|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В Музеї історії Бердичева відкрилася виставка «Квітень 86-го. Відлуння» [Відео]

Категория: Культура
В Музеї історії Бердичева відкрилася виставка «Квітень 86-го. Відлуння»

Три десятки років минулого з того часу, як Україну сколихнула страшна трагедія, яку і досі з жахом згадує кожен – аварія на Чорнобильській АЕС. Найбільша у світі техногенна катастрофа, яка забрала та покалічила сотню людей, яка внесла корективи у повсякденне життя українців, жорстоко та неповоротно вплинувши на нього.

Масштабна радіаційна пожежа, яку ціною власного здоров’я та життя кинулися ліквідовувати люди різного віку, різних професій, чоловіки та, навіть жінки, що проводили дослідження території та надавали медичну допомогу. Їхній подвиг важко оцінити, їхню самовідвагу важко описати словами.

Згадали про ті страшні події квітневого дня 30-річної давнини в Музеї історії Бердичева, де 26 квітня відкрилася тематична виставка «Квітень 86-го. Відлуння», представлена фотографіями з місця, що являється зоною відчуження. На виставці зображено сучасне життя Чорнобильської зони, краєвиди залишених людьми та пошкоджених часом будівель, безлюдні вулиці Прип’яті та те, що залишилося там після масштабної евакуації. Продемонстрували і знімки тієї самої злощасної Чорнобильської АЕС, на якій зараз йдуть роботи по будівництву з конфайнменту - захисної споруди, що має на меті вилучення із зруйнованого четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС шкідливих матеріалів, що там залишилися після аварії. Саме цей комплекс дозволить перетворити об’єкт «Укриття» на екологічно безпечну систему та забезпечити безпеку персоналу, населенню та довкіллю.

На відкриття виставки прийшла велика кількість людей, які пам’ятають, а дехто і був учасником того страшного лиха, учні шкіл, артисти міського Палацу культури ім. О. Шабельника та представники міської ради. Міський голова Василь Мазур та народний депутат України Олександр Ревега зі словами подяки вручили грамоти від імені Бердичівської міської ради та виконавчого комітету за високий професіоналізм, активну участь в мистецькому житті міста, наставницьку діяльність та популяризацію фотографічного мистецтва міста Бердичева авторам та безпосереднім учасникам фотовиставки Олегу Силці, Олексію Царапаєву та Валерію Мельникову.

До слова запросили голову Спілки ветеранів Чорнобиля міста Бердичева Юрія Кашперського, який подякував усім присутнім за те, що прийшли вшанувати тих, кого зараз вже немає, і тих, хто вижив, додавши, що ці фото, представлені у залі, стануть безсмертними.

Як зазначив однин із авторів проекту Олег Силка, «Квітень 86-го. Відлуння» з’явився непередбачено: «Ми потрапили туди випадково, із цікавості, а потім вийшов проект, на якому зараз ведуться роботи по захисту 4-го енергоблоку»

Вшанували пам’ять загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи хвилиною мовчання, після якої ведуча заходу зазначила, що саме ця катастрофа спонукає нас бути пильними та примушує людство замислитися, що саме нам дає науковий прогрес. Для присутніх виступали артисти МПК ім. О. Шабельника та учні шкіл, які читали вірші та співали пісень про Чорнобильську трагедію.

Організатори проекту, представленого у музеї, подякували за допомогу міському Палацу культури, Музею історії та пообіцяли, що згодом, рівно через рік, 26 квітня 2017 року, вийде ще один, заключний проект, де буде представлено, як твориться накриття 4-го енергоблоку. Також додали, що мають на меті запросити і людей, які нині живуть у зоні відчуження.

По закінченню усі присутні мали змогу детальніше ознайомитися з фотознімками з матеріалами, представленими на виставці та особисто поспілкуватися з авторами проекту.

Матеріал сайту: http://www.rio-berdychiv.info/

Переглянути відео:

Написал: kobra (26 апреля 2016 21:45)
Зона відчуження: 30 років після людей... (ФОТО)

http://www.zt.npu.gov.ua/uk/publish/article/230059

Що сьогодні, 30 років потому, залишилося від сіл, де колись жили і працювали цілі покоління людей? Як живуть у зоні небезпеки ті, хто не побажав їхати або повернувся у рідне гніздо? Озирнутися в минуле, знайти відповіді на питання і зробити певні висновки – окремі для кожного з нас – нам допомогла окрема рота патрульної поліції з охорони зони радіоактивного забруднення ГУНП України в Житомирській області.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024