|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Коммунальные предприятия города Бердичева получили негативную оценку своей работы

Категория:
На черговому засіданні членів виконавчого комітету міста Бердичева, що проводилося у вівторок, 26 червня, про стан реформування житлово-комунальної галузі доповідав заступник міського голови Онофрійчук Сергій Петрович. Він розповів, що на даний момент у місті Бердичеві працює дванадцять комунальних підприємств і організацій, на яких забезпечено роботою більше тисячі бердичівлян. Водночас житловий фонд Бердичева налічує 657 будинків, більшість з яких знаходиться в незадовільному технічному стані. Близько 110 з них мають поганий стан, ще 7 визнано аварійними. Забезпечено відселення більше п’ятдесяти сімей, на придбання квартир для яких потрібно біля ста мільйонів гривень.

В зв’язку з цим система житлово-комунального майна міста Бердичева потребує реформування. Втім, деякі зміни вже впроваджені в життя і навіть дали відповідні результати – адже протягом останніх двох років в житлово-комунальному господарстві міста Бердичева проведено ряд заходів з реформування і розвитку галузі. Зокрема було оптимізовано роботу підприємств МК ВЖРЕП № 3 та 7, на баланси яких передано житловий фонд ДП «Ваш Добробут» та ПП «Житлосервіс-5», адже останні відмовилися надавати послуги для населення в зв’язку з економічною недоцільністю. У своїй доповіді Онофрійчук Сергій Петрович звернув увагу на бездарне керівництво деяких ЖЕКів, недолугість керівників яких привели до занепаду цих підприємств та фінансового банкрутства.

Тому наразі у місті Бердичеві робиться акцент на створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), яких на даний час у нас налічується вже 77, і ще п’ять будинків заявили про намір сторити ОСББ, поскільки виступають проти підвищення тарифів місцевими ЖЕКами. Сергій Петрович наголосив, що нерідко тарифи на утримання будинків в ОСББ у кілька разів вищі, ніж у ЖЕКів (він сам живе в такому будинку), але там хоч щось робиться на відміну від бездіяльності ЖЕКів.

В зв’язку з фактичним завершенням процесу приватизації житла ліквідовано МКП «Приватизація державного житлового фонду міста Бердичева». Було виконано реорганізацію трьох комунальних підприємств: КП «ШЕД», КП «Озеленювач» та КП «Інспекція з благоустрою» в одне – МКП «Бердичівкомунсервіс», що позитивно відзначилося на роботі. Особисто керівнику даного підприємства Онофрійчук Сергій Петрович порадив не тягнути все самому, а набрати собі штат помічників, кожен з яких займався б якимось одним напрямком діяльності.

Нещадної критики від заступника міського голови зазнало КП «Бердичівводоканал» та його керівник Микола Ігнатович Ревуцький, оскільки дане підприємство не реагує на зауваження щодо необхідності ліквідувати залишені після виконання робіт ями та канави, яких по місту налічується вже близько семи. Також йому було дано пораду змінити стиль керівництва, оскільки на підприємстві «Бердичівводоканал» немає жодної людини, крім самого пана Ревуцького, з ким можна було б вирішити робочі питання, а деякі з його заступників навіть не вміють користуватися комп’ютером. І майже всі вони – пенсійного віку! Микола Ігнатович Ревуцький отримав зауваження з приводу того, що маючи двадцять три контролери у підприємства в два рази збільшилася заборгованість населення, тоді як у КП «Бердичівтеплоенерго», що працює в аналогічних умовах, вона в два рази зменшилася.

Директор Бердичівського водоканалу в своє виправдання заявив, що у більшості випадків заборгованість перед його підприємством за надані послуги має срок давності не більше 1,5 місяців. Що ж до злісних боржників, то у пана Ревуцького уже немає надії на те, що вони колись розрахуються. Адже деякі з них по три рази викликалися до суду, та борг так і не сплатили. Таку поведінку Миколи Ігнатовича як керівника зі стажем рішуче засудив мер міста Бердичева, який запевнив, що боржники мають розрахуватися. А причина збільшення боргу – лише недостатня робота працівників водоканалу та самого пана Ревуцького як керівника.

В своєму виступі Сергій Петрович також розглянув питання по наданню дозволів та встановленню індивідуального опалення, зупинився на проблемах КП «Бердичівтеплоенерго» і вказав на необхідність забезпечення своєчасного прибирання сміття з території кладовищ, що знаходяться в межах міста Бердичева та зрізання там зайвих дерев.

Загалом заступник міського голови зобов’язав кожне комунальне підприємство міста Бердичева та всі інші, що працюють в сфері ЖКГ, до 20 липня підготувати програму розвитку і плани на майбутнє. А також забезпечити перехід на систему гроші-послуги і приведення тарифів для населення до їх економічно обґрунтованого вигляду не забуваючи при цьому покращити якість своєї роботи.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

f

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Цікавлюсь ЕКЗ в Україні
Добавил bpyhehu
Июнь 15, 2024

Где менять айпи?
Добавил Priluchnii
Июнь 13, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил defne
Июнь 12, 2024

магазин электроники
Добавил defne
Июнь 12, 2024

стройматериалы
Добавил Алинка
Июнь 11, 2024