|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Майбутнім випускникам Бердичівської школи-інтернату допомагали у виборі професії

Категория:

Традиційне засідання круглого столу, присвячене вибору майбутньої професії, провели у Бердичівській школі-інтернаті. Представники міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, педагоги професійно-технічних училищ та коледжів, соціальні педагоги з області намагалися допомогти випускникам інтернату із їхнім майбутнім вибором професії. 37 одинадцятикласників та дев’ять дев’ятикласників цьогоріч залишать стіни інтернату. На них чекає нелегке сьогодення із думками про те, де заробити кошти на прожиття та харчування, зазначили на засіданні. Аби діти розуміли, яким є життя поза межами рідного закладу, із ними протягом року працювала провідний спеціаліст центру соцслужб.

Тамара Ковалик, директор БМЦСССДМ: «Проводилися тренінги, бесіди, в ігровій формі багато занять проходило. На заняття ми запрошували і медичних працівників, і представників громадських благодійних організацій. Ми із задоволенням співпрацюємо з нашою школою-інтернатом. Тут дуже відкриті діти, зацікавлені педагоги, що одне задоволення кожного разу сюди приходити.»
Кожен представник освітнього закладу вищого рівня акредитації розповів майбутнім випускникам про професії, які можна сьогодні здобути у Бердичеві. Але багато хто з дітей вже визначився зі спеціальністю, на яку вступатиме.
Ігор Жалюк, учень 11 класу Бердичівської ЗОШ-інтернат: «Це — лікар-стоматолог. Подаю документи на цю спеціальність до Житомирського інституту медсестринства. Такі люди можуть добре підзаробити, і взагалі, ця професія мені підходить.»
Руслан Стукал, учень 11 класу Бердичівської ЗОШ-інтернат: «Я визначився зі своєю професією. Обрав військову справу. Буду подавати документи до Житомирського інститут ім. С. Корольова.»
Є в інтернаті й такі діти, які вирішили обрати за основу життя музичну кар’єру. Бо без музики, кажуть, не уявляють свого життя.
Вікторія Кравчук, учениця 11 класу Бердичівської ЗОШ-інтернат: «Я бачу своє майбутнє саме з музикою, адже пісня — це першооснова людини. В пісні можна відвести душу, розкрити свої почуття, емоції. Завдяки пісні, ми передаємо щось важливе, пісня надихає. Ось уже 3 роки я навчаюся у музичній школі, незабаром здаю екстерном екзамени і буду вступати до музичного училища ім. Косенка на факультет співу.»
Якщо ж дитина після здобуття певної спеціальності за якихось причин не змогла працевлаштуватися, на допомогу завжди приходять фахівці міського Центру зайнятості. Та на щастя, каже директор установи Микола Коваль, статистика дітей-сиріт, які перебувають у них на обліку, з кожним роком зменшується.
Микола Коваль, директор Бердичівського ДЦЗ: «У минулому році у нас на обліку було 8 дітей-сиріт. Чотирьох ми працевлаштували, чотирьох зняли з обліку за невідвідування. На сьогоднішній день у нас немає на обліку дітей-сиріт, але є потенційні підопічні. Хто прийде до нас, того ми обов’язково працевлаштуємо.»
Окрім того, що дітям потрібно вступати до вищих навчальних закладів, вони мають бути забезпечені й житлом. Цю актуальну проблему допомагають вирішувати соціальні працівники з області. Спеціально для дітей-сиріт у Житомирі є соціальний гуртожиток.
Людмила Гуменна, головний спеціаліст відділу ОПКР ЖОЦСССДМ: «Там проживають діти віком від 18 до 23 років. Вони мають змогу проживати там три роки. Спеціалісти соціального гуртожитку надають їм комплекс соціальних послуг: влаштовують на роботу, на навчання, ставлять на квартирний облік та інше.»
Правильний вибір майбутньої професії — важлива річ для кожної дитини з інтернату, вважають вчителі закладу. Тому профільна робота тут ведеться протягом усього року, а не лише перед випускними іспитами, розповідає директор школи-інтернату Лариса Тернопольська.
Лариса Тернопольська, директор Бердичівської ЗОШ-інтернат: «Це — довготривалий процес, сумісний із навчанням і вихованням. Це є цілеспрямована робота соціального педагога і практичного психолога, починаючи із глибокого діагностування можливостей кожної дитини. Це — введення до навчального процесу курсів “Побудова кар’єри і курс життєвого самовизначення”. Це — профільне навчання у школі ІІІ ступеня за напрямками “Столярна справа” та “Кулінарна справа”.»
Свої кулінарні здібності діти продемонстрували гостям. Останні змогли скуштувати солоденьку випічку, виготовлену учнями школи, та насолодитися смачним чаєм.
 
Автор: Ніна Сільченко
Камера: Андрій Пеньківський
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Чай пуэр
Добавил Nikityk
Май 29, 2024

Поликарбонат
Добавил ramos24
Май 29, 2024

Диабет.
Добавил brodka
Май 28, 2024

Купить тепловизор
Добавил brodka
Май 28, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил reftaz
Май 28, 2024