|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Для мешканців Бердичева та району житомиряни провели курси з ландшафтного дизайну

Категория:

Як покращити довкілля та що можна зробити зі звичайної присадибної ділянки, пояснювали безробітним мешканцям міста та району представники громадської організації Жіночий інформаційно-консультативний центр. В рамках проекту “Підвищення економічних можливостей осіб групи ризику з сільської місцевості на Житомирщині”, що фінансувався Міжнародною організацією з міграції, фахівці провели 10 занять з основ ландшафтного дизайну. Навчання проходило на базі міського центру зайнятості.

12 років Жіночий центр намагається попередити нелегальний виїзд жінок і чоловіків за кордон у пошуках роботи. Для цього, розповідає президент центру Ірина Бабенко, розробляються спеціальні довгострокові програми.

Ірина Бабенко, президент ЖІКЦ: «Це знаходження нових можливостей працевлаштування. Особливо, виїжджають ті, хто малоконкурентні на ринку праці. Але є такі професії, про які люди не знають — професії майбутнього. Наприклад, садівники, озеленювачі, ландшафтні дизайнери. Якщо подивитися довкола, то роботи тут дуже багато.»

Навчання основам творення сучасних ландшафтів пройшло 14 людей з Бердичева та району. Слухачі семінарів дізналися про професії дизайнера навколишнього середовища, садовода, працівника з озеленення території, вивчили особливості догляду за декоративними рослинами та отримали навички з розроблення відповідних проектів.

Наталія Гоцька, ландшафтний дизайнер: «Ми підходили з точку зору практики: що можна зробити, як зробити своїми руками доріжку, звичайне водоймище. Ми працюємо з тим, куди не втручається архітектура.»

Олександр Зорін — юрист за фахом. Але чоловік вирішив спробувати себе й у професії ландшафтного дизайнера. Свій проект Олександр готував декілька днів, від чого, каже, отримав багато задоволення.

Олександр Зорін, слухач курсу з ландшафтного дизайну: «Взагалі, я люблю творчу роботу. Юридична професія теж творча, але я зрозумів, що мені подобається художній напрямок. Коли мені запропонували курси з ландшафтного дизайну, я одразу погодився. Я подумав, що це дуже цікаво. Зараз, коли я захистився, я вдячний організатором за їхній час та виділені кошти, що були витрачені на нас.»

Одна з найактивніших слухачів семінарів — Любов Войтюк. Саме на її присадибній ділянці проходили практичні заняття курсу. Жінка розповідає: у собі ніколи не відчувала художніх здібностей. А після курсу буквально за п’ять годин підготувала власний ландшафтний проект.

Любов Войтюк, слухачка курсу з ландшафтного дизайну: «Свій проект я підготувала для дорогих мені людей, своїй великій родині. Я вклала у проект всю душу. Використала у ньому природний ландшафт ділянки родичів, доповнивши усім тим, чого б нам хотілося бачити. Там складний дизайн — річка, береги якої треба оздобити, великі рельєфи. Без допомоги фахівців це зробити важко.»

Новоспечені дизайнери можуть здійснити благоустрій власної присадибної ділянки та навіть заробити кошти за допомогою своїх знань, зазначають фахівці.

Любов Войтюк, слухачка курсу з ландшафтного дизайну: «Я, взагалі, думаю працювати лише у цьому напрямку. Нарешті я втілюватиму у життя свою давню мрію.»

Ірина Бабенко, президент ЖІКЦ: «Всі знання бердичівляни сприйняли позитивно, оскільки вони не байдужі до свого міста. Окрім того, вони побачили, що рослини дають не лише енергетику для життя, психологічно заспокоюють, але й дають можливість заробити собі на життя.»

Підсумкове заняття курсу, на якому слухачі захищали свої проекти, стало для них певним поштовхом до праці у галузі дизайну, вважають керівники проекту. Не дивлячись на те, що справа ця складна, вона все одно принесе бердичівлянам задоволення, сподіваються фахівці.

Наталія Гоцька, ландшафтний дизайнер: «Якщо професію любиш, то навіть складна вона приносить задоволення. Ландшафтний дизайнер — це бруд, відсутність манікюру, нерівна засмага. Але якщо людині це до вподоби, то це приноситиме їй задоволення.»

Проект “Підвищення економічних можливостей осіб групи ризику з сільської місцевості на Житомирщині” також спрямований на привернення уваги місцевої влади до таких людей, як слухачі курсу. Адже останні можуть допомогти озеленити та покращити благоустрій свого рідного міста, каже Ірина Бабенко.

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024