|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські діти з особливими потребами зірвали з «Райдуги» купу подарунків

Категория:

У селищі Іршанськ Володарсько-Волинського району відбувся десятий ювілейний обласний фестиваль «Райдуга-2012». Свої таланти на ньому традиційно демонстрували творчі колективи спеціальних загальноосвітніх шкіл та установ, де навчаються і виховуються діти з особливими потребами. Бердичівляни теж є неодноразовими учасниками фестивалю «Райдуга».

Тимофій Клим, директор центру реабілітації дітей-інвалідів «Промінчик»: «Кожного року ми привозимо різні номери. Спочатку їздили самі, тепер разом із цирковою студією. Привозимо дитячі роботи, щоб вихованці показали свою майстерність. Цей фестиваль корисний тим, що учасники спілкуються між собою, знаходять собі друзів».

Окрім «Промінчика», Бердичів представляли ще зразкова циркова студія «Жанр» (5-ої школи), центр «Насіння надії» та колектив «Перлинка» Гришковецької спеціалізованої школи-інтернату.

Наталія Лукашевич, учениця Гришковецької спецшколи-інтернату: «Приїхали ми сюди з танком «Єврейський», беремо участь у фестивалі вже п’ятий раз».

Анастасія Холмирзаєва, учениця Гришковецької спецшколи-інтернату: «Нам тут дуже подобається, потім ми будемо розповідати про фестиваль нашим друзям. А виступити ми сподіваємось так, щоб отримати перше місце».

Організатори подбали про багату розважальну програму для учасників фестивалю. Кожен бажаючий міг проявити свої здібності на одному або декількох ігрових майданчиках – спортивному, музичному, «зроби сам», «юний художник», «юний скульптор» тощо. На першому поверсі розташувалися виставки дитячих поробок. Бердичівляни і свої неповторні витвори показали, і повчилися майстерності в інших.

Олена Гудзь, вчитель трудового навчання Березівської спецшколи-інтернату: «Ми приїхали з дуже хорошим настроєм, кожного року сюди приїжджаємо і завжди привозимо і виставку, і багато концертних номерів».

Олександр Фокін, учень Тетерівського дитячого будинку-інтернату: «Ми виставили бісер, щоб люди подивилися наші роботи. А загалом у нас в дитячому будинку працює 8 різних гуртків».

Цілих чотири години знадобилося суддям, щоб продивитися масштабну конкурсну програму, підготовлену понад півтисячею учасників з усієї Житомирщини. Вихованки «Промінчика» намагались підкорити публіку своїми піснями, центр «Насіння надії» вражав грою на музичних інструментах. «Перлинки» зі спецшколи-інтернату внесли у концерт трохи єврейства, а студія «Жанр» подарувала глядачам номери «Клішник», «Ліана», «Краплинка», «Бердичівські бешкетники», «Червоне і чорне».

Олександр Зуєв, вихованець зразкової циркової студії «Жанр»: «Я брав участь у номері «Бердичівські бешкетники», це акробатика, потрібно було стрибати через круги. Номер досить складний».

Богдан Нестеровський: «Думаю, у нас все вдалося і ми виступили не гірше, ніж торік. Минулоріч я завоював Гран-Прі, Настя – перше місце, а Юра – друге».

Після усіх виступів журі взяли паузу для обговорення, а діти зі своїми педагогами рушили на двір, де на них чекав обід на свіжому повітрі у вигляді солдатської каші та солдатського куліша.

Підкріпивши свої сили, учасники фестивалю із завмиранням серця повернулися до своїх місць у залі іршанського Будинку культури, щоб почути результати усіх виступів. За рішенням журі, бердичівляни Максим Анісімов, Настя Давидова та Андрій Домбровський були відзначені цінними подарунками за активну участь у роботі ігрових майданчиків. Тричі для нагородження на сцену підіймався 4-річний вихованець «Промінчика» Ігор Домбровський.

Звісно, усі, хто приїхав на фестиваль, відпрацювали на 12 балів, зазначили судді. Проте конкурс на те й конкурс, щоб визначати кращих з кращих. Тож, третє місце у номінації «Інструментальний жанр» дісталось вихованцю центру «Насіння надії» Іллі Киришевському. Першість у цій же номінації дісталась іншому підопічному центру, Вадиму Левчуку. Танцівники гришковецької «Перлинки» завоювали друге місце у номінації «Хореографія. Народний танець». Циркових зірочок із «Жанру» нагородили третім місцем за номер «Бердичівські бешкетники», а гнучка гордість нашого міста Настя Шиманська із номером «Ліана» виборола Гран-Прі. Отож, додому земляки поверталися з пречудовим настроєм, посмішками та важкенькими подарунками: DVD-програвачами, мікрохвильовими пічками, телевізором та чайником. Обіцяли і наступного року приїхати, щоб здивувати область своїми талантами.

Автор: Інна Плесна

Камера: Віталій Сінєльніков
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Одежда
Добавил Валик
Июнь 17, 2024

предметна зйомка
Добавил Валик
Июнь 17, 2024

Где менять айпи?
Добавил Priluchnii
Июнь 13, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил defne
Июнь 12, 2024

магазин электроники
Добавил defne
Июнь 12, 2024