|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Найобдарованіші учні, їхні батьки та кращі вчителі СЗОШ № 8 зійшли на «Зоряний Олімп»

Категория:

Сліпучо-осяйні промені пронизали днями весь район Загребелля: чарівне світло відходило від тамтешнього храму знань – спеціалізованої загальноосвітньої школи № 8. Її учні виграють та беруть призи на предметних олімпіадах, її учні виступають у ролі юних науковців-дослідників, її учні виборюють медалі різного ґатунку на різного роду спортивних змаганнях. Як і всі обдаровані діти, вони отримують гарну закладку і потужний імпульс у стінах рідної оселі, тобто мають підтримку батьків. Як і всі юні обдарування, учні 8-ї школи знаходяться під пильним супроводом і керівництвом своїх вчителів. Хто, як не педагоги, знає, чого прагне маленьке серце, що потрібно для того, аби у дитячій голівці стало світло від знань та життєвої мудрості?

Олександра Вишнівська, вчителька хімії та біології СЗОШ № 8: «Виховувати обдарованих не важко. Важче, можливо, знаходити їх, побачити у дитині щось яскраве, виразне, таке, що відокремлює її від інших. А решта – любов, праця, наполегливість, заохочення – призведе до того результату, що ми маємо на сьогодні.»

До успіху шлях непростий і нешвидкий. Усі присутні в актовій залі закладу подолали його з честю. Тож директор школи Лідія Савченко запропонувала пройти їм іще одним невеличким маршрутом, цього разу зовсім легким і приємним: а саме – зручно розташуватися на «Зоряному Олімпі». Таке рішення директор прийняла на засіданні за участю свої заступниць та давньогрецьких богів і богинь. Саме останні наполягли на тому, аби відзначити ті юні обдарування, які знайшли своє постійне місце під їхнім покровительством. Директор була лише «за».

Лідія Савченко, директор СЗОШ № 8: «Сьогодні у нас «Зоряний Олімп» і не дивно, що це свято так називається. Адже, олімпійські боги ще у Давній Греції започаткували свято знань. Лавровими вінками нагороджували вони переможців – найкращих у навчанні, спорті, творчості. І нині, зберігаючи традиції давньої історії, ми перенесли своє свято на сьогодення. Наші чудові учні-зірочки прославляють сьогодні школу і місто у рамках області, України. Вони заслуговують на те, аби ми сьогодні зібралися і сказали їм велике спасибі.»

Де лише не відзначилися представники 8-ї школи! Вони підкорювали форуми знавців української, російської та англійської мов, ними можуть пишатися небесні покровителі математики та інформатики, історії та правознавства, хімії та біології, фізики та психології. Учні 8-ї школи гідно демонстрували свої знання у Всеукраїнському природничому конкурсі "Колосок" та блискуче доводили, що їхні наукові роботи є актуальними, цікавими, передовими. Серед учнів цієї школи чимало успішних спортсменів – рукопашників, стрільців каратистів, борців. Годі й казати, що заклад багатий і на творчих особистостей.

Анастасія Повійчук, учениця СЗОШ № 8: «Мені дуже цікаво вчитися у школі, а улюблений предмет – англійська мова. В майбутньому хочу поїхати до Лондона, подивитися його визначні місця. Після цього хочу повернутися до України і стати перекладачем англійської. Наша школа – найкраща, в ній навчаються справжні обдаровані діти.»

Ангеліна Тична, Анастасія Повійчук, та Марія Козел – це тріо здобуло найвищий рейтинг, тобто отримало найбільше «одинадцяток» та «дванадцяток» у, відповідно початковій, середній та старшій школах.

Десятки прізвищ оголосило того дня керівництво школи. Деякі нагороджені ледь встигали діставатися свого місця, як треба було знову повертатися за черговою грамотою. Талановита людина – талановита в усьому: цього правила ще ніхто не відміняв. Імена Анастасії Повійчук, Вікторії Тонкевич, Катерини та Анастасії Поліщук, Анни Велімовської, Вікторії Січенко, Романа Сущенка лунали на церемонії раз за разом. Не раз згадували і Карину Захаревич – дівчину, яку, за її зізнанням, цікавить абсолютно все.

Карина Захаревич, учениця СЗОШ № 8: «Мене цікавить все, що є навколо мене: танці, музика і, навіть, футбол – у цьому житті мені цікаво спробувати все. Хочу дізнатися, хто я, що я і досягнути чогось. Я не можу і не люблю сидіти на одному місці. Хочу стати журналістом-філологом. Потім (якщо вийде) – акторкою, або диктором на телебаченні. Якщо у мене це вийде, буде далі розвиватися і шукати саму себе.»

Батьків, які оточили своїх дітей увагою і турботою, увінчують у 8-й школі не лише словами. Особливо хвилююча мить церемонії – відзначення найближчих для юних зірок людей. Подяками та щирими словами нагороджувала директор закладу Тетяну Тонкевич та Оксану Повійчук, подружжя Гуральських, Капітонових, Продеусів, Корнійчуків, Велімовських та інших.

Не менш приємною виявилася церемонія нагородження вчителів. Лідія Савченко лише найкращої думки про своїх колег. Імідж школи – то професіонали і фахівці своєї справи. Броніслава Шумлянська, Ірина Сорокіна, Ірина Тонкошкура, Анелія Гопчук, Олександра Вишнівська, Світлана Слівінська, Петро Костюк… Звісно, цей ряд далеко неповний.

Олександра Вишнівська, вчителька хімії та біології СЗОШ № 8: «Вчительський колектив у нас особливий. Думаю, що особливість ця – то гуманність, дуже хороше ставлення до дітей, виваженість, розуміюче, любляче ставлення. Все це і є родзинкою нашого колективу.»

Багато стежин – довгих і коротких, широких і не дуже – сплітаються в одну велику Дорогу Життя, нагадують педагоги 8-ї школи. Якісь із них забудуться, якісь загубляться, та одна точно вкарбується у пам’ять – стежина, що вела із дому до школи. Їхні діти неодмінно знайдуть шлях, що веде до успіху і людського щастя, переконані вчителі, головне, щоб життєвими доріжками йшли вони з добром у серці.

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Віталій Сінєльніков
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024