|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Для шкіл району пролунав останній дзвоник

Категория:

174 випускники одинадцятих класів усіх загальноосвітніх шкіл району вмістила у себе зала районного Будинку культури. Вперше керівництво Бердичівщини провело загальний випуск для школярів, аби гідно та з усіма почестями провести їх у доросле життя. Начальник районного відділу освіти Неля Онищук першою привітала випускників зі святом, назвавши їх гордістю та надією України.

Неля Онищук, начальник районного відділу освіти: «Вчора ви завершили ДПА, дописали складне речення дитинства, часу безтурботної радості, мрій, надій, сподівань; часу перших друзів, першого кохання, першого розставання. Шкільні роки закінчилися, уроків більше не буде. Будуть нові навчальні заклади, нові друзі, служба в армії, робота, сім’я, діти. І лише дитинство залишиться у спогадах. Школа випускає сьогодні вас у самостійне життя.»

Від очільників району випускники теж отримали чимало побажань на свою адресу. Головне, лунало зі сцени, цим уже дорослим дітям потрібно обрати гарну та достойну професію.

Володимир Збаражський, голова Бердичівської РДА: «Не поспішайте, зважливо подумайте. Від того кроку, що ви зробите сьогодні, залежить ваше життя. Я вам бажаю прийняти таке рішення, щоб ніколи не жалкувати про нього. Бажаю вам успішно вступити за покликом душі і серця. Хлопцям я бажав би знайти себе у таких сферах, як інженерія, будівництво, енергетика. Дівчатам — знайти себе у медицині, в освіті, культурі, сфері обслуговування.»

Федір Колібаба, заступник голови Бердичівської районної ради: «Дуже хвилююче. Я теж згадую такі часи. І важливо обрати правильну професію, щоб ваші старання у навчанні, старання здобути професію були оцінені державою. Щоб ви знайшли своє місце у суспільстві, створили сім’ю і розвивали незалежну державу.»

Для випускників таланти Бердичівщини підготували святковий концерт. У ньому брали участь й самі одинадцятикласники. Хто знає, кажуть вони, чи доведеться ще раз виступати на цій сцені. Розділити свято із школярами прийшли їхні батьки, друзі і вчителі. Останні відчувають і радість за своїх дітей, і смуток водночас, бо вони назавжди вважатимуться їхніми класними керівниками.

Тетяна Колодюк, класний керівник 11 класу с. Старий Солотвин: «Хвилювання за майбутнє своїх дітей. Я їх дійсно можу назвати своїми, бо ми працювали і жили разом з ними 7 років. Переживаю за їхнє майбутнє. Хотілося б, щоб збулися усі їхні мрії.»

Самі ж випускники ще довго згадуватимуть свій останній дзвоник, рідну школу та вчителів. Людям, які протягом 11-ти років навчали їх розуму, школярам є що сказати.

Наталія Мельник, випускниця 11 класу Райгородоцької ЗОШ: «Я бажаю їм побільше терпіння, адже трапляються такі класи, що дай Боже. Бажаю їм щастя, добра і всього найкращого.»

Для випускників організатори свята підготували чимало сюрпризів. Перш за все, нагородили найкращих учнів золотими та срібними медалями. 19 чоловік з рук Володимир Збаражського отримали свої заслужені нагороди. За медалями пішли похвальні грамоти, дипломи за перші та призові місця у всеукраїнських та обласних олімпіадах. Останнім вручала нагороди заступниця голови райдержадміністрації Людмила Колесник. У своєму привітальному слові вона зазначила: той креатив, що допоміг хлопцям і дівчатам в олімпіадах, повинен розвиватися. Діти повинні сміливо та з фантазією йти до своєї цілі.

Людмила Колесник, заступник голови Бердичівської РДА: «Мені чомусь запали в душу слова Стіва Джобса, засновника компанії “Apple”, який не так давно, на жаль, відійшов у вічність. Людини надзвичайно талановитої і одержимої. Він давав таку пораду молодим співробітникам компанії: “Коли ви виконуєте якусь роботу, робіть це так, ніби ви робите щось надзвичайне. І тоді з вами завжди буде успіх.” Тож я вас щиро вітаю із сьогоднішнім святом, із закінченням школи. Я бажаю, щоб ви таку мудру пораду Стіва Джобса взяли своїм життєвим кредом. Впевнено крокуйте по життю, вірте у свої сили, ніколи не кажіть, що щось не можете.»

Свято останнього дзвоника — важлива подія у житті кожного випускника. Це та межа між дитинством та дорослим життям, кажуть одинадцятикласники, яку потрібно переступити з високо піднятою головою.

Олександра Яцкулич, випускниця 11 класу Старосолотвинської ЗОШ: «Це — закінчення дитинства, перший крок у доросле життя. Я сподіваюся, що цей крок всі зроблять успішно, вступлять, куди бажають.»

Олег Юхимчук, випускник 11 класу Рейської ЗОШ: «Це щасливе свято, бо всі радісні і привітні. Ми так довго чекали цього дня. І тут цей 11 клас так швидко пройшов.»

Дехто з випускників вже розпланував своє життя, дехто лише задумується, куди вступатиме. Та вони запевнили: обиратимуть професію лише за вподобаннями.

Олександра Яцкулич, випускниця 11 класу Старосолотвинської ЗОШ: «Я вже вступила до залізничного училища в Козятині. Планую там навчатися і працювати за спеціальністю.»

Яскраві стрічки випускників, білі банти та шкільна форма красуватимуться відтепер лише на фотографіях. Спогади про свято Останнього дзвоника назавжди залишаться у пам’яті цих “дорослих дітей”.

Наталія Мельник, випускниця 11 класу Райгородоцької ЗОШ: «Дуже багато є згадок. Шкодувати буду за тим, що всі ми розійдемося по різним куточкам України. І я не знаю, чи дасть доля зустрітися. Але сподіваюся, що все буде добре.»

Автор: Ніна Сільченко

Камера: Андрій Пеньківський
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024