|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Вболівальники Бердичева влаштували марш підтримки національної збірної

Категория:

Євро-2012, чиї футбольні матчі розпочались два тижні тому, знайшло своє відображення і в Бердичеві. Зокрема, напередодні вирішальної гри збірної України у групі D біля універмагу стали збиратися численні вболівальники. Об’єднатися, щоб разом провести акцію підтримки, молодь вирішила після програшу національної збірної у матчі з Францією.

Павло Левицький, співорганізатор акції підтримки: «Після матчу зі збірною Франції у багатьох людей був песимістичний настрій, багато хто перестав вірити, що наші футболісти пройдуть далі. Після цього матчу ми з невеликою кількістю вболівальників пройшлись центром міста і наша колона з 20-ти чоловік виросла до кількох сотень. Тому ми вирішили, що на вирішальну гру зберемось на великий флешмоб».

Юрій Манзерков, співорганізатор акції підтримки: «Я підтримував Україну з першого матчу, дивився усі ігри Євро, крім відкриття. А після перемоги над Швецією я так зрадів, що вирішив вірити до останнього. Якщо ми сьогодні усі разом будемо вірити, то наша збірна переможе. Інших варіантів нема».

На заклик долучитися до акції відгукнулися кількасот бердичівських юнаків та дівчат. Із собою вони захопили українські прапори, футбольні дудки та фарбу, якою щедро прикрашали свої обличчя і тіла. Футбол – гра інтернаціональна, її однаково люблять і сильна, і прекрасна половина людства, кажуть вболівальники.

Тетяна Філіонович, вболівальниця: «Багато дівчат реагують на футбол позитивно і теж вболівають. Я із захопленням спостерігаю за грою наших футболістів і тримаю за них кулачки вдома або на фан-зоні».

Юлія Душинська, вболівальниця: «Такого не буває, щоб лише хлопці вболівали. Мене закохав тато у футбол, я ще у 5 років вперше поїхала в Київ на матч, де грала Україна».

З початком європейської першості, на вулицях міста стали з’являтися автомобілі з жовто-блакитними прапорцями.

Дмитро Степанюк, вболівальник: «Це означає, що ми підтримуємо нашу збірну і хочемо, щоб вона виграла. В нас це має вийти, нічого, що була маленька помилка у грі з Францією».

Є у молоді ще й інший спосіб підтримки наших земляків на Євро.

Андрій Іванюк, вболівальник: «Після кожного матчу, у якому грає Україна, ми ходимо вулицями і співаємо. Співаємо гімн України та інші пісні на підтримку».

Те, що Україна виборола право приймати в себе чемпіонат Європи з футболу, є неабиякою честю для нашої держави, вважають бердичівляни.

Юлія Душинська, вболівальниця: «Те, що Україна приймає Євро – показник, що ми змогли довести усьому світу, що ми цього варті, що Україна – хороша держава».

Юрій Манзерков, співорганізатор акції підтримки: «Нам час іти в Європу, треба усім показати, що ми сильна команда. Адже з часів Союзу, коли ще грали Блохін та Біланов, вагомих здобутків у нас не було. Зараз у нас вперше за стільки років є шанс виграти. Після матчу «Україна-Швеція» я у це повірив».

Після обговорення маршруту та домовленості про дотримання громадського порядку та взаємоввічливість, учасники акції підтримки вишикувались у колону і рушили містом.

Шлях галасливої колони пролягав вулицею Карла Лібкнехта, потім Фрунзе у напрямку Червоної Гори. Деякі автомобілі, що проїздили повз, сигналили у такт речівкам. А пішоходи здивовано розглядали пістряву юрбу, яка невгамовно скандувала «Україна вперед!» та співала національний гімн.

На Котовського вболівальників наздогнали правоохоронці, які не були попереджені про акцію підтримки. Після перемовин з міліціонерами фани мусили зійти на тротуар. Ним і рухались до пункту свого призначення – гарнізонного Будинку офіцерів. На час Євро він перетворився на неофіційну фан-зону, де можна спостерігати за перебігом матчів на великому екрані.

Гра, на яку бердичівські вболівальники разом з усією країною покладали надії, була цікавою, хвилюючою та доволі гострою.

Те, що гол потрібен, розуміли і гравці збірної. Весь перший тайм вони зберігали за собою помітну перевагу, неодноразово наносячи удари по воротах суперників-англійців. На жаль, відкрили рахунок саме гості, невдовзі після перерви. За деякий час нагоду радіти отримали й українці.

Єдиний м’яч, що опинився у сітці противників, суддя не зарахував. Не змінив результат гри і вихід на поле легенди вітчизняного футболу Андрія Шевченка. З рахунком 1:0 не свою користь збірна України вибула з Євро.

Юрій Манзерков, вболівальник: «Ми перемогли, але в нас забрали перемогу! Суддя не зарахував один чистий гол і 2 пенальті. Де справедливість, коли вона потрібна? Дякую футболістам за гру, яку вони сьогодні показали. Вони показали, що Україна – це команда».

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков

Телеканал "ВІК"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024