|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

10 років слідство гальмує: водій мера Чернівців насмерть збив бердичівлянина і досі на волі (ВІДЕО)

Категория: Криминал

altДесять років бердичівлянка Любов Чернишова намагається розставити крапки над “і” у трагічній загибелі єдиного сина. 28 вересня 2006 року той поїхав увечері з дому на моторолері і потрапив у ДТП. На мосту Олександра збив Mercedes, за кермом якого був водій міського голови Чернівців. За словами очевидців, водій поспішав до столиці і на величезній швидкості в'їхав по зустрічній смузі руху на міст, обігнавши ряд автівок. Через це, імовірно, не помітив моторолера. Зіткнення відбулося миттєво.

Він у коридорі робив ремонт стелі. Сказав: мама, я зараз приїду. Йому десь щось треба було взяти. Я чекала, а його нема. У мене, видно, передчуття було. Казав, що в 10 годин буде, а виїхав рівно в половині. В 11 його нема, а серце вже отаке…”, – згадує той трагічний вечір Любов Чернишова, матір загиблого в ДТП.

Лікарі не давали матері надії на те, що Олександр виживе. Але зробили усе можливе. Травми у 32-річного чоловіка були несумісні із життям.

Була голова як гарбуз і ніякого спасіння, бо в нього мізки повилітали”, – каже жінка.

За фактом ДТП правоохоронці порушили кримінальну справу. Але, говорить матір загиблого, її практично одразу і закрили: “Написали, що винний Саша, що мопед мав три колеса, а їх було два. Він їздив ним десь вісім років по місту, бо працював у магазині”.

До цих пір винуватця ДТП слідство не встановило, а постановами різних слідчих справу закривали п’ять разів. Через суд мати загиблого повертає її на дорозслідування. І усе повторюється знову ось уже 10 років. Про останнє таке закриття Любов Чернишова дізналася майже через два роки.

Справа закрита два роки. Я чекала, не дочекалася і пішла у міліцію. Слідчий сказав, що справа відкрита, що шукають, що він був у Чернівцях, але водія не може знайти, бо той за кордоном. Я пішла до керівництва і дізналася, що справа закрита 30.04.14. А мені ж ніхто навіть не повідомив!” – говорить жінка.

Водій Mercedes приходив до жінки один раз. Ту зустріч вона запам’ятала назавжди: чоловік не визнавав своєї вини і понад усе боявся втратити роботу водія міського голови Чернівців.

Відшкодував мені дві тисячі гривень, але в руки не дав, дав Сашиним друзям. Я щоб знала – геть би не брала, вони мені не потрібні, мені син треба, бо я одна залишилась, інвалід ІІ групи”, – говорить Любов Петрівна.

Свідків тієї трагедії, розповідає Любов Чернишова, шукала сама. Вийшовши на водія таксі і його двох пасажирів, сподівалася, що їхні свідчення зрушать справу з мертвої точки.

Я знайшла свідка, він розказав, що якраз віз двох хлопців до Корніловки. Їх обігнали дві чорні машини і одразу сталася аварія. Я їх два роки шукала, цих хлопців, а в міліції їх навіть не опитували”, – розповідає жінка.

Матір загиблого у ДТП показала нам усі постанови про закриття кримінальної справи. Ознайомившись із ними, виникає ряд запитань до слідства. Із запитом ми звернулися до головного управління національної поліції в Житомирській області. Зокрема питаємо, чому довідка про начебто стан алкогольного сп’яніння водія моторолера з'явилася аж під час третього розгляду справи у 2008 році? До того ж, судячи з постанови слідчого, видана вона за три місяці до моменту ДТП. Прокоментувати це черговий слідчий не береться. Натомість доручають це речнику поліції у Бердичеві.

2 жовтня 2006 року до лікарні у Бердичеві слідчим неодноразово надавались запити, відповідь на які отримали 27.06.2007. У постанові про закриття кримінального провадження від 30.04.2014 не міститься відомостей про видачу довідки про вміст алкоголю на три місяці раніше до моменту ДТП”, – зачитала речник поліції у Бердичеві Ірина Коломієць.

А питання ставили про постанову слідчого 2008 року.

Варто зауважити, що у своєму запиті ми поставили 9 конкретних питань. Відповіді на більшість із них так і не отримали. Та й взагалі, останнім часом керівництво як міської, так і обласної поліції, до якого ставляться питання, ховається за речниками. У переважній більшості випадків вони зачитують заготовлений кимось текст і не можуть відповісти на супровідні питання.

Тож чи буде хтось із правоохоронців покараний за десятилітню фальсифікацію кримінальної справи і чи мають такі люди моральне право залишатись і на даний час у поліції? Судячи з усього – питання так і лишаються без відповіді.

Скільки ще закриватимуть і відкриватимуть кримінальну справу – Любов Чернишова не знає. Але все ще має надію на бодай якесь покарання для людини, яка вбила її сина.

За результатами вивчення закритого кримінального провадження начальник слідчого управління області виявив ряд недоліків, які потребують дослідження в ході проведення досудового розслідування. У зв’язку із цим перед Бердичівською прокуратурою ініціювали питання про скасування постанови слідчого від 30.04.2014 про закриття кримінального провадження”, – повідомила Ірина Коломієць.

За ним тягнуть, бо він возить мера міста. Я так думаю, бо коли б був простий робочий – уже б посадили. Я розраховую, щоб він ще сидів як винуватець і заплатив мені компенсацію. Я не кляну його, але хай би він стільки виплакав як я…”, – каже жінка.

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал сайту: zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Шукаю ром для особливої події!
Добавил Nimiren
Май 4, 2024

Продвижение сайта
Добавил гитарист
Май 3, 2024

Мебель для кухни
Добавил okna-4
Май 3, 2024

Де у Львові продають
піоноподібну троянду

Добавил ProTexnik
Май 3, 2024

Купить фонарик
Добавил ostin92
Май 2, 2024