу до установи, або тих хто не слідкує за станом своїх  вивісок чи фасадів.

 

Заступник міського голови нагадав співробітникам виконкому хто за яку територію відповідає під час проведення три місячника з благоустрою та санітарії, який фактично буде проводитись за торішнім сценарієм.

 

А що саме не можна робити і за що будуть штрафувати – розповів Михайло Гайченя, заступник міського голови. Він наголосив на тому, що в нашому місті заборонено: влаштування стихійних сміттєзвалищ, випасання худоби, розпалювання багать ,  спалення сміття та багато чого іншого.  Заступник міського голови зазначив, що за порушення цих елементарних правил, відомих чи не кожному з дитинства, бердичівлянам загрожує чималий штраф від 300 до 1700 гривень.

 

Особливо емоційним був виступ Олександра Ковальчука, директора міських кладовищ , що висловив своє обурення щодо дій мешканців міста, які вивозять сміття просто на цвинтар. За його словами, мешканці Новосілок та інших прилеглих до кладовищ районів посеред ночі вивозять сміття і або викидають в контейнери, або просто кидають поблизу могил. Тому він звернув увагу присутніх на те, що поминальні дні в цьому році розпочнуться з 15 квітня, а загалом за підрахунками, під час поминальних днів кладовища відвідають близько ста тисяч людей, тож треба розпочати прибирання могил раніше.

 

Після розгляду й обговорення поточних питань чиновники вислухали скарги керівників ОСББ та мешканців. Міський голова зазначив, що якщо не будуть вжиті заходи щодо ситуації загалом і за конкретними скаргами, то деякі крісла посадовців звільняться.

 

А вже найближчим часом, як запевнив міський голова, присутні зможуть побачити другу частину слайд-шоу з героями, тобто з підприємцями та власниками територій поблизу яких найбільше сміття.

 

Штрафи та санкції до тих, хто смітить звісно добре, але зміни слід починати з самих себе – вчити дітей викидати сміття в урну, демонструвати це власним прикладом і тоді можливо, будуть зміни на краще.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Цікавлюсь ЕКЗ в Україні
Добавил bpyhehu
Июнь 15, 2024

Где менять айпи?
Добавил Priluchnii
Июнь 13, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил defne
Июнь 12, 2024

магазин электроники
Добавил defne
Июнь 12, 2024

стройматериалы
Добавил Алинка
Июнь 11, 2024