|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

За звільнення чоловіка дружина Шевчука пропонувала судді 200 тисяч

Категория:
Справа із затриманням колишнього голови райдержадміністрації Олега Шевчука, яке відбулося у листопаді минулого року, набула широкого розголосу. Залишається вона цікавою і досі, адже посадовців такого калібру на Бердичівщині до кримінальної відповідальності ще не притягували. Тож наші журналісти продовжують тримати руку на пульсі подій і знайомити з ними свої читачів.
Як ми вже повідомляли, кримінальну справу за обвинуваченням Олега Шевчука та ще чотирьох осіб у отриманні хабара в особливо великих розмірах прокуратурою області було направлено для розгляду по суті до Бердичівського міськрайонного суду, а днями у справі відбулося попереднє судове слухання. Були на цьому присутні і репортери “БН”.
За час перебування під вартою Олег Шевчук дуже схуд — це видно навіть неозброєним оком. Хоча, на перший погляд, тримається гідно, з високо піднятою головою (у тому числі, у прямому сенсі цього слова). Претензій та скарг на дії слідчих, які вели його справу, він не має, однак скаржився на здоров’я, відзначивши, що за час перебування у СІЗО в нього загострилися хронічні хвороби. Вини своєї у інкримінованому злочині він не визнає зовсім. Втім, так само як й інші обвинувачені. До речі, двоє обвинувачених до суду чомусь не з’явилися.
Загалом у кримінальній справі налічується сім томів. На згаданому судовому засіданні у Олега Шевчука було троє захисників, у тому числі, допущена у цій ролі дружина екс-посадовця. Інші двоє обвинувачених, серед яких і депутат районної ради Марія Волкова, захищали себе на цьому засідання самостійно.
Відзначимо, що попереднє судове засідання — це ще зовсім не слухання справи по суті, яким його багато хто уявляє. У цей час не допитуються свідки, не досліджуються докази, і навіть, не зачитується обвинувальний висновок — це буде під час наступних засідань. Тому повідомити, у яких конкретних діях звинувачуються підсудні, наразі неможливо.
Власне, під час попереднього судового засідання з’ясовується, чи підсудна справа суду, на розгляд якого вона надійшла; чи немає підстав для її закриття або зупинення; чи складено обвинувальний висновок відповідно до вимог законодавства; чи немає підстав для зміни, скасування або обрання запобіжного заходу та інші питання.
І, коли по перших згаданих пунктах, ні у захисту, ні у самих підсудних ніяких заперечень не було, то питання зміни запобіжного заходу для Олега Шевчука з утримання під вартою на інше викликало тривалі обговорення. Адвокати заявили клопотання про звільнення Олега Шевчука на підписку про невиїзд. При цьому, навели ряд серйозних аргументів. Серед них — справа затягнеться у часі не на день і не на місяць. Особливо зараз, у літній період, коли настає відпускна пора — важко буде зібрати всіх учасників процесу разом у один день. А Олег шевчук через це увесь час має перебувати за гратами. А у нього ж старенькі батьки та неповнолітні діти, він відчуває суттєве погіршення стану свого здоров’я. На думку захисту. Олег Шевчук не становить ніякої суспільної небезпеки (“він же не ганявся за кимось із сокирою”, - аргументував свою позицію один із адвокатів), і не зможе чинити тиску на слідство, оскільки саме слідство вже закінчилося.
Більше того, про звільнення Олега Шевчука перед судом клопотали і близько половини навчальних та медичних закладів району, депутатський корпус, трудовий колектив райдержадміністрації, та близько п’ятиста жителів Слободищ, які поставили під офіційним зверненням свої підписи.
У свою чергу, дружина Олега Шевчука внесла судді інше клопотання: звільнити її чоловіка з-під варти під грошову заставу у розмірі двохсот тисяч гривень. Ці кошти вона готова внести у будь-який встановлений судом час на офіційні рахунки.
Підтримав ці клопотання і сам Олег Шевчук, й інші підсудні. Проте, свою категоричну незгоду зі зміною запобіжного заходу висловила державний обвинувач старший помічник прокурора міста Ольга Кулик. Позиція прокуратури — законних та обгрунтованих підстав для звільнення Олега Шевчука з-під варти немає.
Заслухавши всі висловлені клопотання захисту та підсудних про заміну Олегу Шевчуку запобіжного заходу на підписку про невиїзд, суддя Олександр Яковлєв прийшов до висновку, що вони не можуть бути задоволеними. А відтак, Олег Шевчук продовжуватиме і надалі утримуватися під вартою.
Отож, вже найближчим часом згадану кримінальну справу розпочнуть розглядати по суті. Наступне судове засіданні призначено на 6 червня. Якщо воно з якихось причин не відбудеться, то у подальшому всі учасники процесу мають зустрітися вже аж 25 липня. Оскільки у цьому проміжку суддя, який веде справу, перебуватиме у законній відпустці.
 
berdichivnews.com.ua


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Охрана
Добавил simon
Май 23, 2024

Мне нужны прокси-серверы
Добавил Priluchnii
Май 23, 2024

Кондиционер и бойлер
Добавил kegras
Май 23, 2024

Чим окуляри ray ban
відрізняються від інших?

Добавил MURIKCO
Май 23, 2024

Любимый отдых
Добавил bandy
Май 23, 2024