|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Злочинність у Бердичеві за один рік зросла на 14 %

Категория:

Зі злочинністю у Бердичеві борються і боротьба ця не залишається безрезультатною. Про це усіх присутніх на сесії Бердичівської міської ради повідомив начальник міськвідділу внутрішніх справ Юрій Олефір. Бердичівська міліція докладає усіх зусиль, аби конституційний лад у місті, а також права і свободи його городян були збережені, а динаміка злочинності змінилася на краще, доповів підполковник. Очолювана ним структура, продовжив, намагалася сконцентрувати зусилля на попередженні, розкритті та розслідуванні тяжких злочинів, припиненні незаконного обігу зброї, вибухових речовин та наркотичних засобів. Місцева міліція працювала над ослабленням кримінального впливу на економіку Бердичева, протидіяла організованій злочинності, попереджувала та викривала факти корупції й хабарництва. Не дивлячись на все це, резюмував Юрій Олефір, за окремими видами злочинність у місті зросла.

Юрій Олефір, начальник Бердичівського МВВС: «Так рівень злочинності порівняно з 2011 роком збільшився на 14,3% ( з 421 злочину у минулому році до 481 у поточному). Зросла кількість особливо тяжких та тяжких злочинів. У 2011-му нами не допущено зростання умисних вбивств (у 2011 – 4, у 2012 – 1), зґвалтувань, вимагань. Разом з тим зросла кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, шахрайств, розбоїв, незаконних заволодінь транспортними засобами, хуліганств і, особливо, крадіжок.»

За рік до міськвідділу надійшло і було зареєстровано 3,5 тис. заяв від громадян (що та 1 тисячу більше, аніж за аналогічний період минулого року). Як наслідок, інформував Юрій Олефір, порушили 394 кримінальних справи, майже по 3-м тисячам заявники отримали відмови у зв’язку з відсутністю складу злочину.

Вислухавши доповідь головного міліціонера Бердичева, міський голова вніс пропозицію: у 2013-му році подвоїти кількість відеокамер спостереження. І здійснити це за рахунок міського бюджету.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: «Потрібно доручити управлінню ЖКГ та фінансовому управлінню розробку системи фінансування встановлення додаткових камер. Треба «зав’язати» все це в єдину систему, аби органи правопорядку могли контролювати ситуацію. У нас зводиться дуже багато об’єктів, що працюють у вечірній та нічний час. Відділ архітектури і управління ЖКГ мають передбачити встановлення камер і в них. Ті камери теж мають бути підключені до загальної системи і функціонувати як засоби спостереження за тим, що відбувається у закладах.»

Юрію Олефіру довелося відповісти на ряд питань, що лунали як від представників громадськості, так і від місцевих народних обранців. Так депутат міськради Олексій Ястремський підняв тему продажу алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім бердичівлянам.

Олексій Ястремський, депутат Бердичівської міської ради: «Як правило, беруть «великовозрасне дітя» і водять його усіма закладами, складаючи протоколи на одну і ту саму людину за продаж одному і тому самому чоловіку. Як ввести практику не просто рейдів «одного дня»? Як зробити так, щоб все це було періодично, принципово і, якщо виявлено правопорушення, то складати протоколи на батьків дітей? Тоді буде відповідальність. Що сім’я робить для того, аби дитина не ходила у нічній час і не приймала алкоголь?»

Юрій Олефір, начальник Бердичівського МВВС: «У нас існує 184-та стаття. Однак, аби притягнути батьків за цією статтею, потрібно виявити їхнє систематичне ухилення від виховання своїх дітей. Треба зафіксувати факт вживання дитиною алкоголю, задокументувати, виявити, що в її діях існує склад відповідного порушення і тоді вже складати протокол. Але прокурор міста не дасть мені сказати неправду: багато таких протоколів закривається за малозначущістю або взагалі за відсутнівідсутністю складу правопорушення.»

Не лише за дотриманням правопорядку у місті, а й за тим, аби зловмисники понесли залужену кару й уникнули при цьому порушення їхніх прав, слідкують у прокуратурі Бердичева. Фактично, як порушують в області, так само роблять це і у Бердичеві, доповів присутнім на сесії прокурор Бердичева Ігор Попов, зростання злочинності у місті знаходиться на рівні середньообласного – 10-14%. Неповна зайнятість і невисока заробітна плата прямо зі скоєнням злочинів не пов’язана, констатував прокурор.

Ігор Попов, прокурор м. Бердичева: «Крадуть не ті, хто працює і в котрих мала зарплата – це роблять ті, хто ніде не працює і веде антигромадській спосіб життя. Багато злочинів (більше 50%) здійснюють у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, чимала кількість людей потрапляє в ігрову залежність. Хоча з 2010 і діє Закон про заборону грального бізнесу, але ви знаєте, що ігрові автомати працювали підпільно: люди вимушені були красти гроші, щоб скоювати протиправні діяння. За моєю інформацією, гральних автоматів на сьогодні у місті немає.»

Наприкінці Ігор Попов наголосив про необхідність створення у місті громадських формувань з охорони порядку. Людей нині важко змусити вийти на вулицю, аби боротися з протиправними діями, але при бажанні, припустив прокурор, цю справу можна довести до належного фіналу.

Окрім доповідей двох стражів законності, 21-ша сесія запам’ятається тим, що на ній затвердили список присяжних у міськрайонному суді. Суд присяжних з’явиться у Бердичеві, згідно вимог законодавства та відповідного подання. Знову таки, згідно з нормами закону, включити бердичівлян до списку могли лише за їхньою згодою. Вершити долі тих, кому «світить» довічне ув’язнення, забажали виключно місцеві представники трьох галузей – культури, освіти й медицини.

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Віталій Сінєльніков
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Vinira
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024

Вопросы по здоровью
Добавил Салютин Александр
Май 22, 2024