|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Ризиковане будівництво: а мешканці – проти!

Категория:

У підвалі п’ятиповерхівки, що на Свердлова, 12, ведеться незаконне будівництво. У цьому твердо впевнені мешканці цього будинку. Люди б’ють на сполох: на їхніх очах розвалюють фундамент з несучою стіною. У підвалі хочуть облаштувати магазин. Блага, на перший погляд, ціль, погрожує руйнацією будинку, якому вже чи не за 60, скаржаться городяни.

Микола Майсюк, мешканець будинку по Свердлова, 12: «Мое окно находится на 4-м этаже и я боюсь, что в один прекрасный день рухну вниз вместе с окном и квартирой. Мне не нравится, что дают разрешения на такие виды строительства, которые, я считаю, незаконны. Земля общего пользования находится в нашей собственности, а ее уже забирают и почему-то получают на это разрешение. Я очень сомневаюсь, что это законно. А что касается фундамента, то, естественно, трогать его нельзя было ни в коем случае.»

Олена Кривошеєва, мешканка будинку по Свердлова, 12: «Порушені наші права як мешканців. Усі квартири тут приватизовані. Перед нами знаходиться смітник, що його ця жінка влаштувала біля сусіднього будинку. Питається, хто дав право нищити фундамент будинку, якому більше, ніж 60 років.»

За такими будинками, як їхній, переконують мешканці, потрібно приглядати з особливою увагою через похилий вік споруди. На це, звісно, вони навіть не сподіваються, але ж те, що твориться – то вже занадто.

Валентин Поліщук, мешканець будинку по Свердлова, 12: «Мы знаем, насколько сложно получить разрешение на перепланировку квартир. Добиться того, чтобы сделать хотя бы маленький проем в несущей стене, невозможно. А тут под старым домом проводятся работы, которые по-настоящему испугали жителей. Почему мы должны бояться жить в своих квартирах? Кто может дать гарантии, что это все не разрушится?»

Не слід забувати про ще одну проблему, яка виникає при подібних будівництвах, нагадують мешканці п’ятиповерхівки. Це – розташування комунікацій. В їхньому випадку усі вони знаходитимуться або у пункті прийому склотари, або ж у новозбудованому магазині. Що робити, коли раптом потрібно вимкнути водопостачання чи ще щось подібне? Телефонувати власниці? А раптом її немає у місті? А такі приклади, розповідають, зустрічаються дуже часто.

Загалом люди не проти існування в їхньому підвалі магазину. Але ж є вже один вхід, кажуть, його цілком досить, ним нехай і користуються.

Валентин Поліщук, мешканець будинку по Свердлова, 12: «Здесь есть один вход, тут расположен пункт приема стеклотары. Жители абсолютно не возражают. Ради Бога, если человек платит арендную плату, принося пользу городу, мы не против. Но мы против строительства дополнительных ходов и разрушения конструкций здания. В дальнейшем мы оставляем право за собой обращаться в другие инстанции, если это строительство не будет прекращено. Это поможет прекратить незаконное, по-нашему мнению, строительство.»

Зрештою обурення привело городян до кабінету Михайла Гайчені. Туди саме викликали і замовницю будівництва. Фундамент п’ятиповерхівки руйнують, будівництво проходить незаконно, згоди мешканців на весь цей процес ніхто не питав. І взагалі: їх влаштує лише одне рішення – зупинка будівництва у такому вигляді, в якому воно нині проводиться. Все це люди виказали заступникові міського голови.

Слова посадовця були однозначними у своєму трактуванні: відправною точкою для будівництва, почав Михайло Гайченя, є рішення виконкому. Воно на руках у замовниці є. Але… Ані замовлення на виготовлення проектної документації, ані, звісно, самої документації та її погодження жінка не пред’явила. Як і декларації, що має бути заповнена в інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Михайло Гайченя, заступник Бердичівського міського голови: «Зареєстрована декларація є підставою для виконання будівельних робіт. У даному випадку перевіркою встановлено: проектна документація відсутня, декларація відсутня. Таким чином, підстав для робіт немає. Це – самочинне будівництво.»

Враховуючи факти обурення городян і порушення цілісності фундаменту будинку, підсумував заступник міського голови, він виносить рішення: до понеділка замовниця проекту має надати йому потрібні документи і письмову згоду мешканців. Інакше – рішення виконкому буде відмінено. І тоді власниці магазину потрібно буде…

Михайло Гайченя, заступник Бердичівського міського голови: «… відновити все до того стану, в якому воно було раніше. Засипати, відновити благоустрій, привести до первинного стану.»

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
ТРК ВІК


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обменник
Добавил Татьяна Русинова
Май 5, 2024

Большая Юридика
Добавил СлаваБеккерман
Май 5, 2024

Шукаю ром для особливої події!
Добавил Nimiren
Май 4, 2024

Продвижение сайта
Добавил гитарист
Май 3, 2024

Мебель для кухни
Добавил okna-4
Май 3, 2024