|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Знаменитий бердичівський поет та композитор Олесь Коляда відзначив свій 65-річний ювілей

Категория:
f

Життя прожити – не поле перейти, говорить народна мудрість, а шістдесят п’ять років це вже час для того, щоб підвести певні підсумки та особисто для себе визначити, чого ж ти досяг у цьому житті. «Людина з’являється на світ Божий, щоб залишити на ньому свій добрий слід» - впевнений бердичівський музикант, поет, журналіст та композитор Олесь Коляда, який 11 червня у колі друзів відзначав свій 65-річний ювілей в актовому залі Бердичівської райдержадміністрації.

Так сталося, що наш знаний по всій території колишнього Радянського союзу земляк на жаль, не отримав визнання у своєму рідному місті Бердичеві навіть не дивлячись на те, що чимало його пісень пронизані любов’ю до Бердичева та бердичівлян. Саме Олесь Коляда поклав на музику слова Світлани Столярчук, створивши тим самим гімн міста Бердичева, що й донині звучить на різноманітних урочистих подіях. Було б справедливо, якби свій творчий вечір з нагоди ювілею він проводив би саме на великій сцені бердичівського палацу культури ім.. Шабельника, та чомусь цього не сталося. Більше того – поздоровити Олеся Коляду з 65-річчям приїхали люди з усієї України. Серед них були поети, композитори, письменники, підприємці та музиканти, проте у залі не було помітно жодного представника з боку міської влади.

Навіть народний депутат України Анжеліка Вікторівна Лабунська захоплюється творчістю бердичівського композитора, а тому хоч особисто тне змогла приїхати на ювілейний авторський творчий вечір Олеся Коляди, та знайшла можливість передати слова вітання та подарунок митцю через свого помічника Володимира Пономарчука. Анжеліка Лабунська допомогла вийти у світ книзі «Літа, заплетені в пісні» яку написала відома журналістка Валентина Медведєва. У своєму нарисі авторка спробувала відобразити життя і творчій шлях відомого поліського композитора і співака Олеся Коляди.

«Олесь Коляда – видатний, неповторний у своїй творчості композитор. Усе життя композитора присвячене служінню людям, рідній землі, його величності – пісні. Розумію, що непросто перелити слова у мелодію, дати життя пісні, яку хочеться співати. Щоб зробити це красиво, щиро, професійно, потрібно любити життя, людей, рідну землю, розуміти свою місію у цьому світі. Мати бажання лишити добрий слід земного буття. Радію, що змогла бути причетною до благородної справи – видання книги, яка буде гарним подарунком всім хто цінує творчість композитора, любить рідне слово, пісню. Вітаю Олеся Коляду зі славним ювілеєм» - пише Анжеліка Лабунська у своїй передмові до книги «Літа, заплетені в пісні».

Творчий шлях Олеся Коляди дійсно був насиченим та тернистим. Навряд чи багато людей у місті Бердичеві знають, що Олесь Коляда – це сценічне ім’я Коляди Олександра Володимировича, який народився у нашому місті Бердичеві 11 червня 1949 року, і, об’їздивши з концертами увесь радянський союз, провернувся додому. Співак, баяніст, композитор, журналіст, реставратор-настроювач музичних інструментів, мультиінструменталіст – мало яка людина має стільки талантів, як він. Соліст Білоруського ансамблю «Сябри», лауреат багатьох музичних фестивалів і конкурсів, володар чисельних відзнак, грамот, подяк та премій, Олесь Коляда і до цього часу займається улюбленою справою. Він видав більше десяти збірок авторських пісень, деякі його пісні видані разом зі співавторами. Загалом докладніше ознайомитися із його біографією можна, полиставши сторінки книги «літа, заплетені в пісні», адже декілька екземплярів, сподіваємося,буде передано бібліотечним системам міста Бердичева та Бердичівського району, завдяки чому книга стане доступною для широкого кола читачів.

Загалом під час ювілейного творчого авторського вечора Олеся Коляди присутні могли заслухати низку його пісень, а сам він не встигав приймати поздоровлення від своїх чисельних друзів та шанувальників, які теж не прийшли з порожніми руками, а по черзі підіймалися на сцену вітати ювіляра. Редакція щотижневика «Бердичів Діловий» приєднується до усіх побажань, та від щирого серця бажає нашому талановитому земляку заслуженого визнання, подальшої реалізації своїх творчих задумів та міцного здоров’я для їх втілення.

Денис ЗАРЕМСЬКИЙ

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Обменник
Добавил Татьяна Русинова
Май 5, 2024

Большая Юридика
Добавил СлаваБеккерман
Май 5, 2024

Шукаю ром для особливої події!
Добавил Nimiren
Май 4, 2024

Продвижение сайта
Добавил гитарист
Май 3, 2024

Мебель для кухни
Добавил okna-4
Май 3, 2024