|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У польському Сєдльце відкрито вулицю “Бердичівську” (Фоторепортаж)

Категория:
Бердичів — гостинне місто. Це не лише закріплено у нашому гімні, але й можуть підтвердити численні відвідувачі Бердичева. Саме його гостинність сприяє тому, що ми маємо безліч друзів по всьому світу, а у багатьох країнах існують міста-побратими Бердичева. Та, чи не найтісніші стосунки зав’язалися у Бердичева із польським Сєдльце, з яким плідну співпрацю було налагоджено відносно недавно — лише у 2005 році.
Проте, з того часу між нашими містами усталились не тільки партнерські, але й дружні, більше того — по справжньому братні, взаємовідносини. Сєдльчани — часті гості на бердичівській землі, так само наші земляки з радістю відвідують своїх побратимів у Польщі. За цей період налагоджено співпрацю не тільки у культурній сфері (з якої, власне, все і починалося), але й у освітньому, спортивному, бізнесовому напрямках.
Раніше ми вже повідомляли про те, що у Сєдльце мають створити нову вулицю, якій планували дати ім’я Бердичівської. Пройшов не такий вже й довгий проміжок часу, і від висловлення ідеї поляки швидко перейшли до її втілення — збудували нову вулицю протяжністю близько кілометра, на що використали близько 5 мільйонів злотих. Як і обіцяли наші побратими, вулиці дали назву Бердичівської.
А минулої п’ятниці відбулося офіційне відкриття цього нового об’єкта. Природно, що з нагоди цього свята (а для поляків це справді стало свято) до Сєдльце був запрошений і наш міський голова Василь Мазур. Саме він, разом із Президентом Сєдльце Войцехом Кудельскі та головою місцевої ради Пьотром Карасем перерізали символічну стрічку на початку вулиці, котра має велике значення для розвитку нашого міста-побратима. А у подальшому, сподіваємося, позитивно вплине і на розвиток Бердичева. Справа у тому, що вулиця Бердичівська знаходиться в особливій економічній зоні Тарнобжег, де зараз активно розбудовуються нові потужні підприємства з багатьох країн світу. Тож, можна припустити, що розташування їх на вулиці Бердичівській сприятиме залученню іноземних інвестицій і до Бердичева.
Як вже зазначалося, відкриття вулиці Бердичівської у Сєдльце було не простою формальністю, а стало справжнім святом для мешканців цього міста. Крім керівників Сєдльце, у заході взяли участь депутати місцевої ради, керівники підприємств, установ та організацій, а освятив вулицю на добрі починання ксьондз Казимір Німірка. Символічно, що найпершим по вулиці Бердичівській пройшов зі своїми польськими колегами міський голова Бердичева Василь Мазур. А потім на нововідкритій вулиці відбувся легкоатлетичний та велопробіги, у яких взяли участь сотні молодих мешканців Сєдльце.
Проте, тільки відкриттям вулиці перебування Василя Мазура у Сєдльце не обмежилося. Він, разом із Воцехом Кудельські, поклав квіти до могил польських воїнів, які загинули, захищаючи Вітчизну, а також до могил радянських воїнів, які загинули, визволяючи Сєдльце чи були закатовані та знищені у місцевому концтаборі. До речі, таких радянських могил у Сєдльце близько двадцяти п’яти тисяч. Як стверджують члени нечисленної бердичівської делегації, які у ті дні перебували у Польщі, всі ці могили є доглянутими, а поруч із пам’ятним знаком на честь радянських солдат знаходились живі квіти, встановлені з нагоди Дня Перемоги. Тож, можна зробити припущення, що поляки більш цінують подвиг радянського народу (не ділячи його на національності), аніж окремі наші політики, котрі вимагають ледь не скасувати свято 9 Травня.
Враховуючи той факт, що вулиця Бердичівська знаходиться у особливій економічній зоні Сєдльце, бердичівляни не могли оминути своєю увагою підприємства, розташовані у цьому місці. Одним із таких стала фабрика з португальськими інвестиціями “Carfi Fabrica de Plasticos e Moldes“, яка розташована на 2,5 га землі. Вона займається випуском компонентів для телевізорів та побутових приладів. Інвестиції у її будівництво склали близько мільйона євро.
Крім того, Василь Мазур взяв участь у відкритті ярмарки на честь покровителя Сєдльце Святого Станіслава, а надвечір, разом із керівництвом міста-побратима, він взяв участь у нагородженні кращих польських діячів мистецтва. Звісно, між Василем Мазуром та Войцехом Кудельські було проведено і ділові перемовини, в ході яких було обговорено шляхи подальшої співпраці між нашими містами та поглиблення зв’язків у різних сферах життєдіяльності, налагодження нових.
Ще одна цікава деталь. Не є секретом, що влада нашого міста, коли до Бердичева приїжджають гості, обов’язково дарує їм на пам’ять про відвідини картини із зображенням найбільш визначних місць Бердичева. Подальша доля цих картин, здебільшого, невідома. Тільки не у випадку із Сєдльце. З’ясувалося, що всі три попередньо подаровані картини, у тому числі — копія Ікони Матері Божої Бердичівської — увесь час знаходяться на виду у всіх мешканців Сєдльце, адже розташовані вони у місцевій мерії.
Прибули бердичівляни до Сєдьце і цього разу не з порожніми руками, а із красиво оформленим зображенням герба Бердичева, виконаним нашими майстрами. Сєдльчани пообіцяли, що для цього подарунка обов’язково зведуть постамент на вулиці Бердичівській і встановлять на ньому наш герб.
До речі, Сєдльце, як і Бердичів, теж має чимало міст-побратимів у інших країнах світу. Але Бердичів перший, і поки-що єдиний, побратим, на честь якого сєдльчани назвали свою вулицю. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.berdichivnews.com.ua


 

 


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024