|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

16 нових законів, які набули чинності з 1 січня

Категория: Власть
16 нових законів, які набули чинності з 1 січня

Традиційно 1 січня набуває чинності багато законів та підзаконних нормативно-правових актів. Насамперед це Закон про Державний бюджет, який в Україні зазвичай приймають в кінці року. Крім того, часто новорічні зміни стосуються податкової сфери.

Також набрали чинності деякі революційні новації в держреєстрації бізнесу та нерухомості, скасовується мито на ввезення електромобілів, додатковий імпортний збір, починають діяти багато інших важливі закони, а також Угоду з ЄС про ЗВТ.

Отже, список законів, основні зміни та що ще передбачається цими нововведеннями:

Закон про Державний бюджет України на 2016 рік. На 2016 рік встановлені доходи держбюджету в сумі 595 100 000 000 грн; витрати в сумі 684 млрд грн.Прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць: з 1 січня 2016 року - 1330 грн, з 1 травня - 1399 грн, з 1 грудня - тисяча чотиреста дев'яносто шість грн.

Мінімальна місячна заробітна плата: з 1 січня - 1 378 грн, з 1 травня - 1450 грн, з 1 грудня - 1550 грн.

Середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 24,1 грн за дол.

Закон про внесення змін до Податкового кодексу. Податкова реформа, розроблена урядом - внесені істотні зміни в НК і деякі законодавчі акти.ПДВ - вдосконалення порядку відшкодування з бюджету, два види реєстрів і т.д.

Спрощенка - зменшення для платників 3 групи річного обсягу доходу з 20 до 5 млн грн; збільшення ставок для платників 3 групи і т.д.
ПДФО - встановлення єдиної базової ставки 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%); для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%.
ЄСВ - встановлення єдиної ставки 22%.

 Зміни щодо акцизів, оподаткування с / г, податку на прибуток, нерухомість, транспортного та ін.

Нова редакція Закону про держреєстрацію прав на нерухоме майно та їх обтяжень - згідно із Законом від 26.11.2015 № 834-VIIIСпрощення процедури держреєстрації нерухомості. Починається передача повноважень, перехідний період встановлений до 30 квітня.Суб'єктами реєстрації будуть виконкоми місцевих рад, міські та районні держадміністрації, держреєстратори (в т.ч. нотаріуси), акредитовані суб'єкти (суб'єкти публічного права, серед співробітників яких не менше 3-х держреєстраторів).

Права можна реєструвати у будь-якого держреєстратора в межах області, а у нотаріуса - в межах всієї України.

Можна буде зареєструвати права власності на об'єкти незавершеного будівництва, незатребувані паї.

Підвищується вартість реєстрації, також законодавчо закріплені скорочені терміни реєстрації та плата за таку прискорену реєстрацію (у мінімальних зарплатах).

Нова редакція Закону про держреєстрацію юридичних осіб і фізосіб-підприємців - згідно із Законом від 26.11.2015 № 835-VIIIСпрощення процедури держреєстрації бізнесу. Починається передача повноважень, перехідний період встановлений до 30 квітня.Передача органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам та акредитованим суб'єктам повноважень щодо надання адмінпослуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та ФОП. Перехідний період встановлений до 30 квітня.

За органами юстиції залишається державна реєстрація громадських формувань.

Зміни спрямовані на реформування реєстрації, оперативності, мінімізації кількості документів та процедур.

Також набирає чинності Закон від 26.11.2015 № 836-VIII про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування окремих адміністративних зборів.

Закон від 05.11.2015 № 761-VIII "Про зовнішню трудову міграцію". Встановлено правові та організаційні основи держрегулювання зовнішньої трудової міграції та соцзахисту громадян України, які тимчасово виконували або виконують роботу за кордоном.Визначено права трудових мігрантів на належні умови праці, соціальний захист і возз'єднання сім'ї.

Держава зобов'язана сприяти реінтеграції в суспільство трудових мігрантів та членів їх сімей після повернення в Україну шляхом надання соцпослуг.

Встановлено державний контроль та відповідальність за порушення вимог законодавства про трудову міграцію.

Закон від 05.06.2014 № 1314-VII про метрологію та метрологічну діяльність. Передбачається розмежування регулюючих, наглядових і господарських функцій у сфері метрології.Створюється Державна метрологічна інспекція.

Вводиться адмінвідповідальність за порушення умов і правил проведення повірки засобів вимірювальної техніки та виконання вимірювань.

Передбачається розширення застосування механізмів акредитації.

Супутній Закон № 1315-VII від 05.06.2014 "Про стандартизацію" у своїй основній частині вступає в Силу З-4 січня 2015 року - передбачається створення та функціонування єдиного національного органу стандартизації.

Закон від 25.11.2015 № 822-VIII про внесення змін до Закону про Митний тариф України щодо ввізного мита на електромобілі. Встановлені пільги на ввезення електромобілів в Україні.Встановлюється нульова ставка ввізного мита на транспортні засоби, оснащені виключно електричними двигунами (одним або кількома).

Створюються передумови для зниження ціни на електромобілі і збільшення їх питомої ваги на українському автомобільному ринку.Припиняється дія деяких положень Закону № 569 01.07.2015 VIII-про застосування реєстраторів розрахункових операційЗаборонено використання РРО, які не передають контрольну стрічку в електронному вигляді.

З нового року закінчується перехідний період для доопрацювання або заміни існуючої касової техніки на таку, що забезпечує подання по електронних каналах зв'язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Передбачена відповідальність у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - у разі, якщо контрольна стрічка не надрукована або не створена в електронній формі на РРО, або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі.

Закон про заходи щодо стимулювання зовнішньоекономічної діяльності. З 1 січня скасовується додатковий імпортний збір. Визнається, що втратив чинність Закон про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України, якою тимчасово був введений додатковий імпортний збір у розмірі 5% і 10%.

Закон від 08.10.2015 № 732-VIII Про внесення Зміни до статті 87 бюджетного кодексу. Створено передумови для впровадження держфінансування політичних партій.

До витрат, які будуть здійснюватися з Держбюджету, будуть ставитися витрати на державне фінансування статутної діяльності політичних партій, не пов'язаної з їх участю у виборах, а також на відшкодування витрат партій на передвиборну агітацію під час чергових та позачергових виборів нардепів.
Підпункт 4 пункту 3 розділу I Закону від 08.10.2015 № 731-VIII

Політичні партії зобов'язані надавати аудиторській фірмі звіти про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.Закон від 20.10.2014 № 1 709-VII про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань спадкуванняЗаконом дозволено оформлення спадщини в сільрадах.Спрощено процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно (насамперед, у сільських населених пунктах) шляхом надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування.

Скасовується обов'язкова оцінка майна у випадках успадкування майна спадкоємцями першої та другої черги за законом і по праву Подання, А також: у разі спадкування спадщини, що оподатковується за нульовою ставкою податку.

Закон від 24.11.2015 № 812-VIII про внесення змін до Податкового кодексу щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу. Уточнено порядок оподаткування ПДВ операцій з постачання послуг з транспортування та розподілу природного газу та змінені умови розрахунку фактичної ціни реалізації природного газу у разі сплати рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

До 1 липня 2017 вводиться касовий метод визначення податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ для операцій з поставки (у тому числі оптової), передачі, розподілу електричної та / або теплової енергії, постачання вугілля та / або продуктів його збагачення і особливостей податкового обліку таких операцій.

До 1 липня 2017 звільняються від ПДВ операції з поставки на митній території України вугілля та / або продуктів його збагачення товарних позицій +2701; 2702; 2703; 2704 згідно з УКТ ЗЕД.

Закон від 15.07.2015 № 614-VIII про внесення змін до деяких законів з питань пенсійного забезпечення. Пенсіонерам-військовослужбовцям повернуть належні їм суми пенсій.Встановлюється, що перерахунок пенсій у зв'язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за Законом про пенсійне забезпечення звільнених з військової служби осіб, або у зв'язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій, який не проведений по вини органів ПФУ або держорганів, які видають довідки для перерахунку пенсій, провадиться з дати виникнення права на нього без обмеження строком.

Уточнена норма Закону про обов'язкове пенсійне страхування щодо вимоги досягнення пенсійного віку та наявності трудового стажу при призначенні пенсій на пільгових умовах або за вислугу років.

Закон від 12.11.2015 № 802-VIII про уточнення об'єкта оподаткування для платників, які обрали спрощену систему оподаткування С / г товаровиробникам повертають деякі пільги. Від відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій звільнені с / г товаровиробники, віднесені до четвертої групи платників єдиного податку.

Таким товаровиробникам повернуть ті пільги, якими вони користувалися до 01.01.2015 як платники фіксованого сільськогосподарського податку.

Закон від 02.06.2015 № 495-VIII Про внесення Зміни до статті 18 Закону про держсоцдопомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Встановлення щомісячної доплати інвалідам з дитинства підгрупи А 1-ї групи.У випадку, якщо щомісячний розмір державної соцдопомоги з надбавкою на догляд інвалідам з дитинства підгрупи А 1-ї групи не досягає розміру державної соцдопомоги з надбавкою на догляд, яка виплачується на дітей-інвалідів підгрупи А у віці від 6 до 18 років, здійснюється щомісячна доплата в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Угода про Зону вільної торгівлі України з ЄС (економічна частина Угоди про асоціацію)Україна і ЄС створюють зону вільної торгівлі. Лібералізація торгівлі України з ЄС товарами / послугами, поступова інтеграція економіки України у внутрішній ринок ЄС.
ЄС змінить свій тарифний план (зменшить або скасує мита), в України є 10 років перехідного періоду, протягом якого потрібно змінити свій тарифний план. Для найбільш чутливих товарів, якими торгують Україна та ЄС, встановлені тарифні квоти.

 

Матеріал сайту: jurliga.ligazakon.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024