|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичівському районі відродили військово-патріотичну гру Зірниця

Категория: Общество
Майже 15 років школярі Бердичівщини не змагалися у спортивній військово-патріотичній грі “Зірниця”. Бердичівський район, згідно указу президента “Про Концепцію допризовної підготовки і військово-патріотичного виховання молоді”, вирішив відродити цю запальну гру.

Людмила Колесник, заступник голови Бердичівської РДА: «Ми прийняли спільне рішення з відділом освіти з Товариством сприяння обороні України, військкоматом та артбригадою провести таку гру. В цьому році вона у нас триває 1 день, а якщо дітям сподобається, то наступного року ми проведемо гру у 2-3 дні. Буде навіть проживання у наметах.»

Володимир Швець, т. в. о. заступника командира 26 БАБр з виховної роботи: «Ця ідея має дуже велике значення для ЗСУ, для нашого народу. Вона виховує патріотизм у молоді, любов до армії, показує, що народ і армія єдині. Як результат, ми бачимо, що молодь готова захищати нашу державу, якщо доведеться.»

15 команд 5-9 класів різних шкіл району на стадіоні у селі Скраглівка змагалися між собою у військовій та спортивній підготовках. Організатори “Зірниці” підготували 8 етапів. Першим була стройова ходьба та пісня, з чим гарно впоралися практично усі команди.

На топографічній підготовці діти давали відповіді на спеціальні терміни, пояснювали, що означають ті або інші топографічні знаки. Окрім того, школярі отримали ще й практичне завдання на цьому етапі гри.

Олег Папірник, вчитель фізкультури: «Дітям видається компас, показується напрямок руху, вони повинні визначити градуси та пари кроків до зазначеного місця. Потім ми звіряємо їхні результати із правильними відповідями і ставимо бали. За все це враховується час також. Чим менший час, тим більше балів. Пари кроків рахуються ступанням на ліву ногу.»

Показували команди свої вміння й у стрільбі, де їх оцінювали представники ТСОУ. Влучні попадання вдавалися не тільки хлопцям, а й дівчатам. Останні, до речі, не поступалися хлопцям в інших етапах гри: у спортивному, де потрібно було бігати, підтягуватися, віджиматися, у метанні гранати, у медичному взагалі були чи не найкращими. Перевіряли школярів не лише у практичних конкурсах, а й у знаннях з історії. Питання були на тему доби козацтва, Київської Русі, Кримської війни.

Павло Пушкарук, вчитель історії: «Одні знають, інші — вирішують-вирішують, але дають неправильну відповідь. Знання у них нормальні.»

Одним із найцікавіших етапів гри була естафета “Десант”. Тут дітям за максимально короткий час потрібно було відшукати захованих у лісі “снайперів”, кинути в окоп гранату та винести до старту пораненого товариша. Особливо допомагав у цьому командних дух, кажуть школярі.

Анастасія Семчук, учениця Озадівської ЗОШ: «Ми просто робили все в команді, тому нам це легко вдалося. Ми розділилися у лісі і швидко знайшли “снайперів”.»

Звісно, що за змагання без переможців та переможених. Організатори вирішили зробити приємні подарунки для усіх учасників. На кожному етапі гри були ті, хто впорався із завданням краще, здобувши, відповідно, перші три місця. Саме їх і відзначали подарунками та грамотами.

Неля Онищук, начальник районного відділу освіти: «Усі діти були задоволені і просили, щоб у наступному році теж провели таку гру. Відділ освіти подбав про те, щоб діти поїхали не лише з гарними спогадами, а й привезли подарунки. Призи були закуплені за кошти відділу освіти, і, я думаю, це буде гарна згадка дітям.»

За загальними результатами, теж виявилися переможці. Третє місце здобула команда Мирославської школи. Діти говорять: своїм місцем задоволені. А ще більше раді тому, що гра “Зірниця” відродилася.

Вадим Чумак, капітан команди Мирославської ЗОШ: «Було і важко, і легко. Найбільше сподобались спортивні змагання: швидкий біг, підтгянування. Сподіваюся, що гра буде й надалі. Вона розвиває людину, її фізичну підготовку і дух.»

Друге місце дісталося команді з Хажинської школи, а почесний Кубок та перше місце вибороли господарі стадіону — скраглівчани.

Євгеній Бараловський, капітан команди Скраглівської ЗОШ: «Ми йшли до своєї мети. Працювали з нашими керівниками, які готували нас до цього. Тому ми приклали всіх зусиль, щоб досягти сьогоднішніх вершин.»

Наостанок організатори гри разом із військовими підготували школярам сюрприз у вигляді справжньої солдатської каші та чаю. Ця частина змагань сподобалась дітям найбільше.

Наступного року, сподівається керівництво району, “Зірниця” знову збере усіх на стадіоні. І змагання пройдуть ще краще, ніж цього разу.




Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський


Джерело: ТРК "ВІК"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024