|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

День Великої П’ятигірки

Категория:
Кандидат у народні депутати Микола Петренко вирішив довести, що в Бердичівському районі можливе існування сучасного розвиненого села європейського зразку. Саме тут, на Бердичівщині, Микола Петренко вирішив впровадити програму експериментального зразку за назвою «Село майбутнього». Це є його власний проект, який було створено разом із Благодійним фондом «Здорова нація».

У якості «піддослідного» було вибрано село Велика П’ятигірка, сільський голова якого першим з-поміж інших звернувся за допомогою до кандидата у народні депутати Миколи Петренка. Сторони домовилися так: благодійний фонд «Здорова нація» виділяє необхідні кошти та матеріали, а селяни самі виконують всі роботи.

Острівець кохання

До речі, ще під час свого урядового відрядження Микола Петренко дізнався про те, що у селі Велика П’ятигірка є особливе місце – острівець, куди приїжджають фотографуватися молодята. Спільними зусиллями тут за відносно короткий період часу було встановлено альтанки, дерев’яні лавочки, мангал, гойдалку, зроблено поручні на містку, що веде на острів. Урочисте відкриття оновленого, затишного і безмежно романтичного «Острівця кохання» відбулося у четвер, 27 вересня, під час урочистих заходів до Дня села, в яких особисто взяв участь Микола Петренко. Разом із сільським головою Олегом Коріненко перерізали святкову стрічку, даруючи оновлену місцину усім селянам і майбутнім молодятам, які завітають до Великої П’ятигірки.

Не відкладаючи надовго, відразу ж і зіграли тут імпровізоване весілля. Пара знайшлася відразу, першими одружитися на острівці зголосилися місцеві мешканці Сергій та Людмила. Вони вже 20 років у шлюбі, тому для них можливість відчути себе знов молодятами була доречною. Справжній тамада провів обряд, а після обіцянок наречених любити одне одного завжди на весь острів пролунало гучне «Гірко!». «Молодята» на знак свого кохання вчепили на поручнях містка замочок закоханих. Тепер це буде новою традицією.

Святкування

Головна частина свята День села Великої П’ятигірки відбувалася безпосередньо біля сільського Будинку культури, де на мешканців Великої П’ятигірки та гостей села чекала цікава концертна програма – адже на запрошення Миколи Петренка сюди вперше приїхав гурт «Стара Хата» з Рівного. Поряд із основним місцем проведення заходів було встановлено чималі казани, з яких охочих частували смачною юшкою та пловом. Не обійшли увагою цей захід і головні керівники Бердичівського району – Голова райдержадміністрації Володимир Збаражський разом зі своїм першим заступником Людмилою Колесник теж заїхали привітати мешканців із Днем села у Великій П’ятигірці.

У вітальному слові сільський голова Великої П’ятигірки Олег Коріненко зазначив: «Сьогодні село Велика П’ятигірка, завдячуючи благодійному фонду Миколи Петренка «Здорова нація», обрали для реалізації програми «Село майбутнього». Безумовно, я гордий з того, що на нашу долю випала така честь, і радий, що життя звело нас з Миколою Петренко і з його командою, які допомагають нам реалізовувати наші плани на майбутнє. Сьогодні ми також відзначаємо свято села, і вперше – престольне свято: саме цього дня, 27 вересня, колись була започаткована наша церква. З цього року ми постійно святкуватимемо наше престольне свято в цей день. Сьогодні Микола Миколайович привіз нам гарних музик, цікаву циркову програму. Завдяки старанням громади села і спонсорській підтримці благодійного фонду «Здорова нація» тут було зроблено надзвичайно багато. Сподіваюся, що невдовзі й інші села візьмуть участь у програмі «Село майбутнього» – уже на рівні держави».

«Я завжди знав, що спільними зусиллями можна зробити все. Ще два місяці тому хтось міг подумати, що ми відкриємо «Острівець кохання»? Гадаю, ні. Але ми об’єднались і сьогодні святкуємо! Та на цьому не зупиняємось. Попереду ще наступні кроки проекту «Село майбутнього» для Великої П’ятигірки: реконструкція сільської лазні, збудованої радгоспом майже тридцять років тому, капітальний ремонт «Будинку культури, який відзначив 55-річний ювілей. Тож немає коли відпочивати. Потрібно продовжувати працювати!» – наголосив кандидат у народні депутати Микола Петренко.

Під час концертної програми у перервах між виступами місцевих артистів Микола Петренко нагородив дитячу збірну села з футболу, яка цього дня перемогла своїх суперників, і подарував юним спортсменам справжні футбольні м’ячі. Також Микола Миколайович привітав матір-героїню, подружжя, яке відзначило «золоте» весілля та молодят, які нещодавно стали на весільний рушник. Подарунки з нагоди Дня села отримали наймолодший та найстарший жителі села Велика П’ятигірка.

Під час свого виступу перед селянами Микола Петренко дав присутнім урочисту обіцянку. «Ми зробимо з Великої П’ятигірки село майбутнього, тут буде краса. В подальшому плануємо реалізувати подібні проекти і в інших селах. Головна мета нашої програми «Село майбутнього» – залучити інвестиції, що сприятимуть активному розвитку інфраструктури, створенню робочих місць для селян, поверненню молоді в села», – запевнив кандидат у народні депутати.

Відкриття «Острівця кохання» та впровадження у селі Велика П’ятигірка Бердичівського району програми «Село майбутнього» – це ще один приклад того, як почесний голова Благодійного фонду «Здорова нація», кандидат у народні депутати Микола Петренко власноруч допомагає землякам створювати добробут у власному краї не колись, згодом, а саме сьогодні. Звісно, він потребує підтримки з боку людей, у яких є бажання не чекати, поки їм впаде щось з неба, а своєю працею та прагненням змінити життя на краще поступово створювати новий світ та нову країну, в якій зможуть щасливо жити їх діти. Зміни не можуть відбуватися самі собою – за ними мають стояти конкретні люди, які на конкретних прикладах довели свою спроможність створювати, а не руйнувати. І такою людиною є Микола Миколайович Петренко. Не вірите – спитайте у мешканців села Велика П’ятигірка, які відтепер знають його особисто…

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

f

f

f

f

f

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Уроки эстрадного вокала
Добавил Yorm
Май 22, 2024

Стройка, ремонт дома
Добавил Liaі
Май 22, 2024

Я вирішив оновити свій
гардероб

Добавил Kolommo
Май 22, 2024

Морозильная камера, какую
купить?

Добавил Viola12
Май 22, 2024

Условия займа быстрых денег в
Moneyveo?

Добавил Surgars
Май 22, 2024