|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Ретельна підготовка до Дня вчителя

Категория:

altНові комп’ютери, підключення до Інтернету, кошти на ремонт і будівництво шкіл, розвиток спорту, книжки для бібліотек. Все це вдалося зробити кандидатові у народні депутати Миколі Петренку протягом кількох місяців роботи на Житомирщині 


Про проблеми шкіл Микола Петренко дізнався, коли приїхав на Житомирщину з урядовим відрядженням. Найбільше скаржились вчителі сільських шкіл. Тут хоч плач. Інформатиці та хімії потрібно вчити на пальцях, бо немає ні комп’ютерів, ні Інтернету, ні реагентів. Умови для нормального навчання теж відсутні. Дощ – стихійне лихо, через дірявий дах просто під час уроків капає на голову учням. Ремонту сільські школи не бачили десятиліттями...

« Я коли поспілкувався із вчителями – жахнувся. Чим сільська школа відрізняється від міської? Чим сільські діти гірші? Такого не має бути! Підхід держави потрібно змінювати», – запевняв Микола Петренко. І вирішив показати, що розпочинати варто з себе і робити це просто зараз.  
 

Комп’ютеризація Житомирщини 


«Комп’ютеризацію шкіл повинна була здійснити держава, бо саме державна освітня програма вимагає з цього навчального року, щоб інформатику вивчали вже з першого класу. Нову вимогу для шкіл запровадили, а коштів на комп’ютери у бюджеті не передбачили. Довелось мені залучати друзів-меценатів. Коли бачиш щасливі очі дітей, хочеться зробити для них ще більше», – розповідав Микола Петренко.  
 
Аби школи Житомирщини мали таку необхідну техніку, Микола Петренко звернувся по допомогу до французького мецената Бертрана Коста. Завдяки такій співпраці школи чотирьох районів – Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський та Ружинський – отримали 350 комп’ютерів. Зараз вирішується питання з підключенням їх до Інтернету. 
 

Ремонт, обладнання, чиста вода – все для наших дітей


«За допомогою Миколи Петренка нам нарешті виділили 760 тисяч гривень на ремонт даху. Дванадцять років нас ніхто не чув і не бачив, а вода текла зі стелі учням на голови. Тепер зможемо все відремонтувати», – розповіла Людмила Кушуріна, директорка Новоівницької школи Андрушівського району.  
 
Про цю проблему Микола Петренко дізнався ще навесні. Довелось не до одного відомства звернутись, аби ті кошти таки виділили. Не можуть наші чиновники працювати так, як годиться. Треба оббивати пороги мало не щодня, з нервами... 
 
Ще сумнішими були справи у селі Бистрик Бердичівського району. Тут понад п’ять років не могли знайти кошти на реконструкцію старої школи. Сума перекочовувала з одних річних планів до наступних. Ні в області, ні в районі таких грошей не знаходили. І навесні цього року стара аварійна школа завалилась... Микола Петренко звернувся до Кабміну з проханням внести зміни до Держбюджету 2012 року. Завдяки цьому виділили понад два мільйони гривень на обладнання нової школи в одній адміністративній будівлі села. 
 
Вчителі шкіл сіл Никонівка та Скраглівка звернулись до Миколи Петренка з проханням допомогти з водопостачанням. «Нам доводиться привозити воду до школи, ми не маємо можливості нагодувати дітей гарячим обідом. І це 21-е сторіччя на вулиці?» – нарікали вчителі. Микола Петренко пообіцяв, що зробить зі свого боку все можливе. І слова свого дотримав. Він віднайшов 20 тисяч гривень для будівництва трубчастих криниць для цих шкіл. Вода у навчальних закладах буде!
 
Микола Петренко не залишав без уваги і дошкільні навчальні заклади. Вихователі дитячого садочка «Сонечко» у селі Андріяшівка Бердичівського району на одній із зустрічей розповіли, що їхній заклад можуть закрити через... холодильник. Річ у тім, що за нормативами СЕС такі установи повинні мати холодильник із окремими відділеннями для різних видів продуктів. «Сонечко» подібного не мало – розкіш для сільського садочка. Микола Миколайович не міг залишити малечу без садочка, тому звернувся до благодійного фонду «Здорова нація» з проханням придбати необхідний холодильник. Так і врятували «Сонечко». 

Спорт, книжки, кінопоказ – найкраще для дозвілля дітей

Микола Петренко впевнений, якщо діти та молодь будуть зайняті у позаурочний час улюбленою справою, то не матимуть ні часу, ні бажання сидіти на лавці з пляшкою пива та цигаркою. Тому неодноразово виступав ініціатором проведення спортивних заходів на Житомирщині. 
 
Так, в останні дні вересня у Бердичеві відбулася міжрайонна Спартакіада для дітлахів Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського та Ружинського районів. У ній взяло участь близько тисячі дітей! Шахи, шашки, перетягування канату, триборство, міні-футбол. До речі, саме завдяки останнім змаганням Бердичів потрапив до Книги рекордів України як місто, де відбулись наймасовіші змагання з міні-футболу на одному футбольному полі. Крім того, діти могли взяти участь у відомому танцювальному шоу «МАЙDАН’S».
 
В Андрушівці, Попільні і Ружині встановили сучасні спортивні тренажери для розвитку усіх груп м’язів. Усі охочі можуть безкоштовно займатись спортом на свіжому повітрі. 
 
«Я сам займаюсь спортом з дитинства, тому й інших закликаю до нього долучатись. Але також люблю і книжку почитати, і фільм гарний переглянути. Тому хочу, щоб і мої земляки мали гарні книгарні та можливість подивитись фільм на великому екрані», – розповідає Микола Петренко. Саме за його ініціативи у всіх бібліотеках Бердичівського району з’явилася найновіша книжка про рідний край «Восьмое чудо света». Бібліотекарі давно хотіли мати її у своїх фондах, але самостійно придбати не могли – вона задорога, коштів на неї немає. 
 
Також у містах і селах чотирьох районів відбулись покази сучасного українського фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь». Усі бажаючі могли подивитись картину безкоштовно. Гарна погода, свіже повітря і великий екран – це були незабутні вечори кіномистецтва і для молоді, і для старшого покоління.
 

Що буде зроблено Миколою Петренком?


Питання освіти, спорту та дозвілля займають серйозне місце у передвиборчій програмі кандидата у народні депутати Миколи Петренка. Програма вже виконується. Зроблене – свідчення тому. Що іще заплановано виконати для жителів Житомирщини?
 
У школах будуть обладнані спеціалізовані класи з фізики, хімії, біології та створені повноцінні кабінети інформатики. Класи оснастять сучасними та безпечними меблями. Заплановано будівництво дитячих садочків за принципом державно-приватного партнерства. А також – відновлення дитячих оздоровчих баз. Для переможців на районних, обласних та державних олімпіадах буде створено стипендіальний фонд. Микола Петренко обіцяє і надалі розвивати мережу дитячих спортивних секцій, а також – встановлювати сучасні спортивні майданчики поблизу шкіл та місць масового відпочинку людей.
 
«Ми вже немало зробили для наших дітей і молоді спільними зусиллями. І я закликаю не зупинятись на досягнутому. Занадто багато роботи ще попереду. Сподіваюсь на вашу підтримку, дорогі освітяни. І вдячний вам за вашу роботу – вона надзвичайно цінна для кожного з нас. Бажаю вам мати усе необхідне для комфортного навчання підростаючого покоління. А також сил, терпіння і міцного здоров’я», – привітав із професійним святом Микола Петренко. 
alt
 


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Где можно найти виртуальные
номера в интернете?

Добавил Auricuca
Июнь 18, 2024

Одежда
Добавил Валик
Июнь 17, 2024

предметна зйомка
Добавил Валик
Июнь 17, 2024

Где менять айпи?
Добавил Priluchnii
Июнь 13, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил defne
Июнь 12, 2024