|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві перейменують 67 вулиць [ВІДЕО]

Категория: Город
У Бердичеві перейменують 67 вулиць
 До процесу перейменування вулиць бердичівляни підійшли з гумором,креативом і фантазією. Тож на комісії, яка, зібравши пропозиції містян, винесла назви на обговорення, траплялись вулиці Котигорошка, Сала і Вареників та Остапа Бендера. Засідання, де розглядались нові назви вулиць, провулків і площ, відбулось надвечір у четвер, 17 грудня. В рамках закону про декомунізацію у Бердичеві перейменуванню підлягають 67 вулиць і провулків, тож учасникам було над чим подискутувати.

 Щоб уточнити перелік вулиць, які належить перейменувати, бердичівські посадовці надіслали до українського національного інституту пам’яті повний перелік вулиць, провулків і площ міста. Отримавши відповідь, вони вирішили враховувати і думку людей. З цією метою в засобах масової інформації було розміщено лист-звернення до громадськості з проханням переглянути історичні назви вулиць і надати власні варіанти. В першу чергу члени комісії хотіли почути думку мешканців тих вулиць, які підпадають під дію нового законодавства.

Надія Мохно, голова комісії з перейменування, висловила вдячність усім, хто надсилав свої пропозиції, за те, що вони дбають про імідж міста, про його привабливість для туристів та гостей. Серед іншого були пропозиції і колективні, під якими підписувались кілька десятків містян.

 «Участь в обговоренні взяла велика кількість людей. Свої пропозиції надіслали понад чотири сотні бердичівлян, були звернення і колективні від громад, депутатів міської та обласної рад та чотири листи від ОСББ. Долучились до перейменування і запропонували своє бачення назв дві церкви», – відзначила Ірина Романчук, член комісії, яка опрацьовувала звернення громадян.

Серед цілком серйозних пропозицій траплялись і кумедні. Так, вулицю Котовського пропонували перейменувати на Котигорошка або Кота Базиліо, Красіна – на вулицю Краси і Надії, Сакко і Ванцетті – Сала і Вареників або Сала і Сметани.

 Разом з тим до членів комісії надійшли і цілі концепції розвитку міста. Присутніми було відзначено роботу бердичівлянина Ярослава Кучерука, який висловив своє бачення змін назв вулиць в плані туристичної привабливості. Чоловік приніс цілий рукопис, у якому серед іншого пропонує повернути назву «Замкова Гора» вулиці Молодогвардійській, міст через Гнилоп’ять назвати «Замковим», окреслити на карті Старе місто, тобто історичний центр Бердичева, вулицями Соборною, Торговою і, частково, Європейською та Вінницькою. А назви мікрорайонів доповнити історичними – Попівка, Мурованка, Замкова Гора. Набережну, яка, можливо, колись буде в Бердичеві, пропонують назвати «Кармелітанською», а парк Шкіроб’єднання імені Ілліча – «Дубовий парк».

Також пропозиції майже по кожній вулиці надали Ірина Марківська, Володимир Янковий, Геннадій Сиротюк, Ярослав Кучерук, Олег Хмельницький, Алла Міщук та Олена Панова. Надходили звернення про зміну назв вулиць і від депутатів міської та обласної рад - Олексія Побережного, Сергія Орлюка, Валерія Шелепи, Олега Радецького.
Неоднозначним у бердичівлян є ставлення до перейменування вулиць на честь загиблих героїв, Небесної Сотні, політичних діячів, письменників, спортсменів. Частина містян вносила пропозиції щодо того, аби назвати вулиці на честь Всеволода Нестайка, Віктора Лонського, Оноре де Бальзака, Максима Кривоноса, Джозефа Конрада, Тишкевича, Павла Скоропадського, Ярослава Мудрого, Петра Сагайдачного , Василя Гроссмана, Симона Петлюри. А решта з тих, хто брали участь в обговоренні, наполягали на тому, щоб їхні вулиці називали нейтрально, без політики, щоб в подальшому не довелось перейменовувати знову.

Надходили пропозиції і по вулицях, яких немає в переліку. Зокрема, вулицю Урицького люди хотіли б назвати «вулицею Разумкова», Кутузова перейменувати на честь почесного громадянина Бердичева Феніна, а генерала Луппова - на «Грецьку» або «Телеграфну».

Долю вулиць, топонімічні назви яких формально не мають відношення до комуністичного режиму, а саме: 9 Січня, Горького, Енгельса, Маяковського, Ватутіна, Рози Люксембург, Карла Маркса, Лілії Карастоянової, Сакко і Ванцетті, Серафимовича, Парижської Комуни, пропонується вирішити в ході громадських обговорень або на сесії міської ради.

 В ході засідання з’ясувалось, що на обговорення доведеться винести чимало вулиць, щодо назв яких немає однозначної думки ані в комісії, ані в мешканців. Людям запропонують обрати з кількох варіантів один.

Категорично проти перейменування власних вулиць виступили мешканці Індустріалізації та Карла Маркса. На останній зібрали близько 70 підписів проти зміни назви, оскільки постать Карла Маркса немає ніякого відношення до революційних подій на Україні 1917 року. Під час обговорень присутні, зрештою, зійшлись на думці, що людям варто-таки розглянути запропоновані комісією назви – «Різдвяна» та «Івана Мазепи».

Повний список вулиць буде винесений знову на обговорення громадськості уже скоро. Загалом же, молодь на засіданні обурювало те, що члени комісії не хочуть вводити в топоніміку імена великих українців.

«Практично «з боями» вдалося відстояти Стуса, Січових стрільців, добровольчі батальйони, Нестайка. Зате зелених, червоних і блакитних вулиць в місті буде море. Наприклад, вулиця Жовтнева стане Жовтою... і таких перлів багато», - відзначив депутат Олексій Побережний.

 

alt alt
alt alt



Матеріал сайту: http://www.rio-berdychiv.info/

Фото з сайту: http://www.berdichev.biz/

Переглянути відео:

Написал: kobra (23 декабря 2015 20:06)
У місті Бердичеві триває процес перейменування вулиць та провулків відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 17 грудня 2015 року проведено засідання комісії з перейменування вулиць, провулків, площ міста, на якій розглянуто усі одержані від мешканців міста пропозиції щодо майбутнього перейменування об’єктів топоніміки відповідно до інформації Українського інституту національної пам’яті.

З одержаних пропозицій для подальшого обговорення були визначені ті назви вулиць та провулків, які віднайшли найбільшу прихильність серед громади.
Пропонуємо ознайомитись із попереднім переліком нового звучання назв вулиць та провулків, що підлягають перейменуванню, та, за бажанням, висловити думку щодо запропонованих назв.

Пропозиції надсилайте на електронну пошту виконавчого комітету vukonkom@gmail.com або в письмовому вигляді на адресу: м. Бердичів, пл. Центральна, 1, каб. № 12 (І поверх виконкому) до 15.01.2016, вони будуть розглянуті на засіданні комісії.
Заздалегідь вдячні за співпрацю!


Комісія з перейменування вулиць,
провулків, площ міста
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024