|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві збудують унікальний 3D-садок. Фото

Категория:
10

 

Літня відпускна пора, що вже відійшла у минуле, а за нею й початок бурхливої виборчої кампанії якось непомітно відсунули на другий план події, які відбуваються у місті. Певною мірою, у цьому винні і журналісти: намагаючись якомога об’єктивніше висвітлити виборчий процес (що дуже важливо), дехто із представників мас-медіа забуває, що життя продовжиться і після виборів. Тим паче, що саме зараз у Бердичеві відбуваються події, які,безперечно і без жодного перебільшення, можна назвати епохальними.

 

Вже з дня на день буде відкрито фільтрувальну станцію, а отже проблема якісної питної води, якої у Бердичеві не було ніколи, має зникнути. Так само у найближчі дні у нашому місті буде відкрито і дитячий садок №2 у районі цукро-рафінадного заводу. Тож, зрештою, вирішиться і десятилітня дилема батьків, котрі проживають у цьому густонаселеному мікрорайоні, з тим, куди прилаштувати свою дитину. Зведення цього дитсадка - подія не тільки для нашого міста, але й всієї держави. З екранів телевізорів останнім часом чути багато про те, що у всій Україні не вистачає дошкільних закладів, а на будівництво нових бракує коштів. А от у Бердичеві і кошти знайшли, і дитсадок облаштували.

Проте, зупинятися на досягнутому влада міста не збирається, адже схожа проблема — із дозвіллям дошкільнят — існує в іншому великому мікрорайоні. Мова йде Червону Гору,

Підписано договір

Свого часу військові, які до пори були повноправними господарями у цьому місці, почали зводити дитячий садок. Та обмежилися лише каркасом новобудови, а у подальшому не знайшли іншого виходу як продати недобудову приватній структурі. Те, що у цьому мікрорайоні повноцінного дитсадка, який задовільняв би попит бердичівлян, не існує, мало кого цікавило. Втім, новий господар будівлі нічого з нею не робив.

Кілька років міська влада вела перемовини із власником недобудованого дитсадка з наміром отримати його у комунальну власність. Пропонувалися різні варіанти: починаючи від надання підприємцю рівноцінної земельної ділянки з іншими вигодами взамін недобуду, закінчуючи елементарним викупом у бізнесмена такого вкрай важливого соціального об’єкта.  Зрештою, зійшлися на тому, що місто викупить у власника належне йому приміщення. Але і цей процес в силу різних обставин затягнувся.

Та останні дні серпня принесли радісну звістку. 28 серпня між міською владою та підприємцем було підписано угоду про купівлю-продаж недобудованого дитсадка. Ціна питання — 2 мільйони 970 тисяч 180 гривень. Про це “БН” розповіла начальник управління освіти і науки Валентина Адаменко. Придбання приміщення відбуватиметься за міські кошти — за рахунок бюджету розвитку.

“Закипіла” робота

А вже нинішнього вівторка на прилеглій до майбутнього дитсадка території розпочалися

 
масштабні роботи з прибирання. Адже за роки його простоювання територія заросла чагарниками, подекуди, перетворившись навіть у стихійний смітник. Тобто, відбувався своєрідний суботник, до якого долучилася чоловіча частина працівників виконкому міської ради, а також по одному представнику від кожного навчального закладу міста.

 

У черговий раз їм довелося змінити свої краватки та костюми на робочий одяг, а ручки та клавіатури комп’ютерів — на сокири та пилки. Запрошували і мешканців мікрорайону Червона Гора (для яких, власне, і будуватиметься дитсадок), однак на прибирання прийшла лиш одна жінка — Ніна Гапон. Наступного тижня тут планують провести ще один суботник. “Прибиратимемо усередині приміщення, адже за роки його простоювання там накопичилося чимало непотребу, а подекуди, й зовсім нехороших речей”, - каже Валентина Адаменко.

Найбільший у державі

Майбутній дитсадок буде, у прямому сенсі, унікальним. З одного боку, він вражатиме своїм архітектурним виглядом. Та головне — це його структура. Зокрема, він стане одним із найбільших не тільки на Житомирщині, але й по всій країні — він розрахований на 330 місць. Якщо врахувати, що стандартні дитсадки, які будувалися ще за часів Радянського Союзу, можуть вмістити близько сотні дітей (у Бердичеві, наприклад, приміщення ДНЗ розраховані на одночасне перебування в них від 75 до 100 дітей), то можна сміливо сказати, що у цьому приміщенні будуть об’єднані одразу три дитсадки. Такий собі своєрідний “3D” формат.

“Цей дитсадок дасть можливість повністю зняти проблему із перебуванням дітей у дошкільних закладах на Червоній Горі”, - впевнена Валентина Адаменко. До речі, у новому дитсадку буде навіть великий басейн для дітей.

Треба ще десять мільйонів

Говорити ж більш детально всі тонкощі майбутнього будівництва нині ще передчасно, адже якраз зараз перебуває на стадії фінального узгодження проектна документація. “На те, щоб повністю добудувати дитсадок, ввести його в експлуатацію, закупити все необхідне обладнання, на сьогоднішній день потрібно близько десяти мільйонів гривень”, - каже Валентина Адаменко.

Зарано говорити поки і про терміни будівництва. На думку Валентини Адаменко, за умови належного фінансування, відкрити дитсадок можна буде вже за рік-два. Все залежатиме від наявності коштів. Очевидно, що зважаючи на велику суму, яка потрібна, влада міста буде просити допомоги у держави — коштів міського бюджету на таке грандіозне будівництво буде недостатньо. Від наявності фінансування залежатиме і початок будівельних робіт. Прогнозується, що вони можуть розпочатися вже у нинішньому році.

У будь-якому випадку, бердичівляни вже не раз переконувалися у тому, що якими б масштабними, а під час — фантастичними, не виглядали плани міської влади зі зведення соціально-важливих об’єктів, вони обов’язково будуть доведені до логічного завершення. Переконані, що так буде і цього разу.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Доставка ролів
Добавил Nimiren
Май 7, 2024

ChatGPT нейросеть онлайн
Добавил trippple
Май 6, 2024

Музыкальный дистрибьютор в
России

Добавил trippple
Май 6, 2024

Тонировка стёкол автомобиля в
Москве

Добавил trippple
Май 6, 2024

Очки cazal
Добавил AndreyMops
Май 6, 2024