|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У бердичівському парку діти славили своїх матусь

Категория:

У парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка відбулась концертно-розважальна програма, присвячена Дню матері та Міжнародному дню родини, які відзначаються 13-го та 15-го травня. Другий рік поспіль організатором цього заходу стало міське управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Тетяна Дячук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту: «Мати – найшановніша людина у родині, вона берегиня та ангел свого роду. З мами усе починається, слово «мама» першим вимовляє дитина. У нашому місті прекрасні мати, є близько 400 багатодітних родин, у найбільшій з них виховується 11 діток. Також у нас є 60 матусь-героїнь, 13 з них отримали це почесне звання у 2012-му році».

До проведення святкової програми долучилися колективи Центру позашкільної освіти, підлітковий центр «Юність», громадські організації та волонтери центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Останні проводили акцію «Візьми дитину у родину».

Леонід Брацук, волонтер БЦСССДМ: «Хай буде менше дітей у дитбудинках, а побільше у родинах. Ми працюємо з населенням, інформуємо людей, розповсюджуємо брошури з інформацією про те, як можна взяти дитину у родину».

Юні співаки і танцюристи відповідали за концерт, а вихованці гуртків декоративно-прикладного мистецтва вчили бажаючих силуетному вирізуванню, петриківському розпису та виготовленню картин з крупи. Усі ці заходи прийшлися до душі бердичівлянам.

Альона Щепик, учасниця свята: «Я прйшла з двома доньками, чоловіком та своєю подругою. Ми щойно зайшли, але вже спробували майстер-клас із малювання. Дуже гарні враження отримали, навіть уходити не хочеться».

Брати участь у майстер-класах можна було не лише, сидячи на стільчику за столом, а просто зручно розташувавшись на ковдрі у затінку дерев. Тут увагою відвідувачів володіли представники бердичівського Центру розвитку сім’ї.

Олександра Качур, керівник Центру розвитку сім’ї та голова ГО «Планета щасливих дітей»: «Для мам підготовлено семінари та майстер-класи. Зокрема, семінар із грудного вигодовування дітей, цікавий вагітним, молодим мамам і тим, хто збирається заводити діток. А ще був проведений майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Мами своїми руками, вкладаючи свою любов і тепло, виготовляли чудові іграшки для своїх дітей. Мотанки є оберегами та символами українського народу. Ми вважаємо, що День матері повинен посідати особливе місце у календарі, тому що мама – це одна з найскладніших та найпочесніших професій».

Не обійшлося свято і без конкурсу малюнку на асфальті, учасникам якого за допомогою кольорової крейди та власної фантазії треба було зобразити щасливу сім’ю.

Руслана Сіденко, учасниця свята: «Сенс мого малюнку у тому, що кожен має свою родину, навіть дерева і квіти. Хочу привітати свою маму і сказати їй, що вона завжди буде для мене найкращою мамою на землі».

Вова Шевчук, учасник свята: «Вітаю свою маму зі святом, бажаю їй здоров’я, щоб ніколи не хворіла і щоб усі її мрії збувалися».

Багато гарних слів того дня було сказано про матусь, їхню доброту і турботу. Мама – найближча, найдорожча, ніжна, ласкава та всепрощаюча, не скупились на епітети учасники свята, вона щодня робить для сім’ї і дітей дуже багато.

Саша Ковач, учасник свята: «Вона мене завела в тир постріляти, на батут, на концерт, буває, ходимо в парк. Усе це мама робить, бо любить мене, і я її теж люблю».

Ангеліна Нечипорук, учасниця свята: «Я думаю, мама заслужила це свято, тому що моя мама найкраща, я її дуже люблю і завжди слухаюсь».

Влад Ягущин, учасник свята: «Треба маму любити, в усьому допомагати, дарувати квіти. Щоб у неї було більше часу на відпочинок».

Ненька – це берегиня родини. Певно, невипадково День матері і День сім’ї у календарі знаходяться поруч, даючи усім людям можливість відчути важливість обох понять.

Ірина Тетерчук, учасниця свята: «Родина – це найголовніше у сім’ї і важливо, щоб вона була сильна, міцна та дружна, як у нас. Наш секрет у тому, що ми любимо і поважаємо одне одного».

Олександр Нечипорук, учасник свята: «Добре, що таке свято є, бо воно дуже важливе, є можливість вийти з родиною погуляти, познайомитися з іншими родинами».

Олена Нечипорук, учасниця свята: «Бажаю усім бердичівським сім’ям успіху, єднання, щоб завжди були разом, ніколи не розлучалися та не звертали уваги на маленькі негаразди».

Спостерігаючи за тим, як глядачі сприймали підготовлені для них заходи, можна було зробити висновок, що свято вдалося. У парку утворилися справжні родинні гуляння, де було багато гарних бердичівських матусь, татусів та усміхнених діток.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024