|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На звітному концерті ансамбль «Вінець» відзначив 10-річчя своєї назви

Категория:

У прекрасний, вічно молодий та мудрий світ народних свят запросив гостей зразковий фольклорний ансамбль «Вінець» Центру позашкільної освіти ім. О.Разумкова. Це п’ятий та останній колектив позашкілля, якому цьогоріч довелось підтверджувати своє звання зразкового.

До відповідального звіту учасники ретельно готувалися, що дало їм змогу міцно заволодіти душами і серцями глядачів. Дві години тривав концерт – і дві години в актовій залі Центру лунав живий народний спів.

Засновником та натхненником колективу є Лариса Куліченко, яка у студентські роки завдяки своєму викладачу закохалась в український фольклор. Тож коли прийшла працювати до центру дитячої творчості, створила самобутній співочий ансамбль.

10 років тому колектив вперше і зовсім несподівано поїхав на конкурс, звідки привіз лише диплом за участь. А підписаний той диплом був дніпропетровським владикою. Священик наче благословив ансамбль на гарне майбутнє і багато перемог, а ще після того випадку колектив зрештою отримав свою назву – «Вінець».

Лариса Куліченко, керівник дитячого зразкового фольклорного ансамблю «Вінець»: «Коли батьки женять останню дитину, їм на голову одягають вінець та підіймають їх на лаві. Також на всіх рушниках вишивають вінець. Цей вінець повинна мати кожна людина за все, що вона заробила у житті. Ми назвалися «Вінцем», бо мені хочуться, щоб діти і знали багато, і щоб яблучко від яблуньки не котилося, щоб бабусина знадобилася, щоб вона давала толк».

10-річчя назви колектив відзначив з величезним тортом, на якому Лариса Куліченко спочатку запалила не свічки, а зірки своїх вихованців. У кожного, каже, свій неповторний голос, та коли вони зливаються воєдино, виходить потужний мікс.

Дар’я Мусієць, учасниця зразкового ансамблю «Вінець»: «Мені дуже подобається співати у колективі, я у захваті від нього. Співаю тут уже 2 роки, мене привела сюди бабуся».

Не кожна дитина, яка приходить в ансамбль, тут залишається. В народних піснях криється велика глибина, осягнути й зрозуміти яку може навіть далеко не кожен дорослий.

Юлія Данчук, учасниця зразкового ансамблю «Вінець»: «Знаєте, деякі насміхаються, що ми виконуємо українські пісні, але мені особисто це дуже подобається. Також я більше дізналась про народні звичаї і традиції».

Валерія Бачинська, учасниця зразкового ансамблю «Вінець»: «Відвідуючи заняття нашого колективу, я навчилася співати, навчилася просто життю, тому що наш керівник розповідає нас цікаві історії з життя, вчить, як треба чинити у тій чи іншій ситуації».

Той з дітей, хто відчув себе близьким до фольклору, назавжди лишається прихильником його та «Вінця». Втім, у будь-якому правилі є винятки. Олена Літкович спочатку полюбила народні пісні, а потім і джаз. Тепер займається у двох колективах («Вінці» та «Старому роялі») і ще, каже, не визначилась, де їй краще.

Олена Літкович, учасниця зразкового ансамблю «Вінець»: «Кожна людина повинна знати історію свого народу, свої традиції, пісні, щоб у майбутньому передавати це з покоління в покоління. Щоб наші діти могли продовжувати те, що ми наслідуємо зараз».

Більшість співаків можуть довго розповідати про принади і «родзинки» свого колективу. А декому, щоб схарактеризувати ансамбль, достатньо і трьох слів.

Олена Мазур, учасниця зразкового ансамблю «Вінець»: «Наш колектив добрий, дружній та відвертий. Добрий, тому що ми добре ставимось до оточуючих та одне до одного. Дружній, тому що ми товаришуємо між собою, ходимо разом гуляти, а відвертий, тому що ділимося своїми секретами».

В ході звітного концерту колектив продемонстрував не лише свої співочі вміння, а акторську майстерність.

Розповідаючи про традиції святкування Великодня, діти показали сценку про те, як одного разу на Христове Воскресіння крашанки, сало, паска, хрін, шинка, ковбаса та інші продукти з великоднього кошика сперечалися, хто з них головний.

Пісні, які виконують дівчата й хлопці з «Вінця», не знайдеш в інтернеті - усі вони записані від старожилів українських сіл. Про наповнення репертуару дбає керівник ансамблю. Також завдяки Ларисі Куліченко учасники отримали старовинні костюми для своїх виступів.

Лариса Куліченко, керівник дитячого зразкового фольклорного ансамблю «Вінець»: «Стала в однієї бабці ось цю сорочку просити, а вона не хотіла давати. Тоді я попросила дати хоч один раз виступити і запросила її на той концерт. Коли вона почула, які пісні співають сучасні дівчата, то була дуже вражена і віддала мені сорочку, бо в ній, каже, наче її бабуся ожила. Ось так».

Завершилось свято української пісні квітами, обіймами та сльозами учасників і глядачів – настільки «Вінець» уміє проникати в душу.

Надія Маліновська, мама вихованки зразкового ансамблю «Вінець»: «Ми дуже дякуємо Ларисі Степанівні за те, що вона є у нашому житті. Вона допомагає нашим дітям знаходити шлях до світла, добра, любові. Вона розкриває перед ними безмежний світ української пісні».

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024