|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські школярі навчатимуться закордоном?

Категория:
altВже не перший місяць у нашому місті функціонує заклад, де панує особлива атмосфера. Корисного проведення часу, приємної обстановки, знань, наполегливості, творчості... Саме це можна знайти у громадській організації «Французький Альянс», яка рада бачити у своїх стінах нових слухачів курсів з англійської, польської, французької та німецької мови. Із превеликим задоволенням тут працюють з малятами від 2-х років у дитячому садочку англійської мови. Але не тільки цими справами живе дане місце, яке знаходиться в комплексі «Оноре де Бальзак» на третьому поверсі. Отож, розпочнемо по-порядку.
Серцевиною громадської організації «Французький Альянс» є Музей Оноре де Бальзака. Його наповнюють експонати, які так чи інакше пов’язані з життям та творчістю генія світової літератури. Для того, щоб познайомити маленьких та юних бердичівлян з цією непересічною особистістю, у центрі проводяться екскурсії. Молодших школярів знайомлять з дитинством письменника, між іншим, назва екскурсії звучить відповідно – «Дитинство Оноре де Бальзака». На старших чекають «Таємниці Парижу», у яких розповідається про кохання письменника до Евеліни Ганської, його перебування у Верхівні. Доповнює розповідь відеофільм про це місце. Екскурсія цілком безкоштовна. Вона користується широкою популярністю серед бердичівських школярів. За вересень місяць її відвідали майже усі учні 9 та 10 класів шкіл нашого міста. А це близько 1000 осіб.
 
Але основною сферою діяльності «Французького Альянсу» є мовний розвиток бердичівських дітей. Вивчення і знання іноземних мов – одна із важливих запорук успішного розвитку особистості. Адже вивчаючи мову іншої держави, дитина знайомиться з її культурою, звичаями, цінностями, відкриває для себе багато чого нового. Не кажучи вже про розвиток пам’яті, грамотності, мовлення. Саме про це з ранніх літ думає багато батьків. Вивчати іноземну мову в дитячому віці на багато легше, ніж у дорослому. Наприклад, у дитячому садочку англійської мови, що функціонує при «Французькому Альянсі», малята від 2-х років займаються по три години декілька разів на тиждень. Заняття тривають з початку вересня і уже за місяць є позитивні результати, адже дітям цікаво проводити тут час і в ігровій формі навчатися.
 
Більш серйозні заняття починаються у дітей, які досягли шкільного віку. Початкові класи працюють за посиленою програмою. І уже за два роки діти можуть читати, писати та розмовляти. З 5 по 7 клас йде посилене вивчення граматики, яке спрямовується на те, щоб діти могли складати речення, робити переклади, вивчати більшу кількість слів.
«А з 8 класу ми їх готуємо до інтернаціональних тестів. Успішна їх здача дає можливість найкращим та найрозумнішим поїхати навчатися до Америки. Але спочатку потрібно пройти триступінчате тестування. Перші два – у письмовій формі, третій передбачає живе спілкування з представником з Америки. Щоб діти могли пройти це тестування, ми розробили їм свої тести та інші форми подачі матеріалу, підготовки, які повинні допомогти в цьому», – розповіла координатор з навчальної роботи «Французького Альянсу» Любов Піге.
 
Щоб діти могли здати інтернаціональні тести та підвищити свій мовний рівень, з ними уже зараз готові працювати волонтери місії ООН в Україні Метью Елдерт та Кріс Дефнал. Хоча зараз діти ще не досягли того рівня, щоб спілкуватися вільно з американцями. Але вже за півроку учні 8, 9 та 10 класів будуть проводити час на заняттях саме з Метью Елдертом. Він допоможе їм підготуватися до інтернаціонального тестування. Якщо дитина успішно його пройде, то протягом року вона зможе безкоштовно навчатися в Америці.
 
Одинадцяті класи проходять підготовку до ЗНО.
 
Дорослі разом з випускниками шкіл та коледжів відвідують вечірні курси «speak up». На курсах слухачі мають можливість вільно спілкуватися з викладачами-волонтерами.
 
У «Французькому Альянсі» намагаються популяризувати, у першу чергу, французьку мову. Зараз її вивчають дві групи. Ближчим часом планують відкрити ще третю. Вивчення французької відкриває широкі можливості для тих, хто хоче працювати у Європі. Крім того, Любов Піге переконує, що мова не є важкою для вивчення. Нелегко може даватись граматика, але вчителі, які тут проводять заняття, готові зробити усе можливе для того, щоб матеріал сприймався легко і доступно та були позитивні результати.
 
Починають набувати популярності курси з німецької мови. Зараз їх в основному відвідують учні 11 класів та дорослі бердичівляни, яким це необхідно для спілкування. Активного розвитку набувають також і курси з польської мови. Щоб здобути необхідний для цього рівень знань, потрібно відвідати 8 занять. Є група поглибленого вивчення польської мови. Цей курс розрахований на 8 місяців. Він існує для тих, хто планує у подальшому навчатися в Польщі. А також спецкурс, розрахований на 8 занять (1 місяць).
 
Досить приємним моментом у відвідуванні мовних курсів у «Французькому Альянсі» є те, що по їх закінченні діти можуть отримати мовний диплом. Для цього найкращі та найталановитіші з них зможуть здати тестування у вищих навчальних закладах України, з якими громадська організація має домовленість, та засвідчити свій високий мовний рівень. Якщо таких дітей, які на гідному рівні володіють мовою, буде багато, то тестування проводитиметься безпосередньо у «Французькому Альянсі». Наявність мовного диплому значно спростить процедуру вступу наших дітей до вищих навчальних закладів у Європі.
 
Тому, з усього вище сказаного можна зробити висновок, що відвідування мовних курсів у громадській організації «Французький Альянс» сприяє не лише мовному розвитку особистості, а й відкриває перед кожною дитиною широкі можливості – навчання закордоном. Про це мріють багато батьків та дітей, але не знають, з чого почати. А все дуже просто: завітайте до «Французького Альянсу» – і тут вам вкажуть вірний напрямок та допоможуть, дадуть пораду.
Як і будь-яка громадська організація, яка існує за рахунок благодійних внесків, «Французький Альянс» має багато фінансових труднощів. Організація розвивається і розширюється, а для цього потрібно мати необхідне матеріальне забезпечення. Першочергово слід придбати додаткову кількість меблів, інтерактивну дошку та інші речі, потрібні для комфортного перебування тут дітей та проведення занять. Тому працівники «Французького Альянсу» звертаються до представників благодійних фондів, кандидатів у народні депутати та інших небайдужих осіб з проханням допомогти. Так як єдиним меценатом і спонсором на сьогоднішній день є президент ГО «Французький Альянс» Юлія Лефтер. Адже, допомагаючи французькому мовному центру, вони допоможуть дітям, а відтак і собі, адже від рівня вихованості та освіченості підростаючого покоління, які значно підвищує відвідування мовних курсів, залежить яким буде майбутнє нашої країни і міста зокрема.
 
Колектив ГО «Французький Альянс» висловлює подяку міському голові, начальнику відділу освіти та усьому виконавчому комітету Бердичівської міської ради.
alt
alt
alt
alt
 


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024